Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum(2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum(2)

Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum(2)

ET İTHALATINI 2-3 YILDA BİTİRECEĞİZGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından merkez Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Naip Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

02.08.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ET İTHALATINI 2-3 YILDA BİTİRECEĞİZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından merkez Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Naip Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde de ilk görev yerinin Edirne'nin Enez İlçesi olduğunu yineleyen Fakıbaba, "1977'de Edirne'de çalışmaya başladım ve orada 6 ay hekim olarak kaldım. Trakyalılar mert, dürüst ve iyi insanlar sizleri bu yüzden çok seviyorum" dedi.

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen Naip Köyü'nün halkının çok çalışkan olduğunu öğrendiğini ifade eden Fakıbaba, her zaman bu çalışkan halkın emrinde olduklarını söyledi. Fakıbaba, "Halkımızın emrindeyiz, onlarla beraberiz. Halkımız ne istiyorsa imkanlar el verdiğince, il başkanımız, milletvekillerimiz, sayın valimiz, STK'larımız, basınımız olarak siz halkımızın emrindeyiz" diye konuştu.

Bakan Fakıbaba, damızlık özelliğini kaybetmiş dişi hayvanların kesiminin kolaylaştırılmasına ilişkin talep konusuna değinerek, "Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ana bizim için çok önemli. Bu kadar zengin topraklarda yaşıyoruz maalesef et ithal ediyoruz. Bu et ithal etmek bizim gibi çalışkan insanlara yakışmaz. Siyasetçi gelip de her şeye evet, bravo. Yok, doğruları konuşmamız, doğrulardan hareket etmemiz lazım. Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ama sizin dediğiniz analık özelliğini kaybetmiş hayvanların da kesilmesine biz zaten yok demiyoruz. Yoksa kesime uygun olan dişilerin kurbanlığına engel değiliz" dedi.

Ankara'ya döndükten sonra Cumartesi günü burada konuşulan ve temas edilen konuları  değerlendireceklerini söyleyen Fakıbaba, verdikleri sözü yerine getireceklerini, neden yerine getiremiyorlarsa da onu açıkça söyleyeceklerini anlattı. Fakıbaba, "İnşallah planlı gittiğimizde 2,5- 3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. Olaya öyle bakacağız. 'Etin fiyatı ne olacak?' diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı. Allah bize öyle zenginlikler vermiş ki bu konuda çalışacağız" dedi.

Bakan Fakıbaka, dah asonra bir otelde düzenlenen Trakya İlleri Tarım Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Fakıbaba: Kurban Fiyatlarının Geçen Senenin Üzerinde Olacağını Düşünmüyorum(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement