Bakan Ergin, Adli Sürecin Hızlandığına Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Bakan Ergin, Adli Sürecin Hızlandığına Dikkat Çekti

Bakan Ergin, Adli Sürecin Hızlandığına Dikkat Çekti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son yıllarda adli sürecin hızlanması için önemli adımlar attıklarını belirterek, bu sürelerin kısaldığına dikkat çekti.

10.08.2012 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son yıllarda adli sürecin hızlanması için önemli adımlar attıklarını belirterek, bu sürelerin kısaldığına dikkat çekti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gaziantep'ten karayoluyla Adıyaman'a geldi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Tören mangası ve protokol tarafından karşılanan Bakan Ergin, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Sodan tarafından Bakan Ergin'e el dokuması kilim ve Nemrut Dağı heykelciklerinden hediye edildi.

Vali Ramazan Sodan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Adıyaman'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, birlikte iftar açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bakan Sadullah Ergin, Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarının katılacağı iftar yemeğinde birlikte olacaklarını ve adliye, ceza infaz kurumu ve devam etmekte olan adliye sarayı inşaatlarını inceleneceğini ifade etti. Ergin, daha sonra Adalet Sarayı'na geçerek, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu'yu makamında ziyaret etti.

Bakan Ergin, Adıyaman'ın yeni adliye binasının Ocak ayının sonu yada Şubat ayının başında hizmete gireceğini kaydederek, "Bu yeni hizmet binamız Adıyaman'ın ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak kapasitede ve kendisine özgü mimarisiyle bu kentin kimlikli binalarından bir tanesi oluyor. Bununla beraber Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki adliye sarayımızda eş zamanlı olarak oda hizmete girecek. Daha öncede bildiğiniz gibi Gölbaşın'da hizmete almıştık" dedi.

Yargılama sürelerinin kısaldığını vurgulayan Ergin, "Son dönemde meclis kapanmadan önce çıkartılan yasalarla beraber hem yargının iş yükünü azaltmaya dönük hem de makul sürede yargılanmaların sonuçlanması için önemli adımlar atıldı. Türkiye'de yargılamalar uzun süre alıyordu bunları makul süreye çekecek adımlar peş peşine geldi. En önemli gecikme yüksek yargı olan Yargıtay ve Danıştay'da dosyaların uzun süre beklemesi toplam yargılama sürelerini arttırıyordu. 2011 yılında Yargıtay ve Danıştayların hem üye hem de daire sayıları attırılarak buralardaki işleyiş hızlandırıldı. Yargılama sürecinde çok önemli kısalmalar oldu. Önümüzdeki süreçte bunları göreceğiz. Artık Türkiye'de davalar makul sürede sonuçlanacak ve artık vatandaş özlediği kararlara makul sürede kavuşacak" dedi.

Bakan Ergin, daha sonra Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret ederek, burada Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Ergin, Adli Sürecin Hızlandığına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement