Bakan Kılıç: "Derdimiz Bu Milletin ve Ülkenin Geleceği ve Yükselmesidir" - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: "Derdimiz Bu Milletin ve Ülkenin Geleceği ve Yükselmesidir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Derdimiz bu milletin ve ülkenin geleceği ve yükselmesidir.

17.06.2017 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Derdimiz bu milletin ve ülkenin geleceği ve yükselmesidir. Bu ülkeye ihanet edenlerle, bu ülkenin evlatlarını birtakım yerlere götürüp ellerine silah verenler ve yine bu millete ateş ettirenlerle işimiz olmaz. Teröristlerle işimiz yok. PKK, dünyanın bugüne kadar geliş görmüş olduğu en kanlı terör örgütlerinden ve katil şebekelerinden biridir." dedi.

Bitlis'te AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Samsun ve Bitlis'in kardeş il teşkilatları programı için kente geldiklerini söyledi.

Kılıç, 16 Nisan sonrası hayata geçen ve 2019'da yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda tamamıyla devreye girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile geleceğe yürüyeceklerini anlattı.

"Adalet sokaklarda aranmaz"

"Adalet sokaklarda aranmaz. Tamamlanmamış bir yargı süreci var. Tamamlanmamış bir yargı süreciyle ortalığı birbirine katanlar hele bir durun." diyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Başbakanımız mecliste Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili müzakere ettiğinde 'ülkenin, millet, devlet ve bayrak için değil bir Ali bin ali feda olsun.' dedi. Bunu söylediğinde yine ana muhalefetten ve özellikle ana muhalefetin başındaki genel başkan olduğunu düşündüğümüz kişi şöyle bir söz kullandı. Bunu kabul etmiyorum, kendisinin seviyesi olarak size hatırlatıyorum. 'Binali Bey Sayın Cumhurbaşkanını 500 metre öteden görse ceketinin önünü ilikliyor.' dedi. O daha vefanın, dava arkadaşlığının, vefakar ve cefakar olmanın ne anlama geldiğini anlamamış. Başbakanımız bu dava, ülke ve partisi için hiç tereddüt etmeden en önemli adımı attı. Türk ve dünya siyasi tarihinde vefanın, cefakar, fedakar yol arkadaşı olmanın ne demek olduğunu gösterdi. İşte Sayın Kılıçdaroğlu siz bunu anlayamazsınız. Anlayamadığınız içinde ancak sokaklarda insanlara farklı şekilde hitap edersiniz. İnsanları sokaklara çağırırsınız. Adalet sokaklarda aranmaz. Tamamlanmamış bir yargı süreci var. Tamamlanmamış bir yargı süreciyle ortalığı birbirine katanlar hele bir durun."

"Ey Can Dündar sen bir korkaksın"

"Milletin gönlünde yer edineceksiniz, güveneceksiniz ve ihanet etmeyeceksiniz." ifadesini kullanan Bakan Kılıç, Almanya'ya sığınan Can Dündar'ın yaptıklarına şaşırdığını anlattı.

Demokrasi, hukuk, insan hakları ve sadakat anlattıklarını ancak 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra bu teröriste kucak açtıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Nasıl olur da kucak açıyorlar. Doğu ve Batı Almanya birleştiğinde kaç bin memurun işine son verildi. Devlete sadakat göstereceklerinden emin değillerdi. 3 milyonu aşkın memur içinde FETÖ terör örgütüyle bir araya gelmiş, onlara çalışmış, darbe içinde bulunmuş, meclisi bombalamış, millete ateş etmiş, tankla tüfekle sokağa çıkmış. Bunları ne yapacaktık. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içinde yol almış bu hainler, o üniforma ve şanlı bayrağa ihanet edecek, milletin vergisiyle alınan silahları millete çevirecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayacak, Başbakanlığa ateş edecek, sokakta silahsız insanları şehit ve gazi edecek. Bizde diyeceğiz ki yanlış anlaşılma oldu. Almanya, İngiltere, Fransa, İtaya ve Yunanistan'da ve herhangi bir ülkede meclis bombalansa, cumhurbaşkanı ve başbakanının çalışma ofisleri bombalansa neler olurdu? Tırnak içerisinde gazeteci olduğunu iddia ettiğiniz, bu ülkeye ihanet eden Can Dündar'a kucak açtınız. Nezdimizde onun hiçbir değeri yoktur. Ama er geç hesap verecek. Kaçaktır kaçak. Korkak. Ey Can Dündar sen bir korkaksın. Yüreğin varsa gelirsin, adalete teslim olursun. Bu kadarını söylüyorum.

Derdimiz bu milletin ve ülkenin geleceği ve yükselmesidir. Bu ülkeye ihanet edenlerle, bu ülkenin evlatlarını birtakım yerlere götürüp ellerine silah verenler ve yine bu millete ateş ettirenlerle işimiz olmaz. Teröristlerle işimiz yok. PKK, dünyanın bugüne kadar geliş görmüş olduğu en kanlı terör örgütlerinden ve katil şebekelerinden biridir. Kandil'de yere izmarit atılmıyormuş. Bunu yazan ve kaleme alan kişinin insanlığından şüphe ederim. Bir katil ve terör örgütünün yuvalandığı yerden bahsediyorsun. İnsan öldürüyor, katlediyor neymiş yere izmarit atmıyormuş. Bu nasıl bir anlayış? bu nasıl kafa? Size ne anlatıyorlar? Ondan sonra Kürt halkının haklarını korumak için bunları yapıyoruz diyorlar. Hainsiniz, yalancısınız, siz kimsenin hakkını korumak için değil, sadece terör estirmek, onun bunun taşeronluğunu yapmak, uyuşturucu ticareti yapmak, insanlarımızı zehirlemek ve öldürmek için yapıyorsunuz. Sizinle işimiz bittiğinde, bu ülkeden defolup gittiğinizde ve layığınızı bulduğunuzda işte o zaman huzura ereceğiz."

Bitlis'te esnafları ziyaret ettiğini herhangi bir sıkıntının olmadığını ancak eksikliklerin bulunduğunu kaydeden Kılıç, belediye başkanı olduğunu iddia eden ve kaynak alan kişinin çivi çakmadığını vurguladı.

"İlindeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla Samsun Belediye Başkanı büyük gayret gösteriyor. HDP'den seçilenler ise eş başkan bilmem ne başkan diyerek demokratik yollarla seçildiklerini ifade ediyorlar." diyen Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Avrupa ne diyor seçilmiş belediye başkanlarını nasıl görevden alırsınız. Onlar seçilmiş. Seçilmiş milletvekillerinin nasıl dokunulmazlıklarını kaldırıp yargı önünde hesap sorarsınız. Bunu söyleyenlerin ülkelerinde bir tanesi çıkıp da burada yaptıklarının yüzde birini yapsın mahkemeye verirler, sürüm sürüm süründürürler. Sonra da 'Türkiye ile müzakere sürecini devam ettirmemiz için terörle mücadele tavrınızda değişiklik yapın' diyorlar. Değişiklik falan yok. Mücadelemize devam ediyoruz. Bu millet, bayrak, ezan ve inancımız için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Hiç kimse bizi bu yoldan döndüremez. Bazı ülkeler 'YPG bilmem PYD' diyor. Bunlar neyin uzantısı belli. Bunlarla iş birliği yapıyorlar. Onlarla işimiz yok. Ülkemizin ve vatandaşımız güvenliği için çalışma yürütüyoruz. Bayrağımızın altında inancımızın ortak olmasıyla medeniyetimizle tarihimizden aldığımız güçle geleceğe yürüyeceğiz. Bunu kimse bozamayacak, kimse buna nifak sokamayacak."

Daha sonra beraberindekilerle Ahlat ilçesine geçen Kılıç, burada dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti.

Mezarlık ziyaretinde Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Bakan Kılıç ve eşi Eda Kılıç ile diğer misafirlere Ahlat bastonu ve çini vazolar hediye etti.

Bakan Kılıç: "Derdimiz Bu Milletin ve Ülkenin Geleceği ve Yükselmesidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: 'Derdimiz Bu Milletin ve Ülkenin Geleceği ve Yükselmesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement