Bakan Eker, Öldürülen 8 Kişinin Taziyesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Öldürülen 8 Kişinin Taziyesine Katıldı

Bakan Eker, Öldürülen 8 Kişinin Taziyesine Katıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bismil'de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada ölen 8 kişinin Silvan ilçesindeki taziyesine katıldı.

30.07.2013 15:30  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada ölen 8 kişinin Silvan İlçesi'ndeki taziyesine katıldı. Burada konuşan Bakan Eker, "Olay sonrası pişmanlık oluyor ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Acıyı acı ile yarıştırmamak, yeni acılara fırsat vermemek lazım" dedi.

Bitlis'ten helikopterle Silvan İlçesi'ne gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Recep Güven, İlçe Kaymakamı Yunus Sezer, Jandarma Tabur Komutanı Albay Ali İhsan Aksoy tarafından karşılandı. Bakan Eker ve beraberindeki heyet, daha sonra Bismil İlçesi'ne bağlı Karatepe Köyü'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada öldürülen 8 kişi için kurulan taziye çadırına geçti. İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş'un okuduğu duanın ardından Bakan Eker, kavgada 3 kardeşi ve 5 yeğenini kaybeden Üstün Ailesi'nin lideri Muharrem Üstün'ün şahsında tüm aileye başsağlığı diledi.

'ACIYI ACI İLE YARIŞTIRMAMAK LAZIM'

Taziyede konuşan Bakan Eker, iftara bir saat kala insanların öldürülmesinin çok büyük bir acı olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Olay sonrası pişmanlık oluyor ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Acıyı acı ile yarıştırmamak, yeni acılara fırsat vermemek lazım. Bundan ders çıkararak acınızı geçirmenizi diliyorum. Bu tür acılardan Allah ders almayı nasip etsin. Bir öfke ile insanların birbirlerine silah doğrultmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Bakan Eker ve beraberindekiler, taziye evinin yanındaki aile mezarlığında yan yana yatan 8 kişinin mezarı başında dua okuduktan sonra, helikopterle Van'a hareket etti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Öldürülen 8 Kişinin Taziyesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement