Bakan Günay'dan Çamlıca'ya "Ak Mescid" Önerisi - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay'dan Çamlıca'ya "Ak Mescid" Önerisi

Bakan Günay\'dan Çamlıca\'ya "Ak Mescid" Önerisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca tepesine Kırım'daki AK Mecidin bir benzerinin yapılmasının daha güzel olacağını söyledi.

25.11.2012 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca tepesine Kırım'daki AK Mecidin bir benzerinin yapılmasının daha güzel olacağını söyledi. Günay, düzenlenen yarışmada ikinci olan projeyi de eleştirerek İstanbul'da var olan bir caminin benzerinin yapılmasının hoş olmayacağını ifade etti.

Mimar ve Mühendisler grubunun düzenlediği toplantıya katılan Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'dan Taksim projesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çamlıca tepesi ve gezi parkına yapılması planlanan projeleri eleştiren Bakan Günay, yeni projeler önerdi.

İstanbul'un gitgide büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Bakan Günay, "Bu yeni İstanbul'un yeni kültür merkezlerine, yeni nikah solanlarına ihtiyacı varda yeni camilere ihtiyacı yok mu? Bence yeni camilere de ihtiyacı var. Yeni parklara park'lara da ihtiyacı var. Her ikisine de aynı ölçüde ihtiyaç var. Ancak bunları yaparken İstanbul'un gözünü çıkarmadan yapmak lazım. İstanbul'un doğal, mimarisini bozmadan yapmak lazım. Bir yeşil alanı tüketerek değil yeşil alanı çoğaltarak, bir yerin özgün mimari dokusunu baskı altına alarak değil buna katkı yaparak yapmalıyız. O yüzden Üsküdar tepesine bir cami olmaz mı? Bence olur. Olmazda ama benim hayal ettiğim bu çağda mimari teknikler bu kadar ilerlemişken mimari yapı malzemesi bu kadar değişmiş ve gelişmişken böyle oturup var olanlardan birini taklit gibi yapmak yerine 2000'li yılların hem İstanbul'un mimarisinin geleneği olanı yapalım. Mimar Sinan böyle yapmış" dedi.

Çamlıca tepesine yapılması planlanan camiye bir öneri getiren Bakan Günay, "Ben bir öneri getirdim. Burada ilk defa basınla paylaşıyorum. Kırım'da bir Ak Mescid var. Küçük bir camidir ama Ak mesciddir. Hepimiz gittiğimiz zaman mutlaka orayı ziyaret ederiz. Mütevazi bir yapıdır. Geçen gittiğimde Kazan'da yeni bir Ak mescid yapıldığını gördüm. Çok büyük değil ama çok güzel bir camidir. İstanbul'da bir Ak mescid yok. İstanbul'a bunu yapalım. Böyle mücevher gibi bir şey yapalım. Cesameti ile değil zerafeti ile ortaya çıksın. Hatta adı da Ak Mescid olsun" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay'dan Çamlıca'ya 'Ak Mescid' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement