Bakan Ersoy, ünlülerin görme engelli çocuklarla sahne aldığı oyunu izledi (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Ersoy, ünlülerin görme engelli çocuklarla sahne aldığı oyunu izledi (2)

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tarafından organize edilen, ünlü isimlerle görme engelli çocukların aynı sahneyi paylaştığı, "Hababam Sınıfı Parıltıyla" oyununu izledi.

19.12.2019 01:28  Güncelleme: 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği tarafından organize edilen, ünlü isimlerle görme engelli çocukların aynı sahneyi paylaştığı, "Hababam Sınıfı Parıltıyla" oyununu izledi.

Seren Fosforoğlu'nun yönetiminde Zorlu PSM'de sahnelenen oyuna küçük oğlu Aslan Can Ersoy ile gelen Bakan Ersoy, oyunun ardından yaptığı açıklamada, etkinliğin çok özel olduğunu söyledi.

Oyunda çok güzel bir performans sergilendiğini belirten Ersoy, " Rıfat Ilgaz'ın çok önemli bir eseri, Hababam Sınıfı'nı çok güzel sahnelediler ve beni çok etkilediler. Mahmut Hocamız ne demiş, 'Okul, dört tarafı duvarlarla çevrili, üzerinde damı olan bir yer değil. Her yer okuldur. Önemli olan öğrenmek, öğretmek, başarmak için bir gaye uğruna, birlikte çabalamaktır.' demiş. Bugün bu salon, çok güzel bir okul oldu bizlere. Bir hayalin, azmin, başarı hevesinin nasıl iyi bir şekilde sonuçlandığını hep beraber öğrendik." dedi.

Ersoy, oyunun çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Çok küçük yaştan beri bunun eğitimini almışlar, öğrendiğim kadarıyla. Onların bu azminin sonucunu burada, kalabalık bir seyirci topluluğu önünde izlemek hem çok mutluluk vericiydi hem çok keyifliydi hem de açıkçası insana bir şeyler öğretiyordu. Yani unuttuğumuz, bazen görmezden geldiğimiz değerleri çok iyi öğrenme ve hatırlama fırsatı verdi. O açıdan etkilendim doğrusu." diye konuştu.

"Bu tarz faaliyetlere, gerekirse yönetmeliğimizde değişiklik yapar daha fazla katkı veririz"

Bakan Ersoy, bu etkinliklerin farkındalık amacıyla değil, ihtiyaç olduğu için yapılması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Onları sosyal hayata daha fazla katmamız gerekiyor. Bu bizim toplum görevimiz, her şeyden önce de devletimizin çok büyük bir sorumluluğu. O yüzden hatırlatma gereği duydum. Bu tarz kültürel faaliyetler için bizim birçok fonumuz, kaynağımız var. Biz seve seve destek veririz. O kaynaklardan yararlanmalarını sağlarız. Bu tarz kültürel faaliyetler, özellikle engelliler için yapılanlara, gerekirse yönetmeliğimizde değişiklik yapar ve daha fazla katkı veririz."

Bu tür etkinliklerin yapılabileceği salon ihtiyacına yönelik de Ersoy, "Özellikle bu seneden itibaren salon sayısını arttırıyoruz. 2019'da başladık bu çalışmalara. Özel sektörden de salon kiralıyoruz. Eski salonları tekrar uzun vadeli olarak sahiplerinden kiralayarak, renöve ediyoruz. Her yıl seyirci sayısını da minimum yüzde 10-30 arasında artırmayı planlıyoruz, Devlet Tiyatroları olarak. Açıkçası bunu sadece tiyatro olarak da yapmıyoruz. Hem güzel sanatlar hem opera-bale bölümümüz bu alanda çalışmalar yapıyor." ifadesini kullandı.

Bakan Ersoy, 2023'e kadar milyonlara hitap edecek bir salon programı hazırladıklarının altını çizerek, "Bu programı da genişletmeye devam ediyoruz. (Salon konusunda) Ne zaman bir talepleri olursa biz onları da karşılarız." şeklinde konuştu.

Yedi görme engelli çocuk ve gencin rol aldığı oyunda, Hababam Sınıfı filminin unutulmaz öğretmenlerini Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyuncular Ayşenil Şamlıoğlu, Hakan Yılmaz, Şahnaz Çakıralp ve Okan Karacan'ın yanı sıra Doğukan Manço, Prof. Dr. Bahadır Erdem, Pınar Sabancı ve Hande Sezer Pekcan canlandırdı.

Geceye destek veren Nil Karaibrahimgil ile Gökhan Tepe de etkinlikte birer şarkı seslendirdi.

Bakan Ersoy, ünlülerin görme engelli çocuklarla sahne aldığı oyunu izledi (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Ersoy, ünlülerin görme engelli çocuklarla sahne aldığı oyunu izledi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.


Advertisement