Bakan Gül: Nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla... - Son Dakika
Güncel

Bakan Gül: Nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla...

Bakan Gül: Nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla...

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, "Emine Bulutlar, Ayşe Tuğbalar, Özge Canlar, Ceren Özdemirler gibi nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla kurtulamayız. Olaylara geniş ve bütünlüklü bir perspektifle yaklaşmak gerekiyor" dedi.

06.12.2019 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, "Emine Bulutlar, Ayşe Tuğbalar, Özge Canlar, Ceren Özdemirler gibi nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla kurtulamayız. Olaylara geniş ve bütünlüklü bir perspektifle yaklaşmak gerekiyor" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı'na Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz ve HSK üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile birlikte çok sayıda hakim ve savcı katıldı. Toplantıda konuşma yapan Gül, "Bu toplantıyı Dünya Kadın Hakları Gününün hemen ertesinde ve insan hakları demokrasi haftasının da arefesinde gerçekleştiriyoruz. Daha doğrusu bu toplantıyı kadına karşı şiddet olaylarının gölgesinde yapıyoruz. 2 gün önce bir cani tarafından hayatının baharında hayata veda eden Ceren Özdemir'e Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başısağolsun, üzüntümüz çok büyük. Bu konuda ne yapabiliriz, nerede eksiğimiz var, hangi konunun üzerine gitmeliyiz vakit kaybetmeden bu hususlar üzerinde düşünmeli, harekete geçmeliyiz" dedi.

"KALICI NEŞTER VURMAK DEVLETİN TÜM KURUMLARININ ORTAK ÇABASIYLA MÜMKÜN OLACAKTIR"Bakan Gül, şöyle devam etti:

"Aile içi şiddete, kadına yönelik şiddet olaylarında bir pansuman yapmak, merhem sürmek değil, kalıcı bir neşter vurmak devletin tüm kurumlarının ortak çabasıyla toplumun bütün kesimlerinin çabasıyla mümkün olacaktır. Sivil toplum kurululşarı eğitim camiası ve medya sorunun temeline inerek işbirliği içerisinde bu mücadeleyi sürdürebilir. Yargı teşkilatımız da dinmek bilmeyen bu çığlık, bu feryat karşısında, en yüksek kararlılıkla ve büyük bir özenle üzerine düşeni yaparak işbirliğinin etkin bir parçası olmalıdır. Emine Bulutlar, Ayşe Tuğbalar, Özge Canlar, Ceren Özdemirler gibi nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla kurtulamayız. Olaylara geniş ve bütünlüklü bir perspektifle yaklaşmak gerekiyor. Kadına karşı şiddet vuku bulmuşsa devamı gelebilir veya öncesi olabilir. Olayın öncesini sonrasını bir bütün olarak değerlendirip aile hukukunun ve ceza muhakemesinin ön gördüğü koruma tedbirlerini süratle ve durumun gerektirdiği ölçüde uygulamak gerektiği hepimizce malumdur."


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Gül: Nice canların vebalinden sadece canileri adalete teslim edip cezalandırmakla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement