Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi - Son Dakika
Sağlık

Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, aşılama sırasının 55 yaş üzeri vatandaşlara geldiğini duyurmasıyla Ankara'daki çeşitli hastanelerde aşı sırası yoğunluğu yaşandı.

20.04.2021 03:26  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Koca, dün koronavirüs ile mücadelede uygulanan aşılama çalışmalarında sıranın 55 yaş üzeri vatandaşlara geldiğini duyurdu. Koca'nın açıklamasının ardından Ankara'da aşı olmak isteyen 55 yaş üstü çok sayıda kişi, çeşitli hastanelere başvuruda bulundu.

AŞI KUYRUKLARI OLUŞTU

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan vatandaşlar, akşam saatleri olmasına rağmen, kentteki hastanelere akın etti. Bu nedenle, iftar sonrası hastanelerde aşı yoğunluğu oluştu. Aşı olmak için hastanelere başvuran kişiler, hastanelerin dışında uzun kuyruklara neden oldu.

İşte o anlara ait fotoğraflar:


Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi
Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi
Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi
Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi
Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Bakan Koca duyurdu, 55 yaş üzerindeki Ankaralılar aşı sırasına girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Mirac: İnanılır gibi değil ne olduğu belli olmayan aşıları vurdurmak icin can atıyorlar. Oysaki denek olduklarını bilmiyorlar.çünkü faz3 çalışması bitmemis bir aşı 9 4 Yanıtla Deniz derya: Arkadaş hangi üniversitenin profesörüsün maşallah engin bilgine hayran kaldim 3 3
  • Akıllı insan bunu yapmaz: Sayın profesörler aile hekimi diye bir şey var dağıtın aile hekim doktorlarına aşıları ev ev dolaşıp aşıları yapsınlar bu kadar düşüncemesiz olmayın ya milleti bir araya topluyorsunuz aşı var diye eeeeee korona çoğaldı çoğalır tabi daha çok çoğalır böyle giderse 10 1 Yanıtla Asya: Aşılar soğuk ortamda saklanıyor aile hekimliğinde olmuyor.Ayrica aşı allerjik reaksiyon verdiği için müdahale olması açısından hastane ortamında vurulmali. 3 0
  • Bosver: Annem 76 yasinda halen asi olmamis yatalak dun saglikci arayip yarin asiyi ayiriyorum diyo bende yatalak evde olmasi gerektigini izah ettim evde olacaksa baska yerden randovu alsin dedi bende saglik bakanligina sikayet ettim bakalim sonuc ne olacak 8 1 Yanıtla artık: ülkenin haliiii aklımızla oynamaya devam 0 0
  • Mirac: Derya isimli kişi gibi zihniyettekiler yüzünden zaten bu kadar rahat aşı kampanyası var çünkü araştırma yok bilgi yok belge yok kanıt yok.ilk başta aşıların kaç yılda tedavi ettiğine dair bir araştırma yap.bunun için prof olmaya gerek yok. 3 0 Yanıtla
  • ALOS: HAFTA SONU MARKETLER KAPANMADIĞI SÜRECE BU İŞDE BAŞARI OLMAZ. 2 0 Yanıtla
  • yurtsever: biz 0 0 Yanıtla
  • 234: Yürüyemeyen yaşlılar evde aşı olabilsin. Başka bişey istemiyorum. Annem 83 yaşında, eve hizmet veremiyoruz diyorlar 0 0 Yanıtla
  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement