Bakan Gül infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı - Son Dakika
Güncel

Bakan Gül infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı

Bakan Gül infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı.

06.01.2020 12:17  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı. Yazlık, kışlık ve dış giyim olarak üç ayrı kategoride tanıtılan kıyafetlerin çeşitli yerlerinde "infaz koruma" yazdığı görüldü.

Adalet Bakanı Gül, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi'nde düzenlenen infaz koruma memurlarının yeni üniformalarının tanıtım programına katıldı. Bakan Gül, burada yaptığı konuşmada, adalet hizmetinde temel vazifelerinin insana dokunmak, hakkaniyeti gözetmek ve adaleti sağlamak olduğunu söyledi. Devletin temelinin adalet olduğunu belirten Gül, adaletin temelinin de insan haklarının korunması olduğunu dile getirdi. Gül, "Hukuk devleti sadece bir grubun, bir kesimin kendisini emin ve güvende hissettiği değil, ülkedeki bütün vatandaşların kendini güvende, adaletten ve hukuktan emin hissettiği devlettir. İşte tüm yaklaşımlarımız bu paradigmadan olmak zorundadır" diye konuştu.

"Suç, infaz kurumlarının dışındadır. İçeride bir insan vardır"

Ceza adaletinin konusunun ve öznesinin insan olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bu sürecin son aşaması infaz aşamasıdır. İnfaz safhası ceza sistemimizin hasılasını ortaya koyar. İnsan onurunu gözeten, suçu ne olursa olsun hükümlüye insanca muameleden asla taviz vermeyen bir sistemin hukuk sınavında sınıfı geçmesi anlamına gelmektedir. Mahkumların hala toplumun bir parçası olduğunu ve insan onuruna uygun şekilde muamele görmeleri gerektiğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Ceza İnfaz Kurumlarımız, haklarında mahkumiyet kararı verilen kişilerin cezalarını çektirmekten, özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarından ibaret bir yer değildir. Suç, infaz kurumlarının dışındadır. İçeride bir insan vardır. Artık o kişi topluma yeniden kazandırılacak, iyileştirilecek bir hükümlüdür."

Kıyafetler cezaevlerinde dikilip üretilecek"

İnfaz koruma memurlarıyla bir araya geldiğinde personelin kıyafetlerinden memnun olmadığını kendisine ilettiğini kaydeden Gül, "Kendilerine 'sorununuz nedir' dediğimizde arkadaşlarımız botlardan şikayet ettiler. Bir de kıyafetlerin renklerinin çabuk solduğunu ve iyi durmadığını, daha kaliteli olması yönünde taleplerini ilettiler. Gerek tasarım, gerekse hem kumaşı hem dikimi tüm yönleriyle arkadaşlarımızın uzun çalışmaları, gayretleri oldu. Tüm bu modeller de çalışanlarımızın görüşüne sunuldu. Onların da desteklediği, beğendiği modelleri hep birlikte göreceğiz. Cezaevlerinde bugün 50 bine yakın hükümlü, tutuklu meslek sahibi olmaktadır. Amaç dışarı çıktıktan sonra da topluma entegre olmasıdır. Meslek bilenlerin o mesleğini ifa etmesi, bilmeyenlerin meslek öğrenmesi ceza infaz politikamızın önemli bir parçasıdır. Bugün bu kıyafetler de iş yurtlarımızda, cezaevlerinde dikilecek, üretilecektir" ifadelerini kullandı.

Gül, personelin dış görünümü kadar iç dünyasının da gelişen dünyaya uyumlu olmasının temel amaçları olduğunu dile getirerek, "Bu çerçevede 66 binin üzerindeki çalışanlarımıza hem hizmet içi eğitimleri sürdürmek, hem de tüm sorunlarını, mesleki gelişimlerini daha da kaliteli hale getirmek temel yaklaşımımızdır. 2019 yılında 18 bin 506 personelimizin eğitime katıldığını sizlerle paylaşmak isterim. 2019 itibariyle bin 215 personelimiz de uzaktan eğitime katılmıştır. Bu sayının artarak devam etmesini umuyoruz" dedi.

Yazlık giyimin özellikleri

Yeni üniformalar yazlık, kışlık ve dış giyim olarak 3 ayrı kategoride tanıtıldı. Açık mavi penye kumaştan imal edilen mevcut yazlık tişörtlerin rengi koyu mavi olarak değiştirildi. Reflektif şeritler ve sırt bölgesine "infaz koruma" yazısı eklenerek daha sportif bir görünüm kazandırılması için 6 kanallı özel performans polyester kumaştan üretildi. Pantolonlar daha rahat hareket etmeyi sağlayacak şekilde parçalı üretildi. Yan cepleri körüklü yapılarak şık görünüm elde edildi. Cep kapaklarında "infaz koruma" yazılarak farkındalık sağlandı.

Kışlık giyimin özellikleri

Kışlık tişörtlerde lacivert renk korundu ancak modelinde modacı dokunuşlarıyla estetik görünüm elde edildi. Renk ve ter haslıkları geliştirilen, elyaf, likra ve pamuk katkılı poliviskon kumaştan üretilen kışlık tişörtlerde de reflektif şeritler ve sırt bölgesinde "infaz koruma" yazısı bulunuyor. Kışlık pantolonlar da yazlık pantolonların aynı kumaş ve modelinden üretildi. Daha rahat hareket etmeyi sağlayacak şekilde parçalı dizaynı ile yan cepleri körüklü yapılarak şık görünüm elde edildi. Cep kapaklarına "infaz koruma" yazısı eklendi.

Dış giyimin özellikleri

Eski modelde olduğu gibi montlarda yine lacivert renk kullanıldı ancak pamuklu ve polyester karışımı kumaş yerine orta katmanı mebranlı, astarında ısı izolasyonlu kumaş tercih edildi. Bu kumaşlar genellikle nefes alabilirliği yüksek, sık dokunmuş, rüzgar geçirmeyen ve böylece teri vücuttan uzaklaştırma imkanı sunan kumaşlardır. Dış kumaş ve izolasyon katmanlı iki kat kumaştan üretilen kabanlar su geçirmez ve ısıya dayanıklı özelliğe sahip. Daha şık bir görünüm elde etmek için bel bölgesine iç kısımdan stoperli lastik kemer kullanıldı. Cep kenarlarında reflektif çizgiler ve sırt bölgesine yine reflektif malzemeden "infaz koruma" yazısı eklendi. İki katlı kaminasyon kumaştan üretilecek yağmurluklarda su geçirmez astar bulunuyor. Mevcut yağmurluklara oranla daha sağlam ve şık görünüm verilen yağmurlukların bel bölgesinde reflektif şeritler, sırtında yine reflektif malzemeden "infaz koruma" yazısı bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Gül infaz ve koruma memurlarının yeni kıyafetlerini tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün üretimi yeniden yükselişe geçti. Kotanın kaldırılmasıyla birlikte çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri gece saatlerine kadar devam edecek ve ürünün elde edilmesi için çapa, kırma, kurutma ve satışa hazırlık süreci yıl sonuna kadar sürecek.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.


Advertisement