Bakan Feridun Bilgin: Kütahya Yht'nin Etüt Projesi Önümüzdeki Yıl Bitecek - Son Dakika
Yerel

Bakan Feridun Bilgin: Kütahya Yht'nin Etüt Projesi Önümüzdeki Yıl Bitecek

Bakan Feridun Bilgin: Kütahya Yht\'nin Etüt Projesi Önümüzdeki Yıl Bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, aralarında Kütahya’nın da bulunduğu hızlı tren hatları ile ilgili bilgiler verdi.

20.10.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, aralarında Kütahya'nın da bulunduğu hızlı tren hatları ile ilgili bilgiler verdi.

Ahtalya'da konuşan Bilgin, kentte ulaşım alternatifi ne kadar çok gelişirse o kentin o kadar çevresine ve dünyaya açık olacağını kaydetti.Bilgin, bu nedenle Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri'ye, yine Antalya'yı, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir'e bağlayacak hızlı tren hatlarıyla ilgili etüt projelerini önümüzdeki yıl bitirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin, "642 kilometre uzunluğundaki Antalya-Kayseri hızlı tren hattını kesimler halinde projelendiriyoruz. Eskişehir bölümünün proje ihalelerini bu yıl yaptık. Değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Afyonkarahisar kesiminin ise proje hazırlık çalışmaları devam etmekte. İnşallah 2020 yılında Antalya'ya hızlı tren seferlerini başlatmış olacağız" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Feridun Bilgin: Kütahya Yht'nin Etüt Projesi Önümüzdeki Yıl Bitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement