Bakan Kirişçi, AK Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulundu - Son Dakika
Güncel

Bakan Kirişçi, AK Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulundu

Bakan Kirişçi, AK Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulundu

Bakan Kirişçi, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkımı hakkında konuştu ve Türkiye'nin yeniden şahlanışına vesile olacaklarını belirtti. Ayrıca, yerli otomobil Togg hakkında da konuşan Kirişçi, havayollarının halkın yolları haline geldiğini vurguladı.

24.04.2023 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK PARTİ SEÇİM BÜROSUNDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Siirt'teki temaslarının ardından geldiği Batman'da Vali Ekrem Canalp'ı makamında ziyaret eden Bakan Kirişçi, AK Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişçi, Kahramanmaraş merkezli depremin büyük yıkımını anımsatarak, "Siz televizyondan gördüklerinize bakmayın. Orada gördükleriniz, sahada görülenin yüzde biri bile değil. Öyle dramlar, öyle anılar, öyle acılar var ki, ondan dolayı bayramı buruk geçirdik. Bayramın birinci günü o mezarları ziyaret ettik. O mezarların başında yakılan ağıtları insan duyduğunda içi parçalanıyor. Kolay değil Allah hepsine merhametiyle muamele eylesin. 50 binden fazla kardeşimiz rahmeti rahmana kavuştu. 110 bin civarında yaralımız var. Tabii ki geride kalan acılı aileler var. İnşallah bu büyük millet bu büyük devletle birlikte bu acıları en kısa sürede sarmış olacak. ve Türkiye'nin yeniden şahlanışına vesile olacak" dedi.

'BUNLAR YAPANA TEŞEKKÜR DE ETMİYORLAR'Türkiye'nin 2'nci yüzyılına girdiğini ve ülkeyi güzel günlerin beklediğin belirten Bakan Kirişçi, "Yüz yıllık Cumhuriyetimiz geride kaldı. Yeni bir yüz yıla başlayacağız. Buna yeni Türkiye yüzyılı adını veriyoruz. Türkiye yüzyılı artık acılarla dolu bir yüz yıl olmayacak. Mutluluğun, refahın zirve yaptığı yıllar olacak. Geçmişte o özlemini çektiğimiz o, 'Otomobilimiz niye yok. Niye bizim yerli bir otomobilimiz yok' diyor muyuz şu andan itibaren? Hayır, bizim neyimiz var? Bir Togg'umuz var. Kahramanmaraş'a getirdim, orada işlet bir caddeye bıraktım. İnanın o gençlerde bir özgüven patlaması oldu. Çünkü o özgüvenin, o Teknofest kuşağının ürettiği Togg'un somut halini gördüler. Hani birileri adeta kağıttan olduğunu söyleyecek kadar hadsiz ya, onların inadına o gençlerimiz o araca dokunarak, koltuğunda oturarak poz vererek keyfini çıkarttılar. Onlar bu ülkenin eli öpülesi üreticilerinin ürettiklerini yerler içerler ama buna rağmen, bu ülke üretmiyor, bu ülke ithal ediyor derler. Bunlar lüks otomobillere binerler, bunların zaten fakir fukaralarla işleri yok. Bunların Ankara'da, İstanbul'da, Adana'da, İzmir'de hangi semtlerde oturduklarını hepimiz biliyoruz. Bunlar garibanın yakınından geçmezler. Bu lüks araçlarıyla yaptığımız duble oto yollarda seyahat ederler, bunları yapana teşekkür etmezler" diye konuştu.'HAVAYOLLARI HALKIN YOLLARI OLDU'

Geçmiş yıllara göre artık herkesin uçakla seyahat edebildiğini ifade eden Bakan Kirişçi, "Türk Hava Yolları halkın yolları haline geldi. Ben 28 yaşında bindim uçağa. Ama bugün anne karnında binen evlatlarımız var" dedi.

Selim KAYA- Bayram AYHAN/ BATMAN,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kirişçi, AK Parti seçim bürosunda açıklamalarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi
    11:35 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp ile 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Hatipoğlu, yürüyüş sırasında vatandaşlarla buluşarak desteklerini istedi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü
    11:32 Elazığ'da yağışlarla birlikte istinat duvarı çöktü

    Elazığ'da sağanak yağışlardan dolayı istinat duvarı çökerken, çevrede yaşayan vatandaşlar yıkılan yerin bir an önce onarılmasını istedi.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement