Bakan Eroğlu Fethiye'de Yörük Kültür Şölenine Katıldı Deve Çekti. - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu Fethiye'de Yörük Kültür Şölenine Katıldı Deve Çekti.

Bakan Eroğlu Fethiye\'de Yörük Kültür Şölenine Katıldı Deve Çekti.

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Seki Beldesine yapılacak Seki sulama barajı ile birlikte Boğalar köyüne yaptırılan mesire yerinin açılış törenine katılarak burada toplam 65 milyon TL'ye mal olacak 11 adet...

18.08.2013 05:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Seki Beldesine yapılacak Seki sulama barajı ile birlikte Boğalar köyüne yaptırılan mesire yerinin açılış törenine katılarak burada toplam 65 milyon TL'ye mal olacak 11 adet tesisin temeli ile 8 adet tesisin toplu açılış törenine katıldı. Fethiye'den bin 200 rakımlı yayladaki boğalar köyünde yapılan toplu açılış ve temel atma törenine katılan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu son 10 ayda Muğla'ya 333 milyon TL'lik 51 tesis müjdesi verildiğini, Muğla'ya 94 milyon TL'lik 25 yeni müjde ile geldiklerini söyledi. Temel atma ve açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Mısır'daki katliamlara da değinerek dört parmağını gösterip Rabia işareti de yaptı.

Dalaman'dan Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopter ile Boğalar köyüne beraberinde AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, DSİ Genel Müdür Vekili Ali Rıza Deniz ile birlikte havadan yatırımların bulunduğu yerleri gezerek gelen Bakan Veysel Eroğlu halkın büyük bir ilgisi ile karşılaştı. Boğalar köyünde bu yıl 17.'cisi yapılan Beşkaza Yaylaları Geleneksel Yörük Kültür Şöleni için helikopterden şenlik alanına ve toplu açılış törenine kadar yürüyerek giden Eroğlu çocukları sevip yayla köylüleri ile sohbet etti.

Fethiye Belediyesi mehteran takımının marşları eşliğinde karşılanan Bakan Eroğlu bir ara ara marşlara eşlik etti. Pulvarizatörlerden gül suyu sıkılan ve gül suyu kokusuyla karşılanan Bakan Veysel Eroğluna Seki kiliminden yapılmış seccade hediye edildi. Yörük çadırlarındaki Yörük eşyaları sergisini gezen Eroğlu'na Boğalar köyü Muhtarı Bahri Boğa Yörük şapkasıyla Yörük yağlığı taktı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Teke Yöresi oyunları ile karşılandı. Bakan Eroğlu, geleneksel Yörük göçü yapan at ve devenin bulunduğu göçerlerle sohbet edip at ve deve çekti. Bu sırada çok keyiflenen ve bol bol kahkahalar atan Bakan Veysel Eroğlu, Fethiye Yörük Yaren ekibi ile fotoğraf çektirdi. Bakan tören alanına girdiğinde Türk Bayrakları ile karşılandı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sinevizyon gösterisi eşliğinde toplu açılış ve temel atma işlemi gerçekleştirildi.

BAKAN EROĞLU MISIR'DA MAĞDURLARIN VE MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'nin daha da güçlenmekte olduğunu belirterek "Biz bir hedef koyduk Türkiye'yi 2023 yılında Dünya'daki ekonomisi güçlü 10 büyük ülke arasına taşıyacağız. Bizim kızıl elmamız var. Şanlı bir al bayrağımız var. Çalışkan bir milletimiz var" dedi.

Mısır'daki katliamlara da değinen Bakan Eroğlu "Şuanda Mısır'a bakın. 3 bin ölü var. Rabia ve genç kızları ve çocuklar da öldü. Rabia için biz de dua ediyoruz. Mısır'da mazlumların ve mağdurların yanındayız. Zalimlerin firavunların karşısındayız. Rabia diyoruz sabır cesaret diyoruz" dedi.

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ İÇİNDE KONUŞTU

17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümü nedeni ile bazı anılarını da anlatan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu o yıllarda İstanbul Belediyesi İSKİ Genel Müdürü olarak görev yapmakta olduğunu gece saat 3'ü 2 geçe 'güm' diye bir ses duyduğunu insanın ödünün patladığını belirterek "Erenköy'de 10. katta sallanıyorduk. Çoluk çocuğu kaptık. Bir yere yerleştirdik. Doğruca İSKİ'ye gittim. Afet anında yıkılan yerlerin tamiratına başladık. Yalova ve Adapazarı'nın yardımına da koştuk. Acı çok büyüktü hükümet 20 günde bölge de değildi, ama biz İSKİ olarak anında vatandaşın yardım götürdük. Alla böyle felaketleri bir daha göstermesin, hükümetimiz bu konuda pek çok hazırlık yapıyor. Simav ve Van depremlerinde vatandaşımıza verdiğimiz hizmetleri hepiniz biliyorsunuz" dedi.

MUĞLA'YA 25 MÜJDE 94 MİLYON TL GETİRDİK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Muğla'ya 25 müjde 94 milyon TL getirdiklerini son 7-8 ayda 333 milyon TL'lik 51 müjde verdiklerini Muğla'ya yapılan 4 milyar TL'lik yatırımın 2 milyarTL'sini bakanlığının yaptığını bu günde 11 adet tesisin temelinin atılmakta olduğunu 8 tesisinde açılışının yapılarak 65 milyon TL'lik bir yatırımın Muğla'ya kazandırıldığını söyledi. Eroğlu Seki Barajı'nın 30-40 yıl geciktiğini bu gün atmakta oldukları temelin 2015 yılı sonunda tamamlanacağını söyleyerek "Bizde temel at unut yok. Bu baraj 26 milyon TL'ye mal olacak. 37 bin dekar alanı sulayacak. ve bölge halkına 20 milyon TL gelir sağlayacak" dedi.

BÜYÜK HEDEFLER İÇİN SÖZ ALDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu insanların en hayırlısının insanlara faydalı olanının olduğunu belirterek "Bu coğrafyada, herkesin ülkemizde gözü var. Onların gözünü oyarız evel Allah. Öncelikle bu coğrafya da birlik ve bütünlüğümüzü bozmayacağız. Büyük hedefi olmayan milletler tarihten silinir. Bizim de hedeflerimiz var. Kızıl elmamız var. 2023'te Dünya'da ilk ona girmiş olmak. 2053'te Fatih'in İstanbul'u aldığı 600'üncü yıl dönümünde ilk 5'e girmek biz görmeyiz ama çocuklarımız hedefe ulaştıracak. 2071'de Malazgir'in bininci yıl dönümünde Dünya'da ABD, ve diğer ülkelerin önünde birinci güç olmaktır. Bu nedenle doğan çocuklarınızın kulağını ezan okuduktan sonra yavrum sen 2071 yılını hedef seç. Hedefi olmayan milletler hedeften silinir deyin" diye konuştu.

BAKAN'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Törende DSİ Genel Müdür Vekili Ali Rıza Deniz de konuşarak dev yatırımlar ile Muğla'nın çehresinin değiştiğini Muğla'ya 94 milyon TL'lik yatırım sağanağı yağdırıldığını söyledi. AK Parti Muğla Milltevekili Ali Boğa Seki Beldesinin 50 yıllık hayalini gerçekleşmekte olduğunu belirterek bu baraj tamamlandığında 20 milyon TL'lik gelirin 2 yıl içinde geriye döneceğini belirtip, Muğla'ya yaptığı bu yatırımlar için Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de tamamlanan ve temeli atılan tesislerin hayırlı olmasını diledi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Muğla halkı adına teşekkür ederek "Bu değerli hediyeleriniz yatırımlarınız Muğla'ya bereket getirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Seki barajı havzası ve Mut deresi ıslah bölgesine telekominikasyon ile bağlanarak, 19 tesisin toplu temeli atılıp açılışı yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu Fethiye'de Yörük Kültür Şölenine Katıldı Deve Çekti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement