Bakan Kurtuşmuş'tan Zeytin Dalı Operasyonu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan Kurtuşmuş'tan Zeytin Dalı Operasyonu Açıklaması

Bakan Kurtuşmuş\'tan Zeytin Dalı Operasyonu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin, "Biz oraları alalım, oralarda bizim sözümüz geçsin diye bu operasyonu yapmıyoruz, o bölgede halkın sözü geçsin diye bu operasyonu yapıyoruz" dedi.

26.01.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin, "Biz oraları alalım, oralarda bizim sözümüz geçsin diye bu operasyonu yapmıyoruz, o bölgede halkın sözü geçsin diye bu operasyonu yapıyoruz" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesinde incelemelerde bulundu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, ziyaret sırasında Bakan Kurtulmuş'a eşlik etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurtulmuş, Zeytin Dalı Operasyonunu değerlendirdi.

"Bu sadece Türkiye'nin bekasına İstiklaline karşı yapılan bir taarruz değildir" Yaptığı açıklamada Afrin Harekatının Türkiye için bir beka meselesi olduğuna vurgu yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Çanakkale savunması ne ifade ediyorsa, İstiklal harbindeki savunma ne ifade ediyorsa, Afrin'deki mücadelenin de aynı şeyi ifade ettiğini söyledi. Kurtulmuş," Uzunca bir süredir bu coğrafyayı böl, parçala, yönet taktiği ile paramparça etmeye çalışan emperyalist güçlere karşı PYD- PKK örgütü maşa olarak kullanılan bir senaryoyu bozmak üzere orada bulunuyor Türk Silahlı Kuvvetleri, biz bu oyunu bozacağız. Bu sadece Türkiye'nin bekasına İstiklaline karşı yapılan bir taarruz değildir. Aynı zamanda bölgenin istikrarsızlaşmasına dönük bir çalışmadır. Bu terör örgütleri bu silahları Çarşamba pazarından almadılar. Terör örgütüne bu silahlar kastı mahsus ile teslim edildi" dedi.

"BU TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TAMAMINA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ" Terör örgütlerinin Türkiye'nin Güneyinde Suriye'nin Kuzeyinde sadece bir örgüt değil, Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren bir ordu oluşumunun olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bu doğrudan doğruya Türkiye'ye karşı bir tehdittir, bölge halkına karşı bir tehdittir. Çok şükür, Türkiye bunu bertaraf edecek güce sahiptir. Bunu çok açık söylemek isterim. Türkiye Afrin bölgesinde yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı bir operasyon yapmıyor. Türkiye'nin bu bölgede yaşayan bütün etnik grupların dostça yaşamasını istediği açıktır. Bizim mücadelemiz emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve bu savaşın bir aracı olarak kullanılan terör örgütüne karşıdır. Biz Afrin'de veya başka yerde bölge halkını tehdit eden, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini tehdit eden terör örgütlerinin tamamına, ister adı PKK, ister PYD olsun hiç fark etmez. Bu terör örgütlerinin tamamına karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"OPERASYON PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDİYOR"

"Biz bölge halklarının tamamının kardeş olduğuna inanan bir iradeye sahibiz." diyen Kurtulmuş,"Aradaki terör örgütü nedeniyle oluşan bu fitneyi söküp atacağız bu coğrafyadan. Onların arkasındaki emperyalist güçlerinde oyunlarını bozacağız. Türkiye'nin hedefi budur. Türkiye kenetlenmiş durumdadır. Farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, bu milletin birliğini, beraberliğini savunan 80 milyon bir araya gelmiştir. Dualarıyla, iyi dilekleriyle ordumuzun yanındadır. Görüyorsunuz ev hanımları evde yaptıklarını gönderiyorlar. Bütün camilerimizde dualar okunuyor. Bu birliğimiz içinde askerimiz, hiç kayıp vermeden şehit vermeden bu operasyonu sürdürecektir. Operasyon, planlandığı gibi devam ediyor şuana kadar" ifadelerini kullandı.

"ALANDA BU ÖRGÜT KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR" Terör örgütlerinin alanda başarısız olacaklarını farkında olduklarını sözlerine ekleyen Bakan Numan Kurtulmuş," Alanda bu örgüt kaybedeceğini biliyor. Bu örgütün arkasındaki güçlerde kaybedeceklerini biliyor. Bir algı operasyonu üzerinde Türkiye sanki oradaki sivil halka operasyon yapıyormuş gibi, başka yerlerde başka olayların görüntülerini dünya medyasına vermeye gayret ediyorlar. Buna karşı da çok şükür milletimiz uyanık bir şekilde hareket ediyor. Uluslararası alanda da bu algı operasyonunun başarısız olması için mücadele ediyoruz, sonuç alacağız. Türkiye üç beş tane terör örgütüne pabuç bırakacak bir ülke değildir. Bu aziz millet, şuanda Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesi önünde duruyoruz tarih boyunca yedi düvele karşı mücadele etmiş. Tarihi mücadelelerle dolu, haksızlık yapmamış, yeryüzüne hakkı, hukuku, adaleti getirmeyi birinci hedefi olarak görmüş bir millet" şeklinde konuştu.

"O bölgede halkın sözü geçsin diye bu operasyonu yapıyoruz Operasyon sonrası Afrin bölgesini oradaki terör örgütlerinden temizleyerek oradaki halkın kendi kasabalarına en kısa sürede dönmelerini temin edeceklerini sözlerine ekleyen Bakan Numan Kurtulmuş konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü;

"Allah yardımcımız olsun, devletimize, milletimize zeval vermesin, Milletimizi korusun. Türkiye ile birlikte bu süreçte mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarını da Cenab-ı Allah korusun Onlarda kendi topraklarını kurtarmak için ortak bir mücadele veriyorlar. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz gönül coğrafyasına karşı gönül borcumuz olduğunu bilen bir milletiz. Onun için Türkiye bu kadar zorluklarla karşılaşıyor. Biz oraları alalım, oralarda bizim sözümüz geçsin diye bu operasyonu yapmıyoruz, o bölgede halkın sözü geçsin diye bu operasyonu yapıyoruz."

(Mehmet Altunışık/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Kurtuşmuş'tan Zeytin Dalı Operasyonu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde Kitap Kurdu Aile, Kitap Okuma Tutkusuyla Örnek Oluyor
    12:08 Kırklareli'nde Kitap Kurdu Aile, Kitap Okuma Tutkusuyla Örnek Oluyor

    Kırklareli'nde yaşayan öğretmen çift ve ikiz kızları, kitap okuma tutkularıyla çevrelerine örnek oluyor. Uygar ve Özlem Özdemir çifti, sakin bir yaşam sürme arzusuyla birlikte kitaplarını da Kırklareli'ne getirdi. İkiz kızlarıyla birlikte sık sık Kırklareli Halk Kütüphanesine giden çift, burada masal kitaplarını sesli olarak okuyarak çocuklarının kelime dağarcığını geliştiriyor ve kitap okuma alışkanlığını artırıyor. Kütüphane ziyaretleri ailecek keyifli bir etkinliğe dönüşüyor ve kütüphane, onlar için ikinci bir ev haline geliyor.

  • Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor
    12:07 Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor

    Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması için zorlu iklim ve arazi koşullarında görev yapan personeline kırsal alanlarda traktör kazalarını azaltmak amacıyla Bursa'da 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Eğitimi' uyguluyor. Eğitimlerde tarım araçlarının sürüşe başlamadan önce ve sürüş sırasında yapılacak işlemler, kazaların nedenleri, sürücülerde gereken belgeler ve malzemeler konularında teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

  • İzmir Bornova'da 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı
    12:06 İzmir Bornova'da 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı

    İzmir'in Bornova ilçesinde yapılan operasyonda bir evde kristal ve sıvı halde toplam 112 kilogram sentetik uyarıcı ele geçirildi. Operasyonda 2'si yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.


Advertisement