Bakan Kılıç, Sneıjder'i Gençlik Merkezi'nin Fahri Üyesi Yaptı - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç, Sneıjder'i Gençlik Merkezi'nin Fahri Üyesi Yaptı

Bakan Kılıç, Sneıjder\'i Gençlik Merkezi\'nin Fahri Üyesi Yaptı

İstanbul'da bugün başlayan CeBit Fuarı'ndaki Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın standını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ile birlikte açtı.

24.10.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da bugün başlayan CeBit Fuarı'ndaki Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın standını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ile birlikte açtı. Bakan Kılıç ayrıca, Türkiye-Hollanda maçında gol atmasına rağmen sevinmeyen Sneijder'in bu nezaketini, Hollandalı futbolcuyu Gençlik Merkezi'ne fahri üye yaparak onurlandırdı.

CNR Fuar Alanı'ndaki açılışa Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder katıldı. Kurdele kesiminin ardında açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, sarı-kırmızılı takımın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder'in dünkü maçın kahramanı olduğunu dile getirerek, "Kopenhag faslını açıp kapattık dün gece. Avrupa Birliği müzakerelerinde de iyi bir hamle oldu, iyi bir adım oldu. Sneijder, Kopenhag faslının açılıp kapatılmasında desteğini esirgemedi. Gerçi geçen haftadan biraz moralimiz bozuktu. Hollanda ile Türkiye arasında oynanan maçta Sneijder'in ortaya koyduğu performanstan dolayı. Dün akşam onu bir parça telafi etti. Sneijder'e, Galatasaray yönetimine de teşekkür ediyoruz. Bu akşam inşallah Trabzonspor da kendine düşen performansı ortaya koyacak" dedi.

Gençlik Merkezleri'nin üye sayısının an itibariyle 400 bin 2 olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Sneijder de Galatasaray futbolcusu olarak 400 bin 3. Gençlik Merkezi üyemiz olacak. Wesley Sneijder'i Gençlik Merkezleri fahri üyesi haline getiriyoruz. Futboldaki performansın ve sahalardaki duruşunun gençlerimize de fahri üyeliği ile birlikte örnek olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye ile Hollanda arasında oynanan maç sonrası Sneijder'i tebrik ettiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Dün akşamki performansı da çok çok iyi bir performanstı. Temenni ediyorum ki; Galatasaray bu gruptaki en yüksek performansı ortaya koyacak. Çünkü geçmişinde bunun başarıları var. Türk futbolu da bunun sayesinde önemli başarılar yakalayacak. Galatasaray'ın dün geceki performansının bu gece de Trabzonspor tarafından devam etmesi temennilerimiz arasında" açıklamalarında bulundu.

'Her futbolcu kendi ülkesi bayrağı için ter dökecektir' diyen Bakan Suat Kılıç, "Sneijder, Türk seyircisi ve Galatasaray seyircisine saygı duydu. Gol atmasına rağmen sevinmeyerek, bugün Gençlik Merkezleri'nin fahri üyesi olmayı ne kadar hak ettiğini ortaya koymuş oldu" ifadelerini kullandı.

Sneijder ise bu ülkenin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bu ülke önemli fırsatlar yarattı bana. Bu ülkede yaşıyorum. Türkiye'ye karşı oynamak zordu. Özellikle de gol atmak çok daha fazla zordu. Dünya kupalarına gitmelerini canı gönülden isterdim ve bu nedenle sevinmedim" diye konuştu.

Gençlik Merkezleri'nin üyesi olmasıyla ilgili de Sneijder, buranın yeni üyesi olmaktan onur duyduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç, Sneıjder'i Gençlik Merkezi'nin Fahri Üyesi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement