Bakan Eroğlu: "Tarihe Kayıt Düşsün Diye Söylüyorum. - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: "Tarihe Kayıt Düşsün Diye Söylüyorum.

Bakan Eroğlu: "Tarihe kayıt düşsün diye söylüyorum.

30.08.2017 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: "Tarihe kayıt düşsün diye söylüyorum. 21'inci asra mührünü vuracak millet, Türk milletidir ve buna yürekten inanıyorum. Büyük hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz"

KÜTAHYA - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü, Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u yönettiği Kütahya'nın Dumlupınar ilçesi ile Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Törenlere bakanlar Veysel Eroğlu ile Osman Aşkın Bak da katıldı. Tören, taarruzun yönetildiği Altıntaş'ta, Zafer Abidesi'ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında geldikleri Kütahya'da, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95'inci yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Bakan Bak, Zafertepe'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasında en önemli zaferlerden biri olduğunu söyledi.

"Biz 'tek millet' diyoruz, 'tek bayrak' diyoruz, 'tek vatan' diyoruz, 'tek devlet' diyoruz"

30 Ağustos ruhunun Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe güçlü adımlarla taşımak için yazılmış bir destan olduğuna işaret eden Osman Aşkın Bak,"30 Ağustos, askeri zekasını milletiyle birleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığı bir destandır. Biz gençlerimize, milletimize güveniyoruz. Biz geleceğimiz olan gençlerimize inanıyoruz. Bu millet onlarca destan yazdı. Çanakkale'de, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde bu topraklarda destan yazdı. Bu millet 15 Temmuz'da destan yazdı. Dünya bu milletin kahramanlıklarını, destanlarını okumakla vakitlerini geçirecek. Şunu unutmayalım; Hiç kimse bu millete diz çöktüremez. Hiç kimse bu millete boyun eğdiremez ve bunu her zaman söylüyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz. Biz 'tek millet' diyoruz, 'tek bayrak' diyoruz, 'tek vatan' diyoruz, 'tek devlet' diyoruz. ve herkese 15 Temmuz'da dedik ki; 'Bu millete asla diz çöktüremezsiniz'. 15 Temmuz gecesi bu ülkeye darbe yapmak isteyenlere bu millet darbe yapmıştır. Bu ülkede milletin gücü, silahın gücünü yenmiştir" diye konuştu.

"Bu vatanda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak, ezanlar susmayacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet tarafından püskürtüldüğünü dile getirerek, "Hepimiz geçmişte olduğu gibi kanımızın son damlasına kadar bu topraklara sahip çıkacağız. Bu vatanda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak, ezanlar susmayacak. Tarihe kayıt düşsün diye söylüyorum. 21'inci asra mührünü vuracak millet, Türk milletidir ve buna yürekten inanıyorum. Büyük hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Zaferimiz kutlu olsun, mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Bakanlar Bak ve Eroğlu, konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Programa, Afyonkarahisar ve Kütahya valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, garnizon komutanları, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu: "Tarihe Kayıt Düşsün Diye Söylüyorum.
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 'Tarihe Kayıt Düşsün Diye Söylüyorum. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement