Bakan Gül'den İki Kez Oy Kullandığı İddia Edilen Kadınla İlgili Açıklama - Son Dakika
Politika

Bakan Gül'den İki Kez Oy Kullandığı İddia Edilen Kadınla İlgili Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir kişinin hem Belçika'da hem İzmir'de oy kullandığı iddialarıyla ilgili, "Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir, tüm bunlar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız...

20.06.2018 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir kişinin hem Belçika'da hem İzmir'de oy kullandığı iddialarıyla ilgili, "Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir, tüm bunlar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma yürütüyor." dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Gül, bu konuda gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Dün itibarıyla adı geçen kadının yakalandığını ifade eden Gül, şahsın Ankara'da gözaltında olduğunu bildirdi. Gül, "Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir tüm bu açılar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma yürütüyor." diye konuştu.

Bakan Gül, söz konusu kişiyle ilgili tüm soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini vurguladı.

Söz konusu kişinin iki farklı kimlik kullandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada yazıp söyledikleri ve bunun üzerine yapılan haberler var. Ama şu bir gerçek, Türkiye'de asla böyle bir suistimale imkan veren bir yer olamaz. Seçim Kanunu ve yargılama gereğini verecektir. Böyle bir vaka var mıdır, varsa hangi suçu oluşturuyor, takip edilip enine boyuna araştırılacak. Türkiye'de mükerrer oy kullanma veya başkasının yerine oy kullanma çok ağır cezaları içeren konudur. Hele bunu bir örgütün, seçime şaibe düşürme ve insanları şüpheye düşürmeye yönelik yapması kabul edilemez. Bu iş münferit mi yapıldı, yoksa bir kaç kişilik grupla mı yapıldı, araştırılması gereken bir konudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Gül'den İki Kez Oy Kullandığı İddia Edilen Kadınla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.

  • Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız
    15:25 Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız

    AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Küçükoğlu, yerel seçimler öncesinde 100 günde 1000'den fazla programa katılarak seçmenlerle buluştu. Küçükoğlu, Avcılar halkının değişim istediğini belirterek, seçimlerde büyük bir farkla kazanacaklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Küçükoğlu, +1 Kat imar hakkı vaadiyle deprem riski taşıyan binaları yenilemek için mülk sahipleriyle uzlaşacaklarını söyledi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu
    15:24 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla bir araya geldi. Aras, dar gelirli vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi.


Advertisement