Bakan Koca: "İsmet Özel'in Genel Durumunda Bir Sorun Yok" - Son Dakika
Güncel

Bakan Koca: "İsmet Özel'in Genel Durumunda Bir Sorun Yok"

Bakan Koca: "İsmet Özel\'in Genel Durumunda Bir Sorun Yok"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şair İsmet Özel'in sağlık durumuna ilişkin, "Kendisiyle iki saat kadar önce telefonda görüştüm. Genel durumunda bir sorun yok. Yakın takip ediliyor" dedi.

11.03.2019 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şair İsmet Özel'in sağlık durumuna ilişkin, "Kendisiyle iki saat kadar önce telefonda görüştüm. Genel durumunda bir sorun yok. Yakın takip ediliyor" dedi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, şair İsmet Özel ile bir süre önce telefon görüşmesi yaptığını ifade ederek, "Kendisiyle iki saat kadar önce telefonda görüştüm. Genel durumunda bir sorun yok. Yakın takip ediliyor. Ben de yakın takip ediyorum. Türk edebiyatının son dönem önemli bir şairi. Aynı zamanda önemli bir fikir adamı olan şair İsmet Özel'e buradan geçmiş olsun dileklerimi ve Rabbimden acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN ŞEHİR HASTANELERİ AÇIKLAMASI

Bakan Fahrettin Koca, 14 kalem vergi ve ödemelerin yapıldığı iddiaları da yanıtlayarak Türkiye'de dünyada ölçeğinde olmayan oranda katılım payı alındığını söyledi. Bakan Koca, şöyle devam etti:

"Bizim sağlık sistemimizde geri ödeme sisteminin kapsayıcılığı bütün vatandaşımızı yani 82 milyon vatandaşımızı kapsayan ve geniş çeşitliliği ile hiçbir kısıtlamaya tabi tutmadan hizmet veren dünya ölçeğinde benzeri olmayan bir sağlık ödeme sistemine sahibiz. Sağlıkla ilgili de biz katılım payı olarak acil hizmetlerden almıyoruz. Yoğun bakımlardan almıyoruz. Yatan hastadan almıyoruz. Ameliyat olan hastalardan almıyoruz. Tetkiklerden, görüntülemelerden almıyoruz. Peki nereden alınıyor? Sadece poliklinik gibi acil olmayan hizmetlerde inik gibi acil olmayan hizmetlerde özellikle 6-7-8 lira gibi rakamlarla kronik olmayan hastalıklarda bu da sadece talebi ve istismarı önlemek için alınan bir katılım payı. Dünya ölçeğinde böyle oran yok. Katılım paylarını sağlık gideri içindeki sağlık hizmetinin toplam katılım payı yüzde 2.7. Yani bütün sağlık gideri içindeki payını söylüyorum. İlaçlarda alınan katılım payı ki kanser benzeri ilaçlardan almıyoruz. Bütün sağlık hizmetinin toplam sağlık gideri içindeki payı yüzde 5.9. Dünya ölçeğinde böyle bir katılım payı yok. Dünya ölçeğinde her geçen gün bir şekilde hizmeti daraltan ve katılım payını artıran yaklaşım içinde. Biz de her geçen gün hizmeti genişleten ki en son bunu genişleten yurt dışı ve benzer ilaçlarda olduğu gibi SMA örneğinde gördünüz. Türkiye geri ödeme listesine almaya devam ediyor. Biz her geçen gün vatandaşın cebinden çıkan paranın daha az olduğu hatta özel sektörden de hizmet alarak vatandaşın hizmete erişimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bütün bunlara rağmen dünya ölçeğinde benzeri olmayan hizmetten bahsediyorum. Bütün bunlara rağmen Türkiye'nin toplam gayri safi yurt içi hasıla Amerika'nın sağlıktaki gideri 17.3, OECD ortalaması 9.3, Türkiye'nin şehir hastaneleri dahil ileri teknoloji dahil bu kadar az katılım payına rağmen 82 milyonu kapsamasına rağmen devasa şehir hastaneleri yapılıyor. Bunların giderleri ne olacak sürdürülebilir mi sorularına rağmen toplam sağlığın yurt içi gayri safi hasıladaki payı yüzde 4.5. Yani 17.3 Amerika, OECD 9.3 Türkiye yüzde 4.5. Dolayısıyla biz ayın 14'nde 9. Şehir hastanemizi açıyor olacağız. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla. Şehir hastanesine şu anda hasta kabul ediliyor. Gelen hastalarımızdan bu kadar lüks ortam, ileri teknoloji ve nitelikli hizmeti gördükten sonra ekstra bir ücret ödemesi olacak mı diye sorduklarını biliyoruz. Bu hastanelerden de bugüne kadar hastanelerden nasıl hizmet alınıyorsa şehir hastanelerinden ekstra bir ödeme yapmadan yine sadece poliklinik hizmetlerinden almak üzere yine ameliyat ve benzeri acil yoğun bakım hizmetlerinden katılım payı olmamak üzere yine hizmet etmeye devam ediyor olacağız" dedi.

(Onur Altındağ - Sertaç Özdemir - Emrecan Bayram/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Koca: 'İsmet Özel'in Genel Durumunda Bir Sorun Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de İki Araç Çarpıştı: İki Sürücü Yaralandı
    10:33 Denizli'de İki Araç Çarpıştı: İki Sürücü Yaralandı

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, aynı yönde ilerleyen iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, iki sürücü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücüler, hastanelere sevk edildi. Sürücülerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Denizli'de Okul Sporları Basketbol Küçükler Grup Müsabakaları Yarı Finalistleri Belli Oldu
    10:33 Denizli'de Okul Sporları Basketbol Küçükler Grup Müsabakaları Yarı Finalistleri Belli Oldu

    Denizli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Okul Sporları Basketbol Küçükler Grup Müsabakaları sonucunda gruplarını lider tamamlayan 6 takıma ödülleri takdim edildi. 12 kız, 11 erkek toplam 23 takımın mücadele ettiği şampiyonada 3 kız ve 3 erkek takımı yarı finale yükseldi. Yarı finallere hak kazanan takımlara madalya ve başarı belgeleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Çağlar tarafından verildi.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı
    10:32 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı

    Besni ilçesinin Köseceli Beldesi Tetirli Mahallesinde meydana gelen kazada, Seydi D. idaresindeki hafif ticari araç ile Asil Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Seydi D. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı
    10:31 Denizli'de 17 suçtan aranan şahıs yakalandı

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde bekçi ekipleri, İncilipınar Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir şahsa kimlik kontrolü yapmak istedi. Şahıs kaçmaya başladı ancak ekipler tarafından yakalandı. Yapılan kontrollerde şahsın 17 suçtan arandığı ve 48 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Şahıs cezaevine teslim edildi.

  • Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı
    10:31 Sarıgöl'de 23 Nisan kutlamaları kapsamında kızlar arası voleybol turnuvası başladı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 15 ortaokulun katılımıyla kızlar arası voleybol turnuvası başladı. Turnuvada dereceye giren okulların kupaları 23 Nisan törenlerinde verilecek.

  • Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    10:30 Ordu Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu Müftülüğü, binin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, programda öğrencilere Osmanlı dönemindeki 'diş kirası' geleneğini anlattı ve müftülüğü ziyaret etmelerini istedi. Programa, Vali, milletvekilleri ve belediye başkanı da katıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi
    10:29 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Elanur'un Akülü Araba İsteğine Cevap Verdi

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hidrosefali hastası Elanur'un sosyal medya üzerinden yaptığı akülü araba isteğine cevap vererek, onu evinde ziyaret etti ve isteğini yerine getirdi.

  • Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı
    10:29 Sibel Çam, Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazandı

    Mısır'da düzenlenen Para Halter Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde ettiğini söyledi. Engelli olmanın hayattan kopmamak gerektiğini vurgulayan Çam, engelli bireylere tavsiyelerde bulundu.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.


Advertisement