Bakan Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır

Bakan Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, " (3. köprü ve bağlantı yolları) Buralarda bir yapılaşma kesinlikle söz konusu olmayacaktır.

26.12.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,

" (3. köprü ve bağlantı yolları) Buralarda bir yapılaşma kesinlikle söz konusu olmayacaktır.

" ( Marmaray'da kullanılamayan tren iddiası) İddiaları ilk kez duyuyorum. Arkadaşlarımla görüşüp size gerekli yanıtı vereceğim"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Ünsal ÇAKİN - İstanbul

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ilk tabliye yerleştirme törenine katıldı. Köprünün Garipçe ayağında gerçekleşen törende konuşan Bakan Elvan, "Köprünün ilk segmentinin tabliyesini yerleştirme işlemi kilit bir işlem. Çünkü bu yerleştirmiş olduğumuz segment köprünün en fazla basıncını alan nokta. O açıdan çok önemsiyoruz, çok önemli bir an. Bizim için en kritik çalışmalardan biri bu ilk tabliyenin yerleştirilmesiydi" dedi.

Bakan Elvan köprünün özelliklerinden de bahsetti. Elvan,"10 şeritli olacak 8 şerit karayolu için. 2 şerit ise raylı sistem, hızlı tren için" diye konuştu.Bakan Elvan, "Şu an yerleştirmekte olduğumuz tabliyenin 4,5 metre boyu var, genişliği 59 metre, ağırlığı ise 400 ton" dedi. Lütfi Elvan, "Köprü yüksekliğinde 305 metreye ulaştık. Maksimum 322 metreye ulaşacağız. Kulelere yönelik betonarme çalışmaları tamamlandı. Bundan sonrası çelik konstrüksiyon. Köprünün tabliyelerini koymaya devam edeceğiz. 59 metrelik genişliğimiz var. Dünyanın en geniş asma köprüsü. 10 şeritli olacak. 8 şeridi karayolu için ayrılmış, 2 şerit raylı sistem için ayrılmış durumda"diye konuştu.

DÜNYAYI 3 KEZ DOLAŞACAK KABLO

Köprüde toplam 121 bin kilometre kablo kullanılacağını söyleyen Bakan Elvan, " Bunun anlamı şu; dünyayı 3 kere dolaşma anlamına geliyor" dedi. "Programımıza uygun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" diyen Lütfi Elvan, "Herhangi bir gecikme söz konusu değil. 29 Ekim 2015 hedefini koyduk. Hem yüklenici firma hem de Karayolları Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor" ifadesini kullandı.

BİLGİLER VERDİ

95 kilometrelik Kuzey Marmara Çevre Yolu çalışmasının da sürdüğünü hatırlatan Elvan, "Toplam 68 milyon metreküplük çalışmanın büyük bir kısmı tamamlandı. Toplam dolguya baktığımızda 41 milyon metre küp dolgu gerçekleştireceğiz. Yarısını yaptık. Projemizde 35 adet viyadük bulunuyor. 31'inde çalışmalarımız devam ediyor. 106 adet alt geçit var. Yüzde 35 civarında fiziki olarak gerçekleşti.

205 adet menfez yapıyoruz. Toplam boyu 1200 metre olan 2 adet tünel inşa ediyoruz. Riva tünelinin tamamını gerçekleştirdik" diye konuştu.

400 TON YERLEŞTİRİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuşmasının ardından telsizle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ilk tabliye yerleştirmesinin komutunu verdi. 400 ton ağırlığındaki tabliye vinç yardımıyla yerleştirildi.

MARMARAY SORUSUNA: BİLGİM YOK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir soru üzerine 3. Köprü ve Çevre Bağlantı yollarında yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Bakan Elvan, "3. köprü ve bağlantı otoyolunun çevresine baktığımızda yüzde 78'inin orman arazisinden geçtiğini görüyoruz. Buralarda bir yapılaşma kesinlikle söz konusu olmayacaktır"dedi.

Elvan, bugün bir gazetede yer alan Marmaray için alınan ve her biri 12 milyon euroya mal olan 38 trenin dönüş yapabilecekleri altyapı olmadığı için atıl durumda bekletildiği haberiyle ilgili, "İddiaları ilk kez duyuyorum. Arkadaşlarımla görüşüp size gerekli yanıtı vereceğim"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Burada Kesinlikle Yapılaşma Söz Konusu Olmayacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement