Bakan Kaya; ''Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Diyoruz''   - Son Dakika
Güncel

Bakan Kaya; ''Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Diyoruz''

Bakan Kaya; \'\'Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Diyoruz\'\'  

Başkan Karaosmanoğlu, "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" anlayışıyla yola çıktıkları "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesinin geniş bir sunumunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yaptı.

20.11.2017 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'yı Gebze'de konuk eti. "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" anlayışıyla yola çıktıkları "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesinin geniş bir sunumunu Bakan Kaya'ya yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Tüm Türkiye'ye yayılacak bu güzel projemiz ülkemizdeki kadınlarımıza hayırlı olsun. İnanıyorum ki önemli bir sosyal ihtiyaca cevap verecektir" dedi.

"KADINLARIN SPOR YAPMASI BÜTÜN AİLEYE ÖRNEK OLACAKTIR"

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğretim üyeleri ve kadın katılımcılar birlikteliğinde yapılan "Evden Okula Haydi Anneler Spora" Projesi kapsamında üniversitenin parkurundaki yürüyüş sonrası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya proje hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Kadınların spor yapması bütün aileye örnek olacaktır vurgusunu yapan Bakan Kaya, bakanlık olarak "'Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" diyoruz" vurgusu yaptı.

"PROJENİN MUHTEŞEMLİĞİNE ŞAHİT OLDUK"

GTÜ Rektörlük binasındaki sunum sonrası Gebze Köşklü Çeşme Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi'ne geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyet burada kadınlarla sohbet etti. "Evden Okula Haydi Anneler Spora" Projesinin muhteşemliğine yaşayarak şahit olduğunu belirten Kaya, çalışmanın kadınlarımızı sağlıklı yaşama ve sosyal dayanışmaya doğru çektiğini de özellikle vurguladı. Bakan Kaya, spor ve eğitim merkezini ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, projenin çok önemli ve örnek bir sosyal belediyecilik örneği olduğunu da söyledi. Bakan Kaya ayrıca, "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesine katkı sunan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibini de kutlayarak, projeye katkı sunanları da tebrik etmeyi ihmal etmedi.

"KADINIMIZA HİZMET VERİLMİŞ BU PROJENİN HEDEFİ 100 BİNDİR"

Kocaelili kadınların ve spor yapmayı sevenlerin haftanın üç günü halk yürüyüşleri yaptığını da söyleyen Kaya, "Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin spor merkezleri kurarak kadınlarımızı düzenli spor yapmaya teşvik etmesini takdirle karşılıyorum. Bu sayede kadınlarımız başka sporlarla da buluşarak sosyal bir yaşamın içerisine dâhil oluyorlar" diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Kadınlarımızın sağlıklı yaşaması için Evden Okula Haydi Anneler Spora projesi çok önemli ve güzel bir sosyal belediyecilik örneğidir. Bugüne kadar 30 bin kadınımıza hizmet verilmiş bu projenin hedefi 100 bindir. İnşallah en kısa zamanda da Büyükşehir Belediyemiz bu hedefine ulaşır" şeklinde konuştu.

"TRAVMALAR YAŞAYAN KADINLAR SPORLA REHABİLİTE OLMUŞLAR"

Obezitenin çocuklar için ciddi bir tehdit olduğunu da vurgulayan Bakan Kaya, açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Kadınlarımızın spor yapması ailelerine örnek olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak da "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" diyoruz. Güçlü kadın derken spor yapan, ailesine güç veren anneden bahsediyoruz. Spor da bu dayanışma ruhunu arttıran en güzel etkinliklerden birisidir. Gebze Köşklü Çeşme merkezimizde ki kadınlarımızın hikâyelerini dinledik. Farklı psikolojik travmalar yaşamış kadınlarımız sporla ciddi anlamda rehabilite olduklarını gördük. Burada kadınlarımız sadece spor yapmıyor, burada bir nevi hayata yeniden tutunuyorlar. Merkezimizde kadın dayanışmasının en güzel örneklerini gördük. Evden Okula Haydi Anneler Spora projemizi yerel yönetimlerimizin ve hükümetimizin desteğiyle 81 ilimize yaygınlaşması için de çalışacağız."

"ÇÜNKÜ KADIN EVİN DİREĞİ VE IŞIĞIDIR"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise açıklamasında, "Türkiye'de çok büyük hamleler yaptık. Çok büyük hizmetler yapıyoruz, yapacağız. Bana göre en önemli hizmetlerden biri insanların sağlığı, mutluluğu, hayata pozitif bakışını daha fazla sağlamaktır. Toplumumuzda spor alışkanlığının çok fazla olmadığını görüyoruz. Özellikle kadınlarımızda bu alışkanlık çok daha zayıf durumdadır. Büyükşehir olarak bu eksikliği gördüğümüz için bu tür projelerimizi kadın kardeşlerimizden başlattık. Çünkü kadın evin direği ve ışığıdır. Onun morali iyiyse evin morali de iyidir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Kaya; ''Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum Diyoruz''   - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement