Bakan Günay: "Noel Baba"yı Dünya Sahipleniyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Günay: "Noel Baba"yı Dünya Sahipleniyor

Bakan Günay: "Noel Baba"yı Dünya Sahipleniyor

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin "Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" sözlerine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Bakan Günay, "Talihsiz bir açıklama" dedi.

28.12.2011 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mardan Palace Otel'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 2011 yıl sonu Turizm Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nın çıkışında soruları yanıtladı.

Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin "Noel Baba baca ve pencereden giriyor. Dürüst birisi olsa kapıdan girerdi" sözlerine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Bakan Günay, "Talihsiz bir açıklama" dedi. Turizmin büyük ölçüde efsaneler ve mitoloji üzerinden kendisini geliştirdiğini kaydeden Bakan Ertuğrul Günay, şunları söyledi:

"Bütün ülkelerdeki mitolojiyi o bölge halkı destekler. Çünkü onun dünyaya anlatımda katkısı vardır. Santa Claus, Noel Baba dünyada bir çok ülkenin sahip çıkmaya çalıştığı önemli isim, aziz. ve bu Patara'da doğmuş diye bir bilgi var. Bu dünyanın Noel Baba diye bildiği kişi Patara'da doğmuş ve Myra'da Demre'de yaşamış olan Aziz Nicola'dır. Biz bu bilgiyi destekliyoruz. Bu bilgiyi çürütmeye çalışmıyoruz. Çünkü bunun ülkemizin tanıtımında, başka insanların ülkemize ilgi göstermesinde katkısı oluyor. Arkadaşımızın birisi, galiba üstüne vazife olmayan bir konuda konuşmuş. Hani Anadolu'da bir söz vardır, 'Cahille bal yenmez alimle taş taşı' diye. Kendine göre bir iş yapmış. Diyanet de galiba hakkında soruşturma açmış. Diyanete teşekkür ederim."

'DOSYASININ İSTEDİM'

Bakan Günay, Beyoğlu Belediyesi'nce onaylanan 97 yıllık Majik Sineması ile komşusu Maksim Gazinosu'nun yıkılıp yerlerine 17 katlı otel projesinin hatırlatılması üzerine, "Maksim Gazinosu ile ilgili proje olduğunu duyuyordum ama ayrıntısını doğrusu bilmiyordum. Bugün Antalya'da gazetede okudum. Dosyasını istedim zaten, Ankara'ya döndüğümde, Mimarlar Odası'nın itirazı varmış. O itirazlar çerçevesinde kurul yeniden değerlendirebilir mi, gerçekten proje nedir, anlayacağım" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Günay: 'Noel Baba'yı Dünya Sahipleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement