Bakan Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafına Yorum Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafına Yorum Açıklaması

Bakan Eroğlu\'ndan Kılıçdaroğlu\'nun Atletli Fotoğrafına Yorum Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafı ile ilgili olarak, “Bir muhalefet liderine yakıştıramadım yani doğrusunu isterseniz.

25.08.2017 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı ile ilgili olarak, "Bir muhalefet liderine yakıştıramadım yani doğrusunu isterseniz. Böyle atlet ile algı yönetmek mümkün değil. Yani millet onu yemez yani" yorumunda bulundu.

Bakan Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası'nın 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında memleketi Afyonkarahisar'a geldi. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde cuma namazını kılan Bakan Eroğlu, bir kadının cenaze namazına da katıldı. Cemaat ile birlikte cenaze namazı kılan Bakan Eroğlu ardından 'Zafer Bayramı' müjdelerinin açıklanacağı partisinin il başkanlığındaki basın toplantısına katıldı. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Toplantıda konuşan ve hükümetin icraatlarından bahseden Bakan Eroğlu, AK Parti'nin Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye genelinde hizmetlerde destan yazdığını kaydetti. Bakan Eroğlu, 2007 yılından beri kent için 175 yatırım müjdesi verildiğini kaydederek, 175 müjdenin 122'sinin tamamlandığını anımsattı.

Gürcistan'daki yangına Türkiye'den destek gönderilmesi

Toplantıda daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Gürcistan'daki yangına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'den söndürme desteği verildi, ateş kuşları gönderildi. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:

"Biz orman yangınları konusunda Akdeniz'deki en güçlü ülkeyiz. Portekiz'den başlayarak İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden hepsinden daha güçlü bir mücadele gücümüz var. İleri bir teknoloji var ve kısa bir zamanda söndürüyoruz. Çok hızlı müdahale ediyoruz çünkü çok ileri bir teknolojiye sahibiz. Dünyada ilk 6 ülke arasına giren bir teknolojimiz var. Tabi bazen civar ülkelerden de yangınlarda destek istiyorlar. Geçmişte İsrail olsun, Rusya hatta Yunanistan, Makedonya, Bosna Hersek, Gürcistan gibi ülkeler destek istedi, gönderdik. Bu sene de Gürcistanlı yetkililer Cumhurbaşkanımızdan, bir yangın var taşlık kayalık ama sarp bir alan bizden hava desteği istedi. Dolayısı ile bizler 2 helikopter ve 1 uçak gönderdik. Bunlar hemen hemen büyük ölçüde söndürdüler. Bugün en geç yarın yangının tamamen söndürüleceğine inanıyorum. Yangın çok büyüktü durum bu."

"Böyle atlet ile algı yönetmek mümkün değil"

Bakan Eroğlu, bir başka gazetecinin gündemdeki sıcaklığını koruyan Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı ile ilgili devam eden polemiği hatırlatması üzerine açıklamalarda bulundu. Fotoğraf ile Kılıçdaroğlu'nun atletle algı yönetimi yapmaya çalıştığını kaydeden Eroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun atlet ile fotoğraf çektirmesi o hazırlanmış bir senaryo yani ben buna inanıyorum. Bilemiyorum bir muhalefet liderine yakıştıramadım yani doğrusunu isterseniz. Bu konuda fazla söylenecek bir şey yok. Biraz bu işler ciddiyet gerektiriyor diye düşünüyorum yani. Böyle atlet ile algı yönetmek mümkün değil. Yani millet onu yemez yani" diye konuştu.

Afyonkarahisar için 5 yatırım müjdesi açıklandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kent için verilen 5 yeni yatırım müjdesi ise şunlar:

18 milyon TL'ye mal edilecek olan ve bitiminde bin 380 dekar tarım alanının zirai sulamaya açılacak olan Dazkırı Çiftlik Barajı. 7.5 milyon TL'ye mal edilecek olan Sandıklı Ekinhisar Göleti Sulaması tesisi.

5.5 milyon TL'ye mal edilecek olan Çobanlar Taşkın Koruma tesisi. 26 Ağustos Tabiat Parkı içerisine Yöresel Ürün Satış Birimleri kurulacak. Parkın içerisine inşa edilecek tesisin ihalesi 19 Eylül'de gerçekleştirilecek. Yaklaşık 7 milyon TL'ye mal edilecek tesisle Afyonkarahisar'ın yöresel ürünleri ziyaretçilerin satışına sunulacak. Dinar Haydarlı Çok Programlı Anadolu Lisesi yapımına başlanacak. Haydarlı Beldesine inşa edilecek okul, 12 dersliğe sahip olacak. 5.5 milyon TL'ye mal edilecek okulun inşaatı bu yıl içerisinde başlayacak. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafına Yorum Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement