Bakan Elvan: "Mersin Yatırımlarla Büyüyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan: "Mersin Yatırımlarla Büyüyor"

Bakan Elvan: "Mersin Yatırımlarla Büyüyor"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son 15 yılda Mersin’e 31 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, "Mersin yatırımlarla büyüyor.

11.06.2018 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son 15 yılda Mersin'e 31 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, "Mersin yatırımlarla büyüyor. 434 projeyi devreye soktuk ve tüm projelerde çalışmaların hızla devam ediyor" dedi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de ulaşımdan sağlığa, enerjiden sanayiye, turizmden sulamaya, eğitimden sosyal konuta kadar tüm alanlarda 434 proje yürütüldüğünü söyledi. Son 15 yılda 31 milyar liralık yatırım alan Mersin'in, yeni yatırımlarla gücüne güç kattığını kaydeden Elvan, 434 projeyi devreye soktuklarını ve tüm projelerde çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

"Mersin hep Türkiye'nin geleceğinden, güçlenmesinden yana tavır aldı"

"Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Şu ana kadar söz verip de başlamadığımız projemiz kalmadı, hatta söz vermediğimiz halde çok sayıda projeyi de hayata geçirdik" diyen Elvan, Mersin'in hep Türkiye'nin geleceğinden ve güçlenmesinden yana tavır aldığına dikkat çekerek, "24 Haziran'da Mersin yine güçlü Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin yanında yer alacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Ülkemizin her alanda gelişmesini ve kalkınmasını, Mersin'in istikrarla ve yatırımlarla büyümesini sağlamak için dün olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Mersin adından söz ettiriyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e büyük önem verdiğini vurgulayan Elvan, "Bu kapsamda Mersin için yapılacak her yatırımın arkasında. Bunu da her platformda dile getirdiler. Bizler de Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu destekle Mersin için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mersin'de özellikle tüm projelerin ilerleme durumunu şahsen ben adım adım takip ediyorum. 1 Kasım 2015'te aziz milletimize sözler

verdik. Bu sözleri gerçekleştirmek için o günden bu yana gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Şu ana kadar söz verip de başlamadığımız hiçbir projemiz olmadı. Milletimizin taleplerini karşılamak bizim boynumuzun borcudur. Bu kapsamda şu anda devam eden projeler tamamlandığında Mersin her alanda adından söz ettirecek bir şehir hüviyetini alacak" şeklinde konuştu.

"Tek gayemiz Mersin'e hizmet"

Elvan, her zaman ve her aşamada Mersin'e hizmet için çalıştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı; "Bugüne kadar tek gayemiz Mersin'e hizmet oldu. Geçmişte olduğu gibi şimdi ve bundan sonra da milletimizin hizmetkarı olmaya, milletimizin dertleri ile dertlenmeye, milletimizin sevinciyle mutlu olmaya devam edeceğiz. Yaptığımız tüm yatırımlar milletimizin huzuruna, refahına ve yaşam kalitesini artırmaya yöneliktir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki bu hareketin tek gayesi, millete hizmet olmuştur ve bundan sonra da öyle olacaktır. Milletimizin güçlü desteği ile aşılamaz denilen engelleri aşmaya, yapılamaz denilen yatırımları yapmaya ve Mersin'i dünyada adından söz ettiren bir konuma yükseltmeye devam edeceğiz."

"Mersin'de ciddi eğitim yatırımları yapıyoruz"

Tarsus'a verdikleri üniversite sözünü de yerine getirdiklerini kaydeden Elvan, eğitim ve turizmdeki gelişmeleri şöyle değerlendirdi; "AK Parti hükümetleri olarak hem Türkiye genelinde hem de Mersin özelinde eğitim yatırımlarına hep önem verdik. Çocuklarımız AK Parti hükümetleri öncesinde okullarda sıkış tıkış eğitim görüyor, fırsatlara ulaşamıyor, kitap dahi bulmakta zorlanıyordu. Çok şükür bunların hepsini aştık ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesini sağlayacak alt yapıyı oluşturduk. Ders kitaplarını ücretsiz hale getirdik, sınıflarımızı teknoloji ile donattık, çocuklarımıza teknolojinin tüm imkanlarını sunduk. Mersin'de ciddi eğitim yatırımları yapıyoruz. Sadece son iki yılda 16 okul ile 10 atölye pansiyon ve spor salonunu tamamladık. Şu anda 44 yeni okul atölye ve pansiyon inşaatımız sürüyor. Bunların da tamamlanması ile Mersin'deki okul ihtiyacını neredeyse tamamıyla gidermiş olacağız ve bizim buradaki hedefimiz 2019'da tekli eğitime geçmek. Sadece alt yapı değil kalite de hayati derecede önemli. Eğitimin kalitesini artırmak için de bir yandan uğraş veriyoruz. Mersin'in eğitimdeki başarısını daha da yükseğe taşımayı amaçlıyoruz. Şehrimize yeni bir üniversite kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Çok şükür bunu da gerçekleştirdik. Tarsus Üniversitesi'ni kuruyoruz. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun."

"Mersin ulaşımda marka oluyor"

İlk hedeflerinin Mersin'i ulaşımda marka yapmak olduğunu, karayolu, havayolu, demiryolu ve denizcilikte rüya projelerin hızla ilerlediğini belirten Elvan, Mersin'in liman şehri kimliğinin de bu projelerle pekiştiğini söyledi. İhracatta Mersin'in elini güçlendirecek, turizmde söz sahibi yapacak olan projelerin bir bir hayata geçtiğini vurgulayan Elvan, "Mersin, konumu gereği çok önemli bir yere sahip. Biz bu durumu daha da güçlendirmek, Mersin'in gücüne güç katmak için hükümet olarak, AK Parti iktidarları olarak çok önemli projeleri hayata geçirdik. Özellikle ulaşımda Mersin'e devasa yatırımlar yapıyoruz. Sadece 2017 yılında 2 milyar 700 milyon liralık karayolu ihalesi gerçekleştirdik. Şu anda Mersin'in tüm ilçeleri şantiyeye dönmüş durumda. 43 farklı projede Karayolları Bölge Müdürlüğü durmaksızın çalışıyor. Akdeniz Sahil Yolu'nda 10 tünel, 2 viyadük tamamlandı. Yaklaşık 480 kilometrelik yolda sadece 33 kilometrelik bir kesim kaldı. Aynı şekilde ilimizin kuzey bağlantısını güçlendirecek olan dev bir projede Silifke- Mut yolu. Bu yolda 10 tünel,10 viyadük inşa ediyoruz. Tam 1.5 milyar TL'lik bir yatırım. Liman-Hal Kavşağı'nı sorun olmaktan çıkardık. 20 yıldır bekleyen sorunu ortadan kaldırdık. Yan yolları hizmete açtık ve 160 milyon liralık yatırımla buraya 1 kilometre uzunluğunda bir köprü inşa ediyoruz. O da tamamlanmak üzere. Ayrıca Mersin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bir çalışmaya da imza atıyoruz. Şehrin girişi olan Akbelen Bulvarı'nda, mezarlık bölgesinde 75 milyon TL'lik yatırımla 2 adet köprülü kavşak Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından inşa ediliyor. Kavşaklardan bir tanesi tamamlanmak üzere, seçim öncesi açacağız. Erdemli girişinde de 2 adet köprülü kavşak yapım çalışmalarımız sürüyor. Yine aynı şekilde Çukurova Havalimanı'nın yapımı aralıksız devam ediyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Üst yapı çalışmaları başladı. 2019 yılında milletimize hizmet vermeye başlayacak. Hızlı tren çalışmaları hızla ilerliyor. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Karaman, Konya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul'a hızlı tren ile bağlanıyor. Mersin'i ulaşımda bir marka kent haline getireceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan: 'Mersin Yatırımlarla Büyüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement