Bakan Eroğlu 8 Tesisi Açtı, 3 Tesisin de Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu 8 Tesisi Açtı, 3 Tesisin de Temelini Attı

Bakan Eroğlu 8 Tesisi Açtı, 3 Tesisin de Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 8 tesisin açılışını yapıp, 3 tesisin de temelini attı.

15.01.2012 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 8 tesisin açılışını yapıp, 3 tesisin de temelini attı. Bakan Eroğlu, hizmete giren tesislerle 18 bin 700 dekarlık tarım alanının sulanacağını, 3 ilçe ve 4 köyün de su taşkınlarından korunacağını söyledi.

İmamoğlu İlçesi'ndeki Spor Salonu'nda yapılan törende Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmak için kürsüye geldiğinde çiftçi kasketi, poşu ve yörük kefiyesi hediye edildi. Eroğlu, verilen hediyeleri giyip, halkı selamladı. Eroğlu, konuşmasında yapılacak tesislerle İmamoğlu'nun yanı sıra Kozan ve Ceyhan'daki tarım topraklarının sulanacağını belirtti. Hizmete giren ve temeli atılan projelerden en önemlisinin Yedigöze Barajı ve İmamoğlu Sulaması olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle dedi:

"Bunun için yaptığımız mücadele ve aştığımız engelleri anlatsam size roman olur. Ama mutlu sona ulaştık. Bu Türkiye'nin en büyük projelerinden biri. Toplam maliyeti 2 milyar lira. Ama bu proje bu ovalara, bu ilçelerimize, Adana'mıza hayat verecek. İkinci bir Çukurova olacak."

'1000 GÜNDE, 1000 GÖLET'

Bakanlık olarak bölgeye 10 yıl içerisinde toplam 2 milyar 438 milyon 858 bin liralık yatırım yaptıklarını belirten Eroğlu, "Adana'ya '1000 Günde 1000 Gölet Projesi' kapsamında 9 gölet yapılacak. Bugün hizmete açtığımız tesislerle 18 bin 700 dekar tarım alanı sulanacak. 3 ilçe ile 4 köy taşkınlardan korunacak. Telemini atacağımız 3 tesisle de 21 bin 200 dekar tarım alanı sulanacak" diye konuştu.

Yağmur nedeniyle kapalı alanda yapılan törende, 8 tesisin açılışı yapıldı, 3 tesisin de temeli atıldı. Törene Adana Vali Vekili Mehmet Zeki Koçberber, Adana Milletvekilleri AK Partili Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, birlikte butona basarak, 8 tesisin açılışı ve 3 tesisin temel atmasını temsili olarak gerçekleştirdi.

MKA(BY/İD) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu 8 Tesisi Açtı, 3 Tesisin de Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement