Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik

Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak.

16.04.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'nın Sütçüler İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 2 tesisin açılışı ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtım törenine katıldı.

'320 BARAJ İNŞA ETTİK'

Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye'de Ak Parti iktidarı döneminde birçok alanda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır. İstanbul'da büyük sıkıntı vardı. İstanbul'da suyu akıttık. Şu ana kadar sadece su götürmekle kalmadık. 320 baraj inşa ettik. Aynı zamanda geçen dönem 1000 günde 1000 gölet ve sulamasını inşa ettik" dedi.

'VERDİĞİMİZ MÜJDELER EN AZ 400 MİLYON TL'

Sütçüler'in yüzde 77'sinin orman olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Çünkü bizim anlayışımızda şu var; her şey millet için. Çandır, Kesme, Kasımlar baraj ve sulama işlemleri yapılacak. Ayvalıpınar, Gürdallı köyü dere ıslahları devam ediyor. Bizler sizlerin efendisi değiliz sizlerin hizmetkarıyız. Ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Bugün açılacak bu tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu barajlar 50 yıldır yapılmayan şeyler. Karadiken'i istediniz, onu bilmiyorum ama inceleyip değerlendireceğiz. Bakın bugün burada verdiğimiz müjdeler en az 400 milyon TL."

Programın sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtımını gerçekleştirip, yapımı tamamlanan 2 tesisin açılışını yaptı.

Bakan Eroğlu, Sütçüler programı öncesinde geçen hafta trafik kazasında yaşamını yitiren Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın ailesine taziyede bulunup, kabir ziyareti yaptı.

- Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Millet Ormancılığına Geçtik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement