Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı - Son Dakika
Güncel

Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'da koronavirüs salgınında son durumu paylaştı. Ankara'da vakalar yarı yarıya azalırken, İstanbul'da yüzde 2.8, İzmir'de yüzde 26, Konya'da ise yüzde 43.5 düşüşe geçti.

30.09.2020 20:29  Güncelleme: 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında son durumun ele alındığı Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu açıkladı.

ANKARA'DA VAKALAR YARI YARIYA AZALDI

Ankara'da hasta sayısının son 2 hafta içinde yarı yarıya azaldığını dile getiren Bakan Koca, "Son 10 gün içinde günlük hasta sayısı yüzde 60'a yakın azaldı. İstanbul'un iki katı olan vaka sayısı, İstanbul'un altına indi" dedi.

Ankara'da servis yatak doluluk oranı yüzde 50.1, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76.5, ventilatör doluluk oranı yüzde 25.8 olarak paylaşıldı.

Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı

İSTANBUL'DA VAKA SAYISI YÜZDE 2.8 ORANINDA DÜŞTÜ

Bakan Koca, ortalama filyasyon iz sürme süresinin 13 saate kadar düştüğünü belirterek, "Ortalama temaslıyı tespit etmemizin süresi 8 saate kadar indi. İstanbul'da vaka sayısı, yüzde 2,8 oranında düştü." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da servis yatak doluluk oranı yüzde 51.1, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 61.3, ventilatör doluluk oranı yüzde 35.8 olarak açıklandı.

Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı

İZMİR'DE SON DURUM

İzmir'de ise vaka sayıları yüzde 26 düştü. İzmir'de servis yatak doluluk oranı yüzde 47.9, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74.5, ventilatör doluluk oranı yüzde 46.6 olarak paylaşıldı.

Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı

KONYA'DA DA VAKA SAYISI DÜŞTÜ

Konya'da ise vaka sayısı yüzde 46.5 düştü. Konya'da servis yatak doluluk oranı yüzde 46.6, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 73.8, ventilatör doluluk oranı yüzde 29.9 olarak açıklandı.

Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı
Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya\'daki son durumu paylaştı

Son Dakika Güncel Bakan Koca, İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya'daki son durumu paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • alaattin: kardeşim 5 bin kişi den fazla çöplerden kağıt toplayanlar var bunlar heryere giriyor mahalle mahalle mikrobu yayınlıyorlar ey bilim kurulu yakın gözlükleri takmışın önünü görüyon sokağa çıkın bakın 11 4 Yanıtla
  • Türk01: Emin ol senin ve senin gibi cahiller kadar yaymıyordur virüsü. Önce bir oku araştır nasıl yayıldığını öğren ve bi zahmet o çucuklara yardım et onlarda kağıt toplamak zorunda kalmasın senin gibi cahillerde böyle saçma yorum yapmasın 1 0
  • eren: evet daha bugün sokağımdan böyle 6 kişi geçti maske yoktu bazıları yabancı uyruklu yere tüküren oldu bir tanesi..ben belediyeye defalarca bildirdim uğraşamayız dediler..bizlere maske cezası var onlar muaf 0 0 Yanıtla
  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti
    09:29 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu ve yapacakları yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    09:29 Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ


Advertisement