Bakan Dönmez: Elektrik İhracatımız, İthalatımızın Üstüne Geçti (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Dönmez: Elektrik İhracatımız, İthalatımızın Üstüne Geçti (2)

Bakan Dönmez: Elektrik İhracatımız, İthalatımızın Üstüne Geçti (2)

'YETERİ KADAR ARAMADIKLARI İÇİN BULAMADILAR'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki seçim bürosu ziyaretinin ardından Afşin- Elbistan B Termik Santrali'ne geçti.

12.03.2019 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'YETERİ KADAR ARAMADIKLARI İÇİN BULAMADILAR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki seçim bürosu ziyaretinin ardından Afşin- Elbistan B Termik Santrali'ne geçti. Bakan Dönmez, burada bir süre önce özelleştirilen Afşin- Elbistan A Termik Santrali ile Afşin- Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'ndeki personelden bir grup ve sendika temsilcileri ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu. Dönmez, daha sonra Elbistan'a geçerek, AK Parti İlçe Seçim Bürosu önünde toplananlara seslendi. 'Güçlü Türkiye' için bağımsız enerjiye sahip olmak gerektiğini kaydeden Bakan Dönmez, bu kapsamda yaptıkları çalışmada, son olarak Trakya'da 3 milyar metreküp doğal gaz bulduklarını söyledi.

Rezervin, 300 bin haneli şehrin 10 yıl süreyle doğal gaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte, piyasa değerinin de 5 milyar lira olduğunu dile getiren Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

"Petrol ve doğal gaz kaynakları açısından ülkemiz maalesef çok büyük zenginliklere sahip değil; ama bugüne kadar yeteri kadar aramadıkları için bulamadılar. Şimdi biz araştırmalarımızı, araştırmalarımızı artırdık hem karada hem de denizde. Bir gemimiz vardı, Antalya açıklarında sondaj yapıyorduk, doğal gaz için. O sondajına devam ediyor, kısa sürede netice alacağız. Var mı, yok mu henüz belli değil inşallah buluruz. Bazıları bize diyor ki 'Niye arıyorsunuz?' Bir muhalefet milletvekili çıkmış, bakanlığıma soru önergesi vermiş. 'Akdeniz'de ne işiniz var, bu kadar parayı niye harcıyorsunuz?' Bir yerlerden üfürmüşler o rakamı. Yalan dolan. Maliyetler çıkınca kendisiyle ve kamuoyuyla da paylaşacağız. Ama beni asıl üzen şu oldu; o milletvekilimizin soru önergesi, Yunanistan'ın gazetelerinde manşet oldu. Ben üzüldüm, bilmiyorum o sayın milletvekili üzüldü mü, sevindi mi? Şimdi bize diyor ki 'Niye arıyorsunuz?' Bu işin doğasında var; ancak arayanlar bulabiliyor. Biz arayacağız, buluncaya kadar da aramaya kararlıyız. Sizin de duanıza ihtiyacımız var. İnşallah başkası buldu biz de bulacağız. Sadece denizde değil, karada da aramalarımızı çoğalttık."

'ÇÖLLOLAR'I TEKRAR İŞLETMEYE AÇACAĞIZ'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, konuşmasının devamında, B Termik Santrali'nde yapılan görüşmenin sonucunu da açıklayarak, EÜAŞ Genel Müdürü'ne işçileri mağdur etmeyecek formül bulması için talimat verdiğini söyledi. Bakan Dönmez, 6- 11 Şubat 2011'de, 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 ayrı göçüğün meydana geldiği Çöllolar Kömür Sahası'yla ilgili firma tarafından kendilerine müracaat olduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Çöllolar'da maalesef elim bir kaza geçirdik. Ölen kardeşlerimize rahmet diliyorum ondan dolayı da hukuken o saha kapatıldı mahkeme kararlarıyla. Şimdi konu, son çıkan yasayla birlikte tekrar önümüze geldi. Firmanın yazılı bir müracaatı var, EÜAŞ'a tasfiye etmek istiyorlar. Tasfiye sürecini tamamladıktan sonra Çölloları da tekrar işletmeye açacağız inşallah."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Dönmez: Elektrik İhracatımız, İthalatımızın Üstüne Geçti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement