Bakan Eroğlu, 23 Milyon TL Tutarındaki 30 Müjde ile Karabük'e Geliyor - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu, 23 Milyon TL Tutarındaki 30 Müjde ile Karabük'e Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi ile yarın Karabük’e geliyor.

14.09.2017 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 23 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi ile yarın Karabük'e geliyor.

Bakan Eroğlu, Karabük programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 13 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Eylül Cuma günü Karabük'te düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 225 milyon lira yatırım bedelli 15 adet tesisin temelini atacak.

"Karabük'e 225 Milyon TL'lik 15 Tesis"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00'da Karabük Şehir Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Aldeğirmen Barajı, Safranbolu İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, Haslı Barajı ve Sulaması, Ova Barajı ve Sulaması, Ovacuma Barajı ve Sulaması, Eflani Gökgöz Göleti ve Sulaması ile 7 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Yenice Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Yaban Hayatı Gözlem Kulesi'nin de temelini atacak.

Karabük'te 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, ceviz, üvez, dut, kızılcık ve fındık türlerinden oluşan toplam 3 bin 200 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

"10 Bin 910 Dekar Zirai Arazi Suyla Buluşacak"

Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle yılda 12,6 milyon metreküp içme suyu temin edilecek, 26 milyon metreküp su depolanacak, 10 bin 910 dekar zirai arazi suyla buluşacak, 1 ilçe, 1 belde, 7 köy, 2 mahalle ve 736 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Karabük'te ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

"Karabük'e son 4 yılda 386 Milyon TL'lik 59 Müjde"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca

28 Eylül 2013 ve 04 Kasım 2016, tarihlerinde Karabük'e verdiği 363 milyon TL'lik 47 müjdeye ilave olarak 23 milyon lira yatırım bedeline sahip 12 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Karabüklülere toplam 386 milyon TL'lik 59 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, ormancılık çalışmaları ile otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu, 23 Milyon TL Tutarındaki 30 Müjde ile Karabük'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement