Bakan Kasapoğlu: "Bilim, Sanat, Kültür ve Sporla Gelişen Gençliğimiz Geleceği İnşa Edecek" (1) - Son Dakika
Spor

Bakan Kasapoğlu: "Bilim, Sanat, Kültür ve Sporla Gelişen Gençliğimiz Geleceği İnşa Edecek" (1)

"Dünyanın gelişimine ayak uyduramayanlar, geride kalmaya mahkumlar" "Üniversitelerimizin dünyanın en iyi okulları olarak anılması en büyük arzumuz" "Teknolojiyi nasıl yorumladığınız temel mesele" "Terörün ve tüm kötülüğün üstesinden bilim, sanat, teknoloji ve sporla geleceğiz" Buse Nur ARSLANOĞLU...

24.10.2018 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dünyanın gelişimine ayak uyduramayanlar, geride kalmaya mahkumlar"

"Üniversitelerimizin dünyanın en iyi okulları olarak anılması en büyük arzumuz"

"Teknolojiyi nasıl yorumladığınız temel mesele"

"Terörün ve tüm kötülüğün üstesinden bilim, sanat, teknoloji ve sporla geleceğiz"

Buse Nur ARSLANOĞLU - Doğanay YAVUZ/ İSTANBUL,

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Florya Halit Aydın Yerleşkesi'ndeki 2018-2019 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, TBMM 27'nci Başkanı İsmail Kahraman ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu protokol konuşmaları yaptı. Kasapoğlu, "Bilim, sanat, kültür ve sporla gelişen gençliğimiz geleceği inşa edecek" dedi.

"GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇABALADIĞIMIZ HAYALLERİMİZ OLMALI"

Dünya ile rekabet edebilmek adına üretmekten başka çarelerinin olmadığına vurgu yapan Bakan Kasapoğlu, "Bu heyecanın hayırlı olmasını ve başarılarla dolu bir yıl geçmesini temenni ediyorum. Eğitimin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dünyanın gelişimine ayak uyduramayanlar, bayrak yarışında geride kalmaya mahküm oluyor. Bilim, sanat, kültür ve sporla gelişen gençliğimiz geleceği inşa edecek. Dünyanın adalete kavuşması için gençlerimizin rolünün farkındayız. Gençlerimizin iyi bir eğitim alması ve yüksek iletişim becerilerine sahip olmaları çok önemli. Dünya ile rekabet edebilmek için üretmekten başka çaremiz yok. Araştırmak zorundayız, okumak mecburiyetindeyiz, yazmak ve sesimizi, soluğumuzu başka diyarlara iletmek mecburiyetindeyiz. Hayallerimiz olmalı, bu hayalleri gerçekleştirmek için çok çaba göstermeliyiz" ifadelerine yer verdi.

"ÜNİVERSİTELERİMİZİN DÜNYANIN EN İYİ OKULLARI OLARAK ANILMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ"

Modern toplumlarda üniversitelerin 3 önemli işlevi olduğuna değinen Kasapoğlu, "Üniversite ve eğitim düzeyinde etkili olan pek çok çalışmanın içindeyiz. Yurtlar, krediler, burslar, gençlik merkezleri ve kamplarımız, spor merkezlerimiz yaptığımız çalışmaların en güçlü örnekleridir. Modern toplumda üniversitelerin 3 önemli işlevi gerçekleşir. Birincisi, bireylere sadece mesleki değil, meslek dışında olan sosyal ve eğitimsel donanım sunmak. İkincisi, üniversiteler kültürel ve sosyal mirasın aktarılmasını, yorumlanmasını garanti eder. Üçüncüsü ise üniversiteler öğrencisinin sosyal ve siyasal bilinç kazanmasına katkı sağlayacak ortamları hazırlar. Bakanlığımız, öğrencilerin işlevlerine ihtiyaç duydukları fiziksel ihtiyaçlara, yarınlarını daha aydınlık kılmak için kaynak oluştururlar. Bilginin üretildiği üniversitelerimizin, dünyanın en iyi okulları olarak anılması hepimizin en büyük arzusudur. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girecek onlarca üniversite olmaması için hiçbir neden yok. Tüm akademik camia, öğrenciler ve gençler bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelidir. Gençlerimiz, sizler sayesinde Türkiye, geleceğin en üretken milleti olacaktır. Sizler bilgiyle donandıkça bu milletin umudu da büyüyecektir. Bahanelerin ardına gizlenmeden, mazeret üretmeden, azimle, kararlılıkla çalışacağız" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN İYİ SPOR TESİSLERİ BİZİM ÜLKEMİZDE"

Teknolojinin iyi ve kötü yanlarının olduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Çağımızın en büyük ihtiyaçlarından biri olan teknolojiyi inkar ederek ilerlememiz mümkün değil. Bu fırsatlardan faydalanırken teknolojinin esiri olmak da bizi zayıf duruma düşürür. Teknoloji, bağımlı olan kişiyi sosyal hayattan koparır. Bugünkü kuşakların maalesef böyle bir sorunu var. Teknolojiyi nasıl yorumladığınız, hem kendi geleceğiniz hem de ülkemizin geleceği için temel bir mesele. Kendiniz için tertemiz bir gelecek kurarken, enerjinizi israf edip kendinize zarar verecek bir şeyin bağımlısı olmanızı kabul edemeyiz. Biz sizlerin yeteneğinize, zekanıza, heyecanınıza güveniyoruz. Dünyanın en yeni spor tesisleri ülkemizde. Hepsi sizler için var. İçinizdeki yeteneği keşfedip onu mücevher gibi parlatmanız için size uzanan ilk el biz olmak istiyoruz. Bütün insanlığın gelecek ümidisiniz. Sizler Türkiye'yi çok daha büyük hedeflere taşıyacaksınız. Çok çalışın, kendinize çok güvenin" açıklamasında bulundu.

"TERÖRÜN VE TÜM KÖTÜLÜĞÜN ÜSTESİNDEN BİLİM, SANAT, TEKNOLOJİ VE SPORLA GELECEĞİZ"

Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar'ı örnek gösteren Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkenin geleceğinde yazılacak daha çok hikayeler var. Geleceği hep beraber inşa edeceğiz. Birlik olmaktan asla taviz vermeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, gençlerimiz arasında kardeşliği zedelemeye çalışanlar, karşısında bizi bulacak. Terörün ve tüm kötülüğün üstesinden bilim, sanat, teknoloji ve sporla geleceğiz. Ülkenin imkanları sizin hizmetinizde. Gelişin, okuyun, spor yapın ve tüm bunları yaparken gönül dünyanızı zenginleştirecek faaliyetleri de ihmal etmeyin. Ülkemiz için inisiyatif alın. Bizler daima yanınızdayız. Bu yolda sizlerle omuz omuza yürüyeceğiz. Bakanlığımız kapıları, tüm imkanlarıyla sonuna kadar size açık."

Konuşmanın ardından Mustafa Aydın ve Yadigar İzmirli, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na plaket takdim etti.

"GELECEK BUGÜNDEN DAHA ZORLU OLACAK"

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreninde Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın: " 21. Yüzyılın yenidünya düzenine direnmemiz, pahalı ve zor coğrafyayı elimizde tutabilmemiz için her türlü ilgiye, araştırmaya ve yenilikçi düşünceye katma değer sağlayarak ilerlememiz lazım" dedi. Ülkemizin geleceği için eğitimin önemine vurgu yapan Dr. Aydın, gelecek bugünden daha zor olacak. Büyüdükçe dertlerde büyüyecek ama biz bütünüz, birlik ve beraberliğimize her zaman devam edeceğiz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bakan Kasapoğlu: 'Bilim, Sanat, Kültür ve Sporla Gelişen Gençliğimiz Geleceği İnşa Edecek' (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.


Advertisement