Bakan Elvan: İstikrarı Bozmaya Çalışanlara Milletimiz Cevabı Verecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: İstikrarı Bozmaya Çalışanlara Milletimiz Cevabı Verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hükümet olarak çıraklık ve kalfalık dönemlerinin geride kaldığını vurgulayarak, "Şimdi ustalık dönemindeyiz ama bu dönemi sekteye uğratmak için çalışanlar var. Türkiye'nin itibarını sarsmaya, istikrarını bozmaya çalışanlar var. Ancak milletimiz onlara gereken cevabı çok yakın bir zamanda verecek" dedi.

16.03.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hükümet olarak çıraklık ve kalfalık dönemlerinin geride kaldığını vurgulayarak, "Şimdi ustalık dönemindeyiz ama bu dönemi sekteye uğratmak için çalışanlar var. Türkiye'nin itibarını sarsmaya, istikrarını bozmaya çalışanlar var. Ancak milletimiz onlara gereken cevabı çok yakın bir zamanda verecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bayburt'ta Köprülü Kavşak açılış törenine katıldı. Hayal olan projeleri gerçeğe dönüştürdüklerini belirnten Elvan, konuşmasında şunları söyledi:

"Çıraklık, kalfalık dönemi geride kaldı. Şimdi ustalık dönemindeyiz ama bu dönemi sekteye uğratmak için çalışanlar var. Türkiye'nin itibarını sarsmaya, istikrarını bozmaya çalışanlar var. Ancak, milletimiz onlara gereken cevabı çok yakın zamanda verecek. Ak Parti'nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz. Çoğu şehirlerimizde 2-3 hatta 4 dönem hizmet eden çok sayıda başarılı belediye başkanlarımız var. Ak Parti'nin 1994'ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübesi var. Dile kolay 14 milyon insan. 118 ülkeden daha fazla nüfusu var. 30 Mart yerel seçimlerine iki büyük önemli avantaj ile giriyoruz. Birincisi büyük tecrübemiz. İkincisi ise bizi bizden daha fazla anlatacak yatırımlarımızla, plan ve projelerimizle sizlerden oy isteyeceğiz. Ziya Paşa ne güzel söylemiş, 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diye. 11 yılda yaptıklarımız ortada.Bugün 2002'deki Türkiye ile kıyaslanmayacak duruma geldik. Geleceğe umutla bakan, bugünden 2023'ü, 2071'i planlayan, kurgulayan bir Türkiye var arttık. Ak Parti ile son 11 yılda cumhuriyet tarihinde yapılan tüm yatırımların kat be kat fazlasını yaptık. Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisini tam 3.6 kat büyüttük. 11 yıl önce yaklaşık 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimizi şu an itibariyle 822 milyar dolara çıkardık. Aynı şekilde ihracatımızı 4 kattan fazla artırarak 36 milyar dolardan, 152.5 milyar dolara yükselttik."

"İPEK DEMİRYOLU HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Bakan Elvan, sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak 166 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini de vurgulayarak şöyle devam etti:

"Demiryollarında yüksek hızlı seyahat dönemini başlattık. Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci yüksek hızlı tren işletmecisi olduk. Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde Marmaray'ı hizmete açarak tüm dünyaya parmak ısırttık. Milletimizin 153 yıllık rüyası gerçek oldu. Bakü – Tiflis - Kars Projesi ve Marmaray ile uzak Asya'dan batı Avrupa'ya, Pekin'den Londra'ya uzanan ipek demiryolu hayalini gerçeğe dönüştürdük. 150 yıldır el değmeyen demiryollarını yeniledik. 11 yıl içinde kara yollarında bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden, 22 bin 850 kilometreye çıkardık. 6 il birbirine bölünmüş yol ile bağlıyken 74 il birbirine bölünmüş yol ile bağlanmış duruma geldi. 16 milyon insanımız ilk kez uçakla tanıştı. Havayolunu halkın yolu haline getirdik."

TARAFTARLAR MEŞALE YAKTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, törenin ardından kendisi lehine tezahürat yapan bir grup Bayburtspor taraftarının yanına gitti. Taraftarlara doğru yürüyen Bakan Elvan, bu sırada bir kişinin elindeki meşaleyi yakması sonucu zor durumda kaldı. Bakan, meşalenin alevinden geriye doğru çekilerek kurtuldu.

Bakan Elvan, daha sonra Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti. Ünlüer'in ziyaretin anısına çini işlemeli bir tabak verdiği Bakan Elvan, bir süre Bayburt Grup Özel İdarespor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi. Burada da Elvan'a arkasında izmi yazılı olan Bayburt Grup Özel İdarespor forması hediye edildi. Elvan daha sonra Gümüşhane'ye hareket etti. - Bayburt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: İstikrarı Bozmaya Çalışanlara Milletimiz Cevabı Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement