Bakan Eroğlu Sürücüleri Uyardı: Hava Durumunu Takip Edin, Kar Lastiklerinizi Takın - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Sürücüleri Uyardı: Hava Durumunu Takip Edin, Kar Lastiklerinizi Takın

Havaların soğumaya devam edeceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sürücülerin kar lastiklerini takarak yol ve hava durumunu takip etmelerini istedi.

23.11.2017 13:15  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, havaların soğumaya devam edeceğini aktararak, özellikle sürücülerin kar lastiklerini takmalarını ve meteorolojiden yol ve hava durumunu takip etmelerini istedi.

SÜRÜCÜLERE KAR LASTİĞİ TAKMA UYARISI

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "Termal ve Çamur Festivali"ne katıldı. Program sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, hava durumu konusunda uyarılara bulundu. Vatandaşların hava ve yol durumunu elektronik ortamda takip etmeleri ricasında bulunan Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Havalar soğumaya devam ediyor hatta kar yağışları başladı, hatta Ankara'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Perşembe gününden itibaren Ege ve Akdeniz bölgeleri hariç tüm bölgelerimizde yağışlar devam edecek. Diğer günlerdeki yağışları da göreceksiniz, hava sıcaklığı de iyiden iyiye düştü. Bir de şunu hatırlatmak isterim, bundan sonra özellikle otomobille seyahat edeceklere sesleniyorum, kar lastikleri takma mecburiyeti var biliyorsunuz, onlara bir tavsiyem var. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesinden mgm.gov.tr'den gidecekleri yol güzergahlarına ait bilgiler var. Gidecekleri noktaya yazıp buradan bakarlarsa yol durumunda ne var, sıcaklık veya don olayı var mı, yağmur veya kar var mı görme imkanları olacak.''

''HAVA DURUMUNU TAKİP EDİN''

Meteorolojinin akıllı telefonlardaki uygulamasına değinen Eroğlu, ''Bir de Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz akıllı telefonlar için bir hizmet başlattı. Bu uygulamayı akıllı telefonlarınıza indirdiğiniz zaman, bütün uydu görüntüleri, hava sıcaklıkları, rüzgar durumu, şiddetli yağış, vesaire konularda bilgileri buradan görmek mümkün. Bu uygulamayı indirerek bütün vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanmasını istiyorum.''

Bakan Eroğlu Sürücüleri Uyardı: Hava Durumunu Takip Edin, Kar Lastiklerinizi Takın
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Sürücüleri Uyardı: Hava Durumunu Takip Edin, Kar Lastiklerinizi Takın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement