Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek

Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı\'na inebilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Erzurum Havalimanı'nda kurulan ''CAT 3A'' sisteminin açılış törenine katıldı. Erzurum'un özellikleri bakımından Ankara ve İstanbul'dan sonra en özellikli havalimanına sahip olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, ''Kötü hava koşullarında bile en büyük uçaklar, rahatça havalimanına inebilecek" dedi.

31.07.2020 10:07  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya ile Avrupa arasında köprü görevi yapan ve Türkiye'nin demir yolu ağına büyük katkıları bulunan Erzurum'daki Palandöken Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamada, ''Asya ile Avrupa arasında köprü görevi yapan ve Türkiye'nin demir yolu ağına büyük katkıları bulunan merkezde, yük taşıma kapasitesinin 2023'te 5 milyon tona çıkarılması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek

BAKAN ERZURUM YATIRIMLARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Erzurum Havalimanı'na kurulan ''CAT 3A'' sisteminin açılışına katıldı. Açılış töreni sonrasında Erzurum Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzalayan Karaismailoğlu, Vali Okay Memiş ile makamında bir süre görüştü. Kentteki yatırım projeleri ile ilgili detaylı bilgi alan Bakan Karaismailoğlu ardından Erzurum Şehir Hastanesi ile Valilik arasındaki yol çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunarak, Karayolları 12. Bölge müdürü Esat Palamut Partal'dan bilgi aldı.

Ziyaretlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçen Bakan Karaismailoğlu, Başkan Mehmet Sekmen'den Erzurum'daki hizmetler hakkında bilgi aldıktan sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi. Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile görüştü.

Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek

"ERZURUM'DA 11 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK"

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, haziran ayında Erzurum'a geldiğini ve sıkıntılı bir süreç yaşayan Erzurum Havalimanı'ndaki sorunları tespit ettiklerini anımsattı. Erzurumluların temmuz bitmeden Ankara ve İstanbul dışındaki en özellikli havalimanı ile buluşmuş olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, Erzurum Havalimanı'na kötü hava koşullarında dahi en büyük uçakların rahatça iniş yapabileceğini vurguladı. Vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek için canla başla çalıştıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, '' Erzurum'da devam eden 22 tane projemiz var. İnşallah bunları da en kısa sürede bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Erzurum'da yaklaşık 11 milyar Türk Lirası'nın üzerinde yatırım yaptık. Bunlar gelecekte de devam edecek. Bu projeler bitecek, doğacak yeni ihtiyaçları da değerlendirip bir program dahilinde Erzurumlulara yakışır şekilde hizmetlerine sunacağız. Erzurum genelinde AK Parti hükümetlerinden önce sadece 50 kilometre bölünmüş yol varken şu anda 600 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol var" diye konuştu.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesinde toplantılar yaparak, Erzurum'un ihtiyaçları doğrultusunda yeni ihtiyaçları tespit edip notlar aldıklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı Ziyareti sonrasında beraberinde Vali Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ ve Selami Altınok, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve ilçe belediye başkanlarıyla Aziziye ilçesindeki Palandöken Lojistik Merkezi'ne geldi. Palandöken Lojistik Merkezi'nde Devlet Demir Yolları İşletme Müdür Vekili Tacettin Bayraktutan'dan merkezle ilgili bilgi alarak incelemelerde bulundu. Merkezin mevcut durumunun ele alındığı ve daha geniş hizmet sahasına kavuşabilmesi için öncelikli konularda görüşleri alan Karaismailoğlu, merkezin potansiyelinin artırılması noktasında talepleri dinleyip, ilerleyen zamanlarda daha aktif kullanılabilmesi için yeni düzenlemeler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek

PALANDÖKEN LOJİSTİK MERKEZİNİN YÜK TAŞIMA KAPASİTESİ 5 MİLYON TONA ÇIKACAK

Burada açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, '' Türkiye'nin demir yolu ağındaki önemli duraklarından Palandöken Lojistik Merkezi, Asya ile Avrupa arasında sağlanan ticarette üstlendiği önemli lojistik göreviyle dikkati çekiyor. Azerbaycan, İran, Gürcistan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Ermenistan gibi ülkelerin ticareti açısından stratejik konuma sahip olan Erzurum'da 2018'de hizmete açılan Palandöken Lojistik Merkezi, Asya'dan Avrupa'ya demir yolu üzerinden yük taşımacılığı yapılan önemli duraklardan biri. Temel lojistik hizmetlerinin yanı sıra gümrük ve sosyal hizmetlerin de sunulduğu merkez, farklı ülkelerden gelen yüklerin hem Türkiye'ye hem de deniz limanlarının bulunduğu kentlere ulaştırılarak dünyaya nakli yapıyor. Asya ile Avrupa arasında köprü görevi yapan ve Türkiye'nin demir yolu ağına büyük katkıları bulunan merkezde, yük taşıma kapasitesinin 2023'te 5 milyon tona çıkarılması hedefleniyor" dedi.

Palandöken Lojistik Merkezi ziyareti sonrası, Erzurum AK Parti Kadın Kolları ile bir araya gelmeyi ihmal etmeyen Bakan Karaismailoğlu, AK Partili kadınlarla fotoğraf çektirdi.

Son Dakika Ekonomi Bakan Karaismailoğlu: Kötü hava şartlarında bile uçaklar Erzurum Havalimanı'na inebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.


Advertisement