Bakan Gül'den Akıllara Şeyma Subaşı'yı Getiren Süresiz Nafaka Açıklaması: Adil Değil! - Son Dakika
Güncel

Bakan Gül'den Akıllara Şeyma Subaşı'yı Getiren Süresiz Nafaka Açıklaması: Adil Değil!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül süresiz nafaka ile ilgili, "Gerçekten adil değil. En makul düzenleme çıkacak diye düşünüyorum, çalışma tamamlanmak üzere." dedi. Gül'ün sözleri ise akıllara Acun Ilıcalı'dan aylık 125 bin TL alan Şeyma Subaşı'yı getirdi.

24.05.2019 10:25  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül, süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini açıkladı. Bakan Gül, "Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak ve hakim hangi kriterlere göre karar verecek konuları üzerine çalışıyoruz. Temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün süresiz nafaka hakkında söylemleri akıllara çocuğunun velayetini Acun Ilıcalı'ya veren ve aylık 125 bin TL alan Şeyma Subaşı'yı getirdi.

Gül konuyla ilgili şunları söyledi;

Süresiz nafaka gerçekten adil değil. En makul düzenleme çıkacak diye düşünüyorum, çalışma tamamlanmak üzere. Objektif kriterlerle hakkaniyetli düzenleme şart. Taraflardan birine mağduriyet uygulanmamalı.

ALT ÜST SINIR VE NAFAKA BAĞLAMA KRİTERLERİ

Avrupa'daki örnekleri inceledik, bazılarını süre var, bazıları süresiz. Bu konu hakimlerin takdirine bırakılmış. Süresiz nafaka düzenlemesinde alt üst sınır ve nafaka bağlama kriterleriyle ilgili çalışıyoruz.

"MAĞDURİYETE YOL AÇMAYACAK BİR TEKLİF HAZIRLAYACAĞIZ"

Boşanma davası ne kadar uzarsa taraflar o kadar örseleniyor. Boşanarak taraflar kısa sürede kopmak istiyor ancak aralarında ölene kadar irtibat sürüyor.Bu konu kadına yönelik şiddetle de ilgili. İstatistikler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle kadının örselenmeyeceği ve iki tarafta da mağduriyete yol açmayacak bir teklif hazırlayacağız.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE"

Boşanmalarda arabuluculuk konusu da var, tartışılıyor. Nafaka çalışması hemen hemen tamamlandı. Bakanlığımız hazırlığını bitirmek üzere.

ILICALI'DAN NAFAKA ALIYOR

Şeyma Subaşı ve Acun Ilıcalı geçtiğimiz senenin son ayında tek celsede boşandı. Acun Ilıcalı'nın Şeyma Subaşı ve kızı için aylık 125 bin lira nafaka ödemesine karar verilmişti.

Bakan Gül\'den Akıllara Şeyma Subaşı\'yı Getiren Süresiz Nafaka Açıklaması: Adil Değil!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Gül'den Akıllara Şeyma Subaşı'yı Getiren Süresiz Nafaka Açıklaması: Adil Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • adil: şimdiki nesil zaten boşanmak üzerine kurrulu zengini bul çocuk yap anlaşamazsak da boşan nafaka al üzerine kurulu. bu döngüyü kimse mağdur olmadan kırmak gerekliydi zaten. 5 3 Yanıtla
  • HERŞEY ÇO GÜZEL OLACAK: KACALO LEZÜG KOÇ YEŞREH (lütfen tersten okuyun) 2 3 Yanıtla 55: ALLAHIM YARATIYORSUN SAHİP ÇIK YA RABBİM 6 0
  • EMRE - BAĞCILAR İST: BENCE ACUN BUNU MAHKEMEYE VERSİN VERDİĞİ BÜTÜN PARALARI FAİZİ İLE GERİ İSTESİN 2 1 Yanıtla
  • ağlamayana mazbata vermezler: madurum da madurum. ekonomik sıkıntıda olmasa bu millet selam bile vermez. 2 1 Yanıtla
  • .: Geçim yolu olmuştu.isabet olur. 1 0 Yanıtla
  • Merhaba : Neyin nafakası bu taraftan al diğer tarafı perişan et bence hiç verilmemesi boşandın biter kardeşim nedir yıllarca bi taraf yatsın yan keyfine diğer taraf ömür boyu tırmalasın ki para ödeyeceğim diye kadına veriliyor sa erkeğe neden verilmiyor burasıda ayrı muamma 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement