Bakan Kılıç'tan Bahçeli'ye Anıtkabir Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç'tan Bahçeli'ye Anıtkabir Yanıtı

Bakan Kılıç\'tan Bahçeli\'ye Anıtkabir Yanıtı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Anıtkabir'in botanik parkına çevrilebileceğini ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Rize'den cevap verdi.

29.01.2012 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Anıtkabir'in botanik parkına çevrilebileceğini ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Rize'den cevap verdi. Kılıç, " Türkiye'nin her tarafı bir cennet bahçesi gibi. Özellikle Karadeniz ve Doğu Karadeniz'e bakıldığı zaman çay bahçeleriyle, ormanlarıyla, yaylalarıyla bölgemiz adeta bir botanik park görünümünde. Dolayısıyla Rize'den bir mesajı vermek istiyorum. Türkiye'nin yeni ve suni botanik parklara çok fazla ihtiyacı yok. Birilerinin Anıtkabir üzerinden botanik park çağrışımı yaptırmak istemeleri gerçekten hayal kırıklığı yaratan, bizleri sukutu hayale uğratan çok yakışıksız yaklaşımlar olmuştur" dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rize Ticaret Borsası salonunda düzenlenen ve işadamlarının oluşturduğu Rize Yatırım A.Ş.?nin istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Yatırım A.Ş. Başkanı Şadan Kalkavan ile Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir de katıldı. Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Amerikalı yazar Katharine Branning'in yazdığı 'Bir çay daha lütfenö adlı kitabı eline alarak, 'Bunu yazan bir Amerikalı kendisine Kadriye denilmesini istiyor. Biz de ona öyle diyoruz. Ben bu kitabı gözden geçirdim. Bir yabancının Türk halkını, onun özelliklerini, örf ve adetlerini, misafirperverliğimizi, hele hele çayın ne anlama geldiğini bu kadar özgün ifade edebilmesine ilk kez şahit oldumö diye konuştu.

BAHÇELİ'YE YANIT VERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Rize temasları sırasında Rize odaklı bölgesel kalkınmaya yapılacak katkıları konuşacaklarını belirterek, 'Hükümetimizin ve siyasetimizin Rize'ye yönelik yaklaşımlarının, yatırımlarının, katkılarının çok iyi farkındayız. Rizeliler'in ve Rizeli çözüm ortaklarının Rize için atılan adımlara sağladıkları katkıların farkındayız. Bugün atılan adımlarla çok daha iyi sonuçlara ulaşacağız" dedi.

Bakan Suat Kılıç, 'Sayın Bakanımız 'Bir çay daha lütfen' derken, Rize ve bölgedeki çay bahçelerine vurgu yaparken, benim aklıma da birkaç gündür Türkiye'nin tartıştığı bir konu geldi. Türkiye'nin her tarafı bir cennet bahçesi gibi. Özellikle Karadeniz ve Doğu Karadeniz'e bakıldığı zaman çay bahçeleriyle, ormanlarıyla, yaylalarıyla bölgemiz adeta bir botanik park görünümünde. Dolayısıyla Rize'den bir mesajı vermek istiyorum. Türkiye'nin yeni ve suni botanik parklara çok fazla ihtiyacı yok. Türkiye var olan doğal güzelliklerini, tabiatın bahşettiklerini, Allah'ın verdiği güzellik ve nimetlerini, adeta cenneti çağrıştıran bu yeşilliklerini yaşatabildiği sürece botanik parklara, yeni ve suni yapılara ihtiyaç olmayacaktır. Birilerinin Anıtkabir üzerinden botanik park çağrışımı yaptırmak istemeleri gerçekten hayal kırıklığı yaratan, bizleri sukutu hayale uğratan çok yakışıksız yaklaşımlar olmuştur. Şuna inanın ki Türkiye'nin gündeminde yeni polemiklere ihtiyaç yoktur. Türkiye işadamları, sanayicileri ile turizmcileri ile polemiklerden tamamen uzak bir kalkınma gündemine odaklanmıştır. Bugün bizim Rize'deki varlığımız bunun göstergesidir. Bölgemiz ve ülkemiz için atılan her adımın en önemli destekçisi başta sayın Başbakanımızdır" diye konuştu.

Bakan Kılıç, konuştuğu sırada masada ses kayıt için kullanılan bir gazeteciye ait cep telefonu çalınca, 'Gazeteci arkadaşlar telefonu kayıt cihazı olarak kullanabilirsiniz ama sessize almayı da unutmayınö uyarısını yaptı.MHP Lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Uludere tartışmaları sürerken 19 Mayıs törenleriyle ilgili çarpık ve art niyetli girişimlerin açığa çıkmasına şahitlik edilmiştir. Bundan sonra Anıtkabir'in botanik parkına çevrilmesi, İstiklal Marşı'nın susturulması, okullardan 'Andımızın' kaldırılması da uygulamaya geçilebilir" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç'tan Bahçeli'ye Anıtkabir Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement