Bakan Günay Bursa'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay Bursa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anadolu'da Üzeri Toprakla Örtülü Nice Mücevherler Bulunduğunu Belirterek, "Anadolu'nun Dört Bir Tarafını Gezerken Bir Yandan Sevinç, Bir Yandan Bu Konularla İlgili Sorumlu Hükümet Üyesi Olarak Derin Bir Hüzün Duyuyorum" Dedi.

10.05.2008 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anadolu'da üzeri toprakla örtülü nice mücevherler bulunduğunu belirterek, "Anadolu'nun dört bir tarafını gezerken bir yandan sevinç, bir yandan bu konularla ilgili sorumlu hükümet üyesi olarak derin bir hüzün duyuyorum" dedi.

Bakan Günay, Bursa'da yok olmak üzereyken Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülen tarihi Ördekli Hamamı'nın açılış törenine katıldı. Bakan Günay, törende yaptığı konuşmada, Anadolu'nun birçok yerinde böyle eserlerin ilgi beklediğini belirterek, bu projenin örnek olmasını diledi. Günay, "Önemli bir hizmeti açmanın onurunu birlikte paylaşıyoruz. Bu yapının hangi şartlar altında yapıldığına bugün bakınca tasavvur etmek bile zor. Bir mücevher gibi ortaya çıkmış bir yapı. Aslında bu topraklarda üzeri toprakla kaplı nice mücevherler var. Anadolu'nun dört bir tarafını gezerken bir yandan sevinç, bir yandan bu konularla ilgili sorumlu bir hükümet üyesi olarak derin bir hüzün duyuyorum. Her tarafta insan elinin değmesini, bu şekilde bir gayretin yoğunlaşmasını bekleyen nice kervansarayımız, çeşmemiz, imaretimiz var. Bir kısmı Osmanlı'dan, Selçuklu'dan bir kısmı Bizans'tan, Roma'dan kalma eserler var. Sivil mimari ve kamusal mimari örnekleri var. Türkiye, bütün bu yapılarıyla bir açık hava müzesi görünümünde" diye konuştu.

Mahalli ve merkezi yönetim olarak, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri iş birliği yaparak tarihi eserleri ayağa kaldırmaya ve toprağımızı bir kez daha vatan olarak hissetmeye çalıştıklarını anlatan Bakan Günay, "Hayat ileriye bakarak yaşanır; geleceğe yönelik projeler yaparsınız, kendi hayatınızı ve gelecek olanların hayatını şekillendirmek için. Ama hayat geçmişe bakarak anlaşılır. Nerden nasıl geldiğimizi, hangi milletlerin, hangi meşakkatlerin içinden geldiğimizi bilirsek, o zaman yaşadığımız hayatın kıymetini bilir, geleceği ona göre şekillendirmeye çalışırız. Ben bu emek ve gayretleri çok önemsiyorum. Bu yapının projesini hazırlayan, harcını karan işçisinden hocalarımıza kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. Hepimizin görevi bu emanete sahip çıkmaktır" şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput da, Bursa'da tarihin ayağa kalktığını ifade ederek, "Bursa, mirasçısı olarak övündüğü eserlerden metruk olan yapıları bir bir ayağa kaldırıyor. Bu çalışmalar gurur verici" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ise, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra, kültürel projelere büyük önem verdiklerini söyleyerek, şimdiye yaptıkları çalışmalarla yok olmaya yüz tutmuş birçok tarihi eseri ayağa kaldırdıklarını söyledi. Altepe, "1400 metrekarelik hamamı metruk halden kültür merkezi haline getirdik. 3,5 trilyona mal oldu. Bursa'nın tarihini ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen de, Bursa'nın kültür başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Bakan Günay ve davetliler açılışın ardından Muzaffer Akyol'un "Zamanın İzleri" adlı resim sergisini gezdi ve ney taksimini dinledi. Açılışa AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Mehmet Emin Tutan, Altan Karapaşaoğlu, Hayrettin Çakmak ve çok sayıda davetli katıldı.

(MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement