Bakan Elvan: Türk Kargo Gemisinde 8 Türk Personel Kurtarıldı (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Türk Kargo Gemisinde 8 Türk Personel Kurtarıldı (2)

Bakan Elvan: Türk Kargo Gemisinde 8 Türk Personel Kurtarıldı (2)

Bakan ELVAN, ERMENEK FACİASINDA ÖLEN MADENCİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Karaman il kongresi öncesi, 28 Ekim Salı günü Ermenek'te meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki İsa Gözbaşı'nın Atatürk Mahallesi'nde oturan öz annesi Hatice Tuncer ve babası Hasan Hüseyin Tuncer'i evinde ziyaret edip başsağlığı diledi.

28.12.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan ELVAN, ERMENEK FACİASINDA ÖLEN MADENCİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Karaman il kongresi öncesi, 28 Ekim Salı günü Ermenek'te meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki İsa Gözbaşı'nın Atatürk Mahallesi'nde oturan öz annesi Hatice Tuncer ve babası Hasan Hüseyin Tuncer'i evinde ziyaret edip başsağlığı diledi.

Bakan Elvan'a eşi Zeliha Elvan ile Vali Murat Koca eşlik etti.

Ermenek'te yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin Soma'da ölen madencilerin ailelerine sağlanan haklarından faydalanabileceğini belirtti. Ölen madencilerin yanı sıra işsiz kalan madencilerinde olduğunu hatırlatan Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sorunu gidermek için çalışma yaptığını belirtti.

Oğlunu 3 yaşında iken görümcesi Nazmiye Gözbaşı'nın çocuğu olmadığı için evlatlık verdiğini belirten gözü yaşlı anne Hatice Tuncer, "Onların çocukları olmadı. Hangi biriniz verir evladını, işte biz verdik. Evlat hasreti çekmesinler, sevinsinler diye. Oğlum 23 yaşındaydı. Bize gelir 'Anne- baba' derdi. Öz annesi ve babası olduğumuzu bilirdi. Ama bu acıyı yaşadık. Dünyamız yıkıldı. Şimdi eşime ve mermerde çalışan oğluma devletin iş imkanı sağlamasını istiyorum" dedi.

Bakan Elvan da iş talepleri çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Bakan Elvan, ziyaretin ardından Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti Karaman İl Kongresine geçti.

'ONLARIN KAFASI O ASMIŞ OLDUKLARI İNSANLARA ÇALIŞIR'

Bakan Elvan, partililerine bakanlık olarak yaptıkları yatırımları anlattı. İstanbul'a yapılan 3'üncü havalimanına değinen Elvan, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük havalimanı ve şantiyesini kuruyorsunuz ve 30 bin işçi çalışacak. Bu havaalanını yapılacak olan şirket yatırımı gerçekleştirecek. Devletin kasasından 1 kuruş çıkmayacak. Devletin kasasına 1 milyar Euro para konulacak. Bu projeye bile karşı çıkıyorlar. Yine Devletin kasasına 22 milyar para konulacak. Bu projeye bile karşı çıkıyorlar. Bu millete ve hayrına ne yaparsanız yapın onların zihniyetini değiştiremezsiniz. Çünkü onların kafası vesayete çalışır. O asmış oldukları insanlara çalışır. Hayatta hiçbir zaman milletle bütünleşememişlerdir."

17 ARALIK'TA DARBE GİRİŞİMİ YAPTILAR

Geçen yıl 17 Aralık'ta yapılan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun bir darbe girişimi olduğunu belirten Elvan, "Bizim, kim olursa olsun, her türlü vesayete karşı dimdik ayakta duracağımızı anlayamadılar. Hatırlayın bu paralel yapıyı. Bizler 12 yıl içinde çetelerle, darbe yapmak isteyenlerle mücadele ettik. Vesayet odakları ile mücadele ettik. Bu mücadeleyi acaba bu paralel yapı görmedi mi? Yoksa bunlar dışarıda birileriyle mi çalışıyor. Bunların herkesle sorgulanması lazım. 17 Aralık'ta darbe girişimi yapmaya çalıştılar. Millet ne dedi. Sen yasa dışı iş yapıyorsun, montaj yapıyorsun dedi ve 30 Mart'ta seçimde millet en büyük tokadı attı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Türk Kargo Gemisinde 8 Türk Personel Kurtarıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement