Bakan Kurum Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 başvuru yapıldığını açıkladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kurum Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 başvuru yapıldığını açıkladı

Bakan Kurum Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 başvuru yapıldığını açıkladı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına 26 Nisan itibarıyla yapılan toplam başvuru sayısının 10 bin 165 bina olduğunu belirtti. Bunun yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm ederken, 200 bin kişinin projeye başvurduğunu söyledi. Kurum ayrıca, Sancaktepe'de arsa tapu teslim töreninde yaptığı açıklamada, deprem konutları, kentsel dönüşüm ve yeşil alan projeleri hakkında bilgi verdi.

26.04.2023 17:08  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampanyasına başvuruların başladığını belirterek, "Bugün, 26 Nisan itibarıyla bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm ediyor. Yani 200 bin kardeşimiz, ilk saatler itibarıyla bu projeye başvurdu." dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Kurum, Sancaktepe'de 5 bininci arsanın tapu teslim töreninde yaptığı açıklamada, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın başlattığı köprülü kavşak projesinin bakanlık olarak temelini attıklarını söyledi.

Kurum, Sancaktepe Belediyesinin yanındaki otoparkın rahmetli Topbaş döneminde başlatıldığını dile getirerek, "Hani kimseyi ayrıştırmıyoruz diyorlar ya, bundan daha büyük bir ayrıştırma olur mu? Sen daha başladığın işi tamamlamıyorsun." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin acısını 85 milyon birlikte yaşadıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, depremin ardından geçen 2,5 ayda 120 bin konut sayısına ulaştıklarını ve inşasını başlattıklarını kaydetti.

Bakan Kurum, köy konutlarının anahtarlarını teslim ettiklerine dikkati çekerek, "Milletin derdiyle dertlenirsen bu işleri yaparsın. Ama senin derdin olmazsa, milletin zor gününde yanında olmazsan, tatile gidersen, bu millete hizmet götüremezsin. Bu millet de sana sandıkta gereken cevabı 14 seçimdir verdiği gibi 14 Mayıs'ta da verecek." ifadelerini kullandı.

Diğer afet bölgelerinde olduğu gibi zor zamanında vatandaşın yanında olduklarını vurgulayan Kurum, başlatılan 319 bin konutu 1 yılda teslim edeceklerini, toplamda 650 bin yeni konut yapacaklarını anlattı.

Kentsel dönüşüm için başlatılan "Yarısı Bizden" kampanyasına de değinen Kurum, şunları söyledi:

"İstanbul'daki riskli 1,5 milyon yapı stokunu yenileyeceğiz. Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'nda uydu kentlerimizi inşa edeceğiz. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürüp, İstanbul'da tek bir riskli yapı bırakmayacağız. 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular başladı. Bugün, 26 Nisan itibarıyla bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm ediyor. Yani 200 bin kardeşimiz, ilk saatler itibarıyla bu projeye başvurdu. Vatandaşımızın rızası çerçevesinde görüşmeleri yapacağız, maliyetin yarısını biz karşılayacağız, taşınma yardımı, kira yardımı vereceğiz. 5 bin 250 lira kira yardımı, 10 bin 500 lira da taşınma yardımı yapacağız. Aylık 5 bin 625 liradan başlayan taksitle vatandaşım evine kavuşacak."

Tamamı 250 bin metrekare olan Aydos Millet Bahçesi'nde daha önce ilk fidanları diktiklerini hatırlatan Kurum, bugün Aydos Millet Bahçesi'nin ilk etabını açacaklarını, ilçedeki yeşil alan miktarını artıracaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık" projesinden söz eden Kurum, Sancaktepe'de kurulan Atık Getirme Merkezi ve Atölyesi ile pek çok ürünün geri dönüşümünün sağlanacağı bildirdi.

Bakan Kurum, "Bir tarafa bakıyorsunuz milleti için yollar, köprüler, hastaneler, trenler, şehir hastaneleri, millet bahçeleri, sosyal konut yapanlar var. Diğer tarafta da akşamleyin telefonun karşısına geçip millete boş vaatlerle gönlüne girmeye çalışanlar var. Telefonu alıyor, 'Onu yapacağım, bedava ev, araba vereceğim, Togg fabrikası yerli değil, İHA fabrikasını gözden geçireceğiz, kapatacağız, ne gerek var bunlara' diyenler var." değerlendirmesini yaptı.

Milleti ayırt etmeksizin hizmet edip çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Kurum, şunları kaydetti:

"Bundan 4 yıl önce CHP seçimlerde ne diyordu? 'Martın sonu bahar olacak' diyorlardı. Ama ne hikmetse o baharı biz ne İstanbul'da ne Ankara'da ne İzmir'de ne Sancaktepe'de göremedik. Bu şekilde Sancaktepe, bu millet baharını bir türlü göremedi. Ama ne gördük biliyor musunuz? Yalancı baharı gördük, yolda kalan otobüsleri gördük, karda kapanan yolları gördük. Her şeyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik, samimiyet göremedik. Ama şimdi ne diyorlar? Kılıçdaroğlu kalkmış, 'Yine baharlar gelecek' diyor. Arkadaş biz sizin vadettiğiniz yalancı bahardan Sancaktepe'mize, İstanbul'umuza, milletimize ne hayır geldi ki? Siz sözlerinizi tutmadınız ki? Hani bizim metromuz, hani bizim kentsel dönüşüm konutlarımız nerede? Devlet böyle yönetilmez arkadaşlar. Devlet yönetmeyi bilmiyorlar ama bol keseden atmayı çok iyi biliyorlar."

Programa, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya ile bazı vatandaşlar katıldı.

Bakan Kurum, daha sonra Samandıra Meydanı'nda vatandaşlar çay içip sohbet etti.

Burada vatandaşların sorularını cevaplayan Kurum, İstanbul'un güçlü hale gelmesi için vatandaşın ne ihtiyacı varsa onları giderecek anlayışla 21 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Yeşil alanların sayısını artırdıklarını ifade eden Kurum, bir taraftan da vatandaşların mülkiyet problemlerini çözdüklerini bildirdi.

TOKİ ile 81 ilde 1 milyon 200 bin aileye sağlam ve güvenli evler yaptıklarını vurgulayan Kurum, "Yaşadığımız büyük afette 11 ilimizde 143 bin konutumuz var. Hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadı. Dimdik ayakta. Aynı anlayışta, işte İstanbul'umuzdaki dönüşümü yapacağız. 81 ilde hikayemiz var. Burada Karslı, Ağrılı, Adıyamanlı, Iğdır'dan kardeşlerimiz var. Gidin, illerinize bakın. Bu kardeşiniz 5 yıllık bakanlığı sürecinde hiçbir afette tatile gitmedi. Hep milletin yanında oldu. Bir sorun varsa hep milletimizin dizinin dibinde olduk." diye konuştu.

Bakan Kurum, daha sonra meydandaki çocuklara oyuncak dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kurum Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 başvuru yapıldığını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement