Bakan Kaya Ağrı'da - Son Dakika
Politika

Bakan Kaya Ağrı'da

Bakan Kaya Ağrı\'da

AĞRI (İHA) – Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ağrı’da TEOG’da birinci olan öğrencilerle bir araya geldi.

03.08.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI (İHA) – Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ağrı'da TEOG'da birinci olan öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Kaya, "Bölge erken yaşta evliliklerin Türkiye ortalamasının üstünde olduğu bir bölge. İnşallah önümüzdeki dönemde de kızlarımızın okullaşma oranının artmasıyla ilgili bütün mücadelemiz erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek olacaktır" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Ağrı'ya gelen Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Ahmed-i Hani Havaalanı'nda Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca ve yetkililer karşıladı. Havaalanından Ağrı Valiliğine geçen Bakan Kaya'yı TEOG sınavında birinci olan öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Valilik binası önünde kendisini karşılamaya gelen vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kamu kurum amirleri ile tek tek tokalaşan Bakan Kaya, Vali Süleyman Elban ve beraberindeki heyet ile Valilik odasına geçerek bir süre görüştükten sonra valilik şeref defterini imzaladılar. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, annesinin de Doğubayazıtlı olduğunu söyledi. Ağrılılara teşekkür eden Bakan Kaya, "Ağrı'da Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 3 gündür bürokratlarımızla birlikte Ağrı'da bakanlığımıza bağlı tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ettik. Ağrı'nın bütün ilçeleri dahil verdiğimizi hizmetleri yerinde inceledik. Bende kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret edeceğiz vatandaşlarımızla kucaklaşacağım ve şehit ailelerimizi ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağrı'da bakanlığın 3 sosyal hizmet merkezi olduğunu hatırlatan Bakan Kaya, "Ağrı merkez ve Patnos ilçesindeki sosyal merkezimizin ardından Doğubayazıt ilçemizde Haziran ayında sosyal hizmet merkezimizi hizmete açtık. Bu senenin sonunda da Diyadin ilçemizde 2 katlı sosyal hizmet merkezlerimizi açmış olacağız inşallah. Ağrı'da 18 aile ve sosyal destek programı personelimiz ile birlikte vatandaşlarımıza arz odaklı hizmet sunuyoruz, onları evlerinde ziyaret ediyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. İhtiyaçlarına yönelik hizmetlerimize kavuşturuyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde 20 aile sosyal destek programı personellerinin de açıklamasını yapacağız. Mülakatları bitti, değerlendirmesini yapıyoruz. 20 aile sosyal destek personelimizin açıklamasını yapacağız" şeklinde konuştu.

Program sonunda Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Doğubayazıt yöresine ait olan bir kilim hediye etti. Bakan Kaya ayrıca TEOG sınavında birinci olan 3 öğrenci ile sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi. Valilik programının ardından Bakan Kaya huzurevi ve sevgi evini ziyaret etti. - AĞRI

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement