Bakan Eroğlu: "Asırlardır Hiçbir Esarete Boyun Eğmeyen Millet Türk Milletidir" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Asırlardır Hiçbir Esarete Boyun Eğmeyen Millet Türk Milletidir"

Bakan Eroğlu: "Asırlardır hiçbir esarete boyun eğmeyen millet Türk milletidir" "Milletimiz 15 Temmuz'daki hain ve alçak FETÖ darbe girişimine kahramanca mücadele etti" Bakan Eroğlu, Giresunlular Kültür Evi'ni hizmete açtıAFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, asırlardır...

25.08.2017 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: "Asırlardır hiçbir esarete boyun eğmeyen millet Türk milletidir"

"Milletimiz 15 Temmuz'daki hain ve alçak FETÖ darbe girişimine kahramanca mücadele etti"

Bakan Eroğlu, Giresunlular Kültür Evi'ni hizmete açtı

AFYONKARAHİSAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, asırlardır hiçbir esarete boyun eğmeyen milletin Türk milleti olduğunu kaydederek, " Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Dumlupınar'da kahramanlık destanını yazan bu asil millet, 15 Temmuz'daki hain ve alçak FETÖ darbe girişimine kahramanca mücadele etti" dedi.

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 95. yıldönümü kutlamaları kapsamında memleketi Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir başarı gösteren ve adlarına şehitlik oluşturulan 47. alayın askerleri olan "Giresunlular Şehitliği"ndeki törene katıldı. Bakan Eroğlu, burada yapılan mescit ile Giresunlular Kültür Evi'nin açılışını da gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstanbul'daki bazı ilçelerin Giresunlu olan Belediye Başkanları, protokol üyeleri, askeri erkan ve şehitlikte yatan bir çok kahramanın torunları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, geçmişte olduğu gibi şimdide Türkiye üzerinde bir çok ülkenin planları olduğunu ifade ederek, "Bu güzel ülkemizi işgal etmek isteyen bazı devletlerin hile desiselerine maruz kalmıştır. Onların hile desiseleri varsa, onların planları varsa, Cenab-ı Allah'ın da bir planı var. Allah'ın izniyle bu şanlı bayrak, bu topraklarda ilelebet dalgalanacak. Minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Çünkü kahraman bir millet var" dedi.

"Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır"

Bakan Eroğlu, Türk milletinin tarihte yazdığı kahramanlık destanları üzerinden 15 Temmuz da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine göndermede bulunarak şöyle konuştu:

"Asırlardır hiçbir esarete boyun eğmemiş millet Türk milletidir. Bende bu milletin bir evladı olarak, gerçekten gurur duyuyorum. Bütün cephelerde İstanbul'un fethinde, Niğbolu'nda, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Dumlupınar'da ve buradaki Sivritepe'de bu kahramanlık destanını yazdınız. Dolayısıyla bu asil millet, 15 Temmuz'daki hain ve alçak FETÖ darbe girişimine kahramanca mücadele etti. ve akabinde onları püskürttü. O bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Cenabı Allah bütün milletimizi bela ve musibetlerden muhafaza eylesin. Düşmanların şerrinden korusun. Bizim ülkemize göz koyan bütün ülkeleri mahfe perişan eylesin. Onları tarih sahnesinden siliver yarabbi. Ayrıca FETÖ, PKK, PYD gibi bütün terör örgütlerini perişan eyle. ve onlara silah ve maddi destek veren devletlerinde silahların kendilerini dönmesini sağla yarabbi. Cenabı Allah Türk milletinin bahtını açık etsin. 1071 Malazgirt Savaşından bu yana vatan için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından şehitlikte yatan Giresunlu kahramanların torunları sahneye çağrılarak teşekkür plaketi verildi. Ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Giresunlular Kültür Evi'ni hizmet açtı.

Bakan Eroğlu: "Asırlardır Hiçbir Esarete Boyun Eğmeyen Millet Türk Milletidir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Asırlardır Hiçbir Esarete Boyun Eğmeyen Millet Türk Milletidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement