Bakan Günay, İzmir Tiyatro Festivali'nin Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay, İzmir Tiyatro Festivali'nin Açılış Törenine Katıldı

Bakan Günay, İzmir Tiyatro Festivali\'nin Açılış Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de ilki düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali'nin açılış törenine katıldı.

07.12.2012 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de ilki düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali'nin açılış törenine katıldı.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen festivalin açılış töreni, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Törene Bakan Günay'ın yanı sıra İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Günay, festivalin 'Emek Ödülü'nü tiyatro oyuncusu Prof. Bozkurt Kuruç'a verdi. Bakan Günay, uzun süre ara verilen sinema festivalinin geçen yıl başladığını anımsatarak, "Burada bulunmak büyük bir onur. Sayın Kuruç'u da yıllardır keyifle ve mutlulukla izledik. Bu ödülü almasından da çok mutlu oldum. İzmir, uzun bir süredir sinema festivaline ara vermişti ve bunu başarmıştık. Homer'in kentinde de tiyatro festivalinin olmaması kabul edilemezdi . Bu eksikliği de giderdik. Anadolu'da 25 tiyatro açmış biri olarak da bu ödülü vermeye kendimi layık görüyorum" diye konuştu.

Festivalde tiyatroya emeklerinden dolayı 'Onur Ödülü', ünlü tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü'ye verildi. Tanülkü'ye ödülünü Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan takdim etti. Tanülkü, "Bu ödülü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü, yitirdiğimiz tiyatro ustaları adına alıyorum" dedi.

Festival Direktörü Yener Aksu da, festivalde sahnelenmek üzere 100'e yakın oyun başvurusu yapıldığını belirtti ve sahnelenen oyunlar arasında Ege Bölgesi'nden gelen taleplere öncelik verdiklerini söyledi. Yener Aksu, festival süresince sosyal sorumluluk kapsamında hiç tiyatroya gitmemiş kişileri bu sanatla buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Öte yandan, Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun yakasında asılı olan 'Adalet İstiyoruz' yazılı kağıt dikkat çekti.

17 Aralık 2012 tarihinde bitecek "1. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali" kapsamında 28 tiyatro topluluğu, İzmir'deki 7 ayrı salonda toplam 35 oyun sahnelenecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay, İzmir Tiyatro Festivali'nin Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement