Bakan Kılıç'tan, Extreme Sailing Series'e Tam Destek - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç'tan, Extreme Sailing Series'e Tam Destek

Bakan Kılıç\'tan, Extreme Sailing Series\'e Tam Destek

Dünya’nın en iyi yelkencileri ile yelken severleri buluşturan, Extreme Sailing Series yelken yarışları bugün İstanbul’da başladı.

11.09.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'nın en iyi yelkencileri ile yelken severleri buluşturan, Extreme Sailing Series yelken yarışları bugün İstanbul'da başladı.

Dünya'nın önde gelen yelkenli yarışlarından biri olarak kabul edilen Extreme Sailing Series (ESS) 2014'ün 6. Ayağı 11-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Extreme Sailing Series 2014 İstanbul Ayağı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ve Palmali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov'un da katıldığı resmi açılış basın toplantısı ile başladı.

BAKAN KILIÇ: "İSTANBUL'A GELMENİZ GEREKİYOR"

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünya'nın birçok denizinde yelken sporuyla uğraşabilirsiniz ama eğer iki kıtanın arasında yelken yapmak istiyorsanız ve yaptığınız spor esnasında iki kıtaya gidip gelmek istiyorsanız, İstanbul'a gelmeniz gerekiyor" dedi.

"KARDEŞLİĞİN DUYGUSUNU DA YAŞAYACAKLAR"

"Bu noktada tabii bizim tarihimizden, kültürümüzden gelen İstanbul şehrimizin geçmişinden gelen bir özelliği var" diyen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim şehrimiz çok misafirperver bir şehirdir. Ülkemiz ve milletimiz misafirperverdir. Dolayısıyla yabancı konuklarımızın en iyi şekilde ağırlandığından hiçbir şüphemiz yoktur. Tabii ümit ediyoruz ki kendi milli takımızda buradan iyi bir başarı elde eder. Tabii İstanbul'da boğazda yelken yaparken Üsküdar'dan gelen ezan sesiyle Eyüp'ün üzerine gelen maneviyatlı sesin işte bu İstanbul şehrinin geçmişi olan ve günümüzdeki güzel kültürünün ve kardeşliğin duygusunu da yaşayacaklar."

"GENÇLERİMİZ BUNA DA MERAK SARACAKLAR"

"Spor açısından bakıldığında Türkiye'de çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz" diyen Bakan Kılıç, "İnanıyorum ki burada ön ayak olan Extreme Sailing olarak adlandırılan bu yarışların sonunda gençlerimiz buna da merak saracaklar" açıklamasını yaptı.

"HEM SEVİNDİK HEM ÜZÜLDÜK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli takımların hafta içerisinde oynadığı maçlar hakkında ise "Şunu söylemem gerekiyor ki; biliyorsunuz bu geçen hafta sonu hem sevindik hem üzüldük. Ama dünya basketbolunda milli takımımız son 8'e kaldı. Güreşte altın madalya kazandık ve dünya şampiyonu olduk. Futbolda da gönül isterdi ki İzlanda'dan da başarıyla dönelim ama olmadı. Dolayısıyla artık yavaş yavaş uluslararası arenalarda görünülürlüğümüzü ve çalışmalarımızı artıracağız. Federasyonlarla görüşürken her zaman şunu diyorum; 'Uluslar arası müsabakalardaki görünülürlüğümüzü artırmamız gerekiyor.' Sporcularımız bu müsabakalarda hep tecrübe kazanması ve ülkemizi temsil etmeleri gerekiyor. Başarının yolu buradan geçiyor. Biz bunun için de bir takım çalışmalar içerisindeyiz" dedi.

Extreme Sailing Series yelken yarışları İstanbul etabında bu sene ilk defa bir Türk takımının da bulunduğu 12 takım, dört gün boyunca birbirleriyle mücadele edecek. Kıran kırana geçecek mücadeleler, 11-14 Eylül tarihlerinde İstanbul Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç'tan, Extreme Sailing Series'e Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement