Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: "Tek Adam Dedikleri Palavradan İbarettir" - Son Dakika
Politika

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: "Tek Adam Dedikleri Palavradan İbarettir"

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: "Tek adam dedikleri palavradan ibarettir" "Tek adam olsa 2 seferle sınırlama getirilir mi?

22.03.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: "Tek adam dedikleri palavradan ibarettir"

"Tek adam olsa 2 seferle sınırlama getirilir mi?"

İZMİR - İzmir'de teşkilatla buluşma toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 16 Nisan'daki referandum öncesinde muhalefetin yaptığı "tek adam rejimi" sözlerine tepki gösterdi. Bakan Kaya, "Parlamento feshedilecek diye milletin aklını bulandırıyorlar. Yok öyle bir şey. Meclis, Cumhurbaşkanı ve yardımcılarını denetleyecek. 'Tek adam' dedikleri palavradan ibarettir. 'Otoriterleşme' diyorlar, yok kardeşim. Cumhurbaşkanı seçimi 5 yılda bir yapılacak ve 2 kez olacak. Tek adam olsa 2 seferle sınırlama getirilir mi?" dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak için İzmir'e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Karabağlar'da bulunan bir huzurevini ziyaret etti. Burada bulunan yaşlılarla yakından ilgilenen Bakan Kaya, tek tek hepsinin elini öptü.

Huzurevi ziyaretinin ardından Karabağlar Halk Eğitim Merkezinde partilerle buluşan Bakan Kaya'ya AK Parti İzmir Milletvekili Necip kalkan, İl Başkanı Bülent Delican, ilçe başkanları da eşlik etti. Salona "Avrupa Fatihi" sloganlarıyla giren Bakan Kaya, "İzmir, düşmana karşı ilk kurşunun sıkıldığı yer. İzmir, zaferin ilk kazanıldığı yer. İzmir'de olmak çok güzel bir duygu. İzmir'in bizim medeniyetimiz açısından çok önemli bir yeri var. İzmir, bizim için ayrı ve özel" dedi.

"Millete yakışan duruşu sergiledim"

Geçtiğimiz hafta Hollanda'da yaşanan skandal olayla ilgili de konuşan Bakan Kaya, "Hollanda'da yaşadığımız insani ve diplomatik teamüllere sığmadı. 7 saat boyunca bir aracın içindeydim. İnsani ihtiyaçlarımı karşılayamadım. Bir kadın Bakan olarak, milletimin göstermiş olduğu duruşu sergiledim, millete yakışan duruşu sergiledim. Hiçbir zaman eğilmedik. Dik duran bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz var. İzmir'in bağrından çıkmış çok değerli bir Başbakanımız var. Onların yol arkadaşı olarak ben, göstermem gereken duruşu sergiledim" diye konuştu.

"Büyük hayaller kuran bir ekibiz"

"16 Nisan, tüm mazlumlar için önemli bir tarih" diyen Bakan Kaya, "Mazlum coğrafyaların umudu olan bir Türkiye var. Türkiye 15 yıldır büyüdü ve gelişti. Hayal edilemeyen yollar ve köprüler yapıldı. Marmaray'ı yaptık. Bunlara 'hayır' diyenler, hala 'hayır' demeye devam ediyorlar. 16 Nisan bu ülke için çok önemli bir tarih. Türkiye'yi 16. büyük ekonomi haline getirdik. İstiyoruz ki 10 büyük ekonomi içine sokalım. Hatta ilk 5 ekonomi içine sokalım. Bu ülke için büyük hayaller kuran bir ekibiz. Sadece 1-2 seneyi düşünmüyoruz. 16 Nisan, Türkiye'nin kaos ve krizlerden, vesayet sistemlerinden tamamen kurtulması için önemli. Bu ülkede anayasa kitapçıkları fırlatıldı. Bir anda 638 milyar lira borçlandık. Güçlü AK Parti iktidarında bu borcun hepsini ödedik. 638 milyara, 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılırdı. Bu bedelleri artık Türkiye ödemesin istiyoruz. Artık, 'Seçim oldu, koalisyon kuruldu mu, ne zaman kurulacak' denilmesin istiyoruz. Bunları tarihin tozlu raflarına kaldırmak istiyoruz" dedi.

"Güvenoyunu millet verecek"

Muhalefetin, "Parlamento feshedilecek" söylemleriyle milletin aklını bulandırdığını ifade eden Bakan Kaya, "Yok öyle bir şey. Meclis yasa yapacak. Şu anda milletvekilinin verdiği teklifin yasaya dönüşmesi için hükümet tarafından onaylanması lazım. Yeni sistemde kanunları meclis yapacak. Meclis, Cumhurbaşkanı ve yardımcılarını denetleyecek. 'Tek adam' dedikleri palavradan ibarettir. 'Otoriterleşme' diyorlar, yok kardeşim. Cumhurbaşkanı seçimi 5 yılda bir yapılacak ve 2 kez olacak. Tek adam olsa 2 seferle sınırlama getirilir mi? Milletinden yüzde 50'nin üzerinde oy alan seçilecek. Güvenoyunu millet verecek. İzmirli kardeşlerime çok iş düşüyor, daha çok anlatmamız lazım. Çalınmadık kapı bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

"Hayır kampanyasına giden terör örgütlerine izin veriliyor"

Avrupa'nın tutumunu da eleştiren Bakan Kaya, "Hayır kampanyasına izin veren Avrupa'da terör örgütü mensupları mitingde ön saftaydı. Buna izin veren Avrupa, niçin benim Bakan arkadaşlarıma verilen salonları iptal ediyor? Ben bir kadın Bakanım. Benim Hollanda'ya nasıl bir tehdidim olabilir? Neden benim konsoloslukta vatandaşlarımla bir araya gelmemi engelliyorlar? 'Hayır' kampanyasına giden terör örgütlerine izin veriliyor. Onlar yapıyor ama biz 'evet' kampanyası yapamıyoruz. BBC, 'darbe tarafında olan vatandaş aranıyor' diye mailler yolladı. Ama elhamdülillah bulamadı. Biz darbenin karşısında durduk, bir ve beraber olduk. 16 Nisan'da hep beraber güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceğiz. İnşallah 2019'da İzmir ve Karabağlar'ı da AK belediyecilikle tanıştıracağız" dedi.

Delican, "Çete başını Türkiye'ye getireceğiz, idam çıkarsa asacağız"

İl Başkanı Bülent Delican ise16 Nisan'daki referanduma ilişkin, "Bu sistemi yenileyerek, Türkiye'nin ufkunu açacağız. Bu memleketi kolay kazanmadık, ucuz bulmadık. 16 Nisan'da Avrupa'ya diz çöktüreceğiz. Parlamenter sistem gediklerle dolu. Buradan giren şeytanlar, ordunun içine girdiler. Polis kardeşlerimizin beynini yıkadılar. Öğretmenleri kutuplaştırdılar. İçimizde bir çete kurdular. Bu toprakları ele geçirmek için başkalaştılar. Bunları hiçbir zaman içimize almayacağız. O çete başını da Türkiye'ye getireceğiz, idam çıkarsa da asacağız. Bundan geri adım yok. 16 Nisan'da daha özgür bir Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Ama çalışmaya devam edeceğiz. 2019'da Büyükşehir'i de alacağız" diye konuştu.

(AG-

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: "Tek Adam Dedikleri Palavradan İbarettir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Fatma Betül Sayan Kaya: 'Tek Adam Dedikleri Palavradan İbarettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement