Bakan Dönmez: "Emeklerinin Karşılığını Sonuna Kadar Hak Ediyorlar" - Zonguldak - Son Dakika
Güncel

Bakan Dönmez: "Emeklerinin Karşılığını Sonuna Kadar Hak Ediyorlar" - Zonguldak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Mekanize ve modernize sistemlerle verimliliği artıracağız. Dolayısıyla burada üretim miktarı aslında tatminkar değil. Ülkemiz sizin ürettiğinizin 30 katını tüketiyor.

05.09.2018 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Mekanize ve modernize sistemlerle verimliliği artıracağız. Dolayısıyla burada üretim miktarı aslında tatminkar değil. Ülkemiz sizin ürettiğinizin 30 katını tüketiyor. Bir şekilde bu 30 kat fazla üretmeyi başarmamız gerekiyor. Kamu ve özel, herkes üzerine düşeni yaptığı sürece bu sorunu da çözmüş olacağız." dedi.

Bakan Dönmez, Kilimli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletme Müessesine ait kömür ocağında "Fayton" vagon sistemiyle yaklaşık 1,5 kilometre ilerideki galeriye gitti.

Dönmez ile beraberindekiler, yaklaşık 500 metre yürüyerek mekanize sistem ile üretim yapılan kömür damarında incelemelerde bulundu, daha sonra maden işçileriyle yemek yedi.

Bakan Dönmez, burada işçilere yaptığı konuşmada, maden ocaklarında çalışma şartlarının zorluğunu fiilen görmüş olduklarını söyledi.

Maden işçisinin birçok övgüyü hak ettiğini ifade eden Dönmez, şöyle konuştu:

" Zonguldak'ta yerin altı başka bir deyişle yerin üstünü şekillendiriyor. Burada bakanlık olarak bize düşen ne varsa yapacağız. Biz yerin altındaki bu kaynakların çıkarılmadığı sürece kimseye faydası olmadığını düşünen insanız. Ekonomiye kazandırılması için de güvenli madencilik kuralları içerisinde mevzuat, denetleme adına ne gerekiyorsa yapıyoruz.

TTK'mız da uzunca bir süredir yatırım konusunda istekliydi. Bazı hadiseler bize nasip oldu diyelim. Yeterli mi? Hala yeterli değil. Yapacak çok işimiz var. Eksik insan gücü ve kaynağıyla bu zamana kadar çalışıyordu. Onu da Cumhurbaşkanımız sağ olsun bu eksikliği tamamlamak üzere bir söz verdi halka. Biz de o sözün gereğini yerine getirdiğimizde eksik insan gücünden kaynaklı bir takım sıkıntıları da inşallah aşmış olacağız. Mekanize ve modernize sistemlerle verimliliği artıracağız. Dolayısıyla burada üretim miktarı aslında tatminkar değil. Ülkemiz sizin ürettiğinizin 30 katını tüketiyor. Bir şekilde bu 30 kat fazla üretmeyi başarmamız gerekiyor. Kamu ve özel, herkes üzerine düşeni yaptığı sürece bu sorunu da çözmüş olacağız."

Fatih Dönmez, daha sonra maden işçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Emeklerinin karşılığını sonuna kadar hak ediyorlar"

Maden ocağındaki ziyaretin ardından yüzeye çıktığı sırada madenci eşi olan Güler Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e çiçek takdim ederek, sohbet etti.

Bakan Fatih Dönmez, eşinin de maden ocağında çalıştığını öğrendiği Yılmaz'a, "Burada eşinizin çalıştığı madene indiniz mi? Birlikte ocağa inin. Çok esprili olmaz belki ama evlilik yıl dönümü aşağıda olabilir. Doğum günü olabilir. Aşağıya inin bir görün." dedi.

Bir gazetecinin, "Maden ocağını gezdiniz neler söyleyeceksiniz? sorusuna Dönmez, "Yaklaşık iki saattir maden ocağında olduklarını belirterek, "İşçi kardeşlerimizin bugün sofralarına iştirak ettik. Onlar ekmeğini derler ya taştan çıkartırlar, kömürden çıkartan kardeşlerimiz. Emeklerinin karşılığını sonuna kadar hak ediyorlar. Biz de bize düşeni yapacağız." ifadesini kullandı.

"İş gücü eksikliği vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda seçim öncesi bir söz vermişti burada yaşayanlara, biz o sözün gereğini en kısa zamanda yerine getireceğiz." diyen Fatih Dönmez, şunları kaydetti:

"Böylece iş gücü kaybını da eksiltmiş olacağız. Öte yandan özel sektöre devir ettiğimiz sahalarda, onlar da hazırlıklara başlayacak. Orada da istihdam olacak. Çok kısa süre içerisinde burada inşallah hem üretime hem istihdamı ikiye üçe katlayacağız. Beş yıl içerisinde arkadaşlarımızın hesabı var, üretim miktarını 7 milyon ton üzerine çıkartacağız. İstihdam da bugünün iki katı olacak. Kazasız belasız günler diliyorum."

Bakan Dönmez: "Emeklerinin Karşılığını Sonuna Kadar Hak Ediyorlar" - Zonguldak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Dönmez: 'Emeklerinin Karşılığını Sonuna Kadar Hak Ediyorlar' - Zonguldak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement