Bakan Kılıç, "İçimizdeki Kahramanlar" ile İftarda Buluştu - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç, "İçimizdeki Kahramanlar" ile İftarda Buluştu

Bakan Kılıç, "İçimizdeki Kahramanlar" ile İftarda Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu millet, ilelebet bir oldu, beraber oldu.

20.06.2017 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu millet, ilelebet bir oldu, beraber oldu. Gelecekte de bir olarak, beraber olarak, bütün ihanetlere, fitnelere, fitnecilere, hainlere karşı sağlam duracaktır." dedi.

Bakan Kılıç, "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında, 81 ilde 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan gaziler ve şehit yakınları ile Ankara'da bir restorandaki iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kılıç, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, "15 Temmuz 2016 gecesi ülkemize ihaneti, hainliği yaşatan, tarihimize ve geleceğimize ihanet edenlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısıyla sokağa çıkan tüm vatandaşlarımız gibi sizler de bu çağrıya cevap verip bu milletin geleceği, bayrağı için sokağa çıktınız. Öncelikle Allah sizlerden razı olsun. Şehit olanlarınız için, Rabbim onları cennetiyle mükafatlandırsın." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı üniformasının içine gizlenen hainlerin ve onursuzların, bu ülkeye yaşatmayı planladıkları kalkışmaya, bu milletin her bir ferdinin, aziz vatandaşının, tarihinden aldığı güçle ve geleceğine olan inançla cevap verdiğini vurgulayan Kılıç, "Bu millet asla ve asla hainlere geçit vermemiştir. Bunun en büyük ispatı sizlersiniz ve sizin sevdikleriniz, gazileriniz, şehitleriniz. O hain geceden sonra 16 Temmuz sabahı biz, aydınlık bir Türkiye'ye ve geleceğe sahip çıktığımızı tüm dünyaya haykırdık. Bu haykırış içinde yer alan sizlerin, gaziler ve şehit yakınlarının, her birinizin bir hikayesi var. Bu hikayeleri anlatılması gereken, hatırlanması gereken yaşanmış bir tecrübe olarak gördüğümüz için Bakanlık olarak böyle bir proje yaptık." şeklinde konuştu.

"Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesini, Türkiye'nin dört bir yanında, yurt dışında, Almanya'da düzenlediklerini anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Sizler, o gece yaşananları unutturmamak için duygularınızı o kadar güzel dile getirdiniz ki, bu 1 yıl içinde bu isyanı on binlere, yüz binlere aktardınız. Bazı illerde sokaklarda o kadar çok şey yaşanmadı ama sizleri görüp bunları birebir dinleyenler, o gece yaşananları çok daha iyi anladı. Ortaya koyduğunuz fedakarlık, birlik ve beraberlik herkese örnek olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor; 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız ama takılı da kalmayacağız, geleceğe koşacağız."

Bakan Kılıç, "Bu millet ilelebet bir oldu, beraber oldu. Gelecekte de bir olarak, beraber olarak, bütün ihanetlere, fitnelere, fitnecilere, hainlere karşı sağlam duracaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz gecesi şehit olan Onur Ensar Ayanoğlu'nun kardeşi gazi Oğuz Ayanoğlu ile şehit Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ, kürsüye çıkarak Bakan Kılıç'a hediye takdim etti.

İftar yemeğine, Bakan Kılıç'ın eşi Eda Kılıç'ın yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik ve Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç, 'İçimizdeki Kahramanlar' ile İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.


Advertisement