Bakan Müezzinoğlu: "17 Nisan'dan Itibaren Güçlü, Istikrarlı ve Güvenli Bir Türkiye Olacak" - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu: "17 Nisan'dan Itibaren Güçlü, Istikrarlı ve Güvenli Bir Türkiye Olacak"

Bakan Müezzinoğlu: "17 Nisan\'dan Itibaren Güçlü, Istikrarlı ve Güvenli Bir Türkiye Olacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o büyük hedefe istikrarlı, güvenli yürüsün, birileri milletin ümüğünü ikide bir sıkamasın, ipin ucu milletin elinde olsun diye bir dönüşüme ihtiyaç var.

11.03.2017 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o büyük hedefe istikrarlı, güvenli yürüsün, birileri milletin ümüğünü ikide bir sıkamasın, ipin ucu milletin elinde olsun diye bir dönüşüme ihtiyaç var. Millet, geleceğiyle ilgili kararı 16 Nisan'da verecek. İnşallah 17 Nisan'dan itibaren güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Türkiye olacak." dedi.

Müezzinoğlu, bir düğün salonunda Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından, "Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınıyla erkeğiyle yan yana, omuz omuza vererek, ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi.

Yarınları daha güçlü ve güzel yapabilme derdiyle bugünlere ulaştıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Sıkıntılarımızı azaltmak ancak paylaşarak olur. Bu, birbirimizi daha iyi anlayarak, hak ve hukukumuza değer vererek, saygı duyarak, erkekler olarak bize yapılmasını istemediğimiz hiçbir yanlışı kadınlara da yapmamaktan geçer." diye konuştu.

"Kadının iş hayatındaki yerini yüzde 23'lerden yüzde 33'lere taşıdık"

Kadının hayatın her alanında, sağ ve sol ayak gibi erkekle birlikte ve hakkaniyetli şekilde yürüyebildiği bir sürecin yaşanacağını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İktidar olduğumuz günden bu güne özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verdik. Ayrıcalıklı destekler verdik ve kadının her geçen gün sosyal hayatta, eğitim hayatında, ticari, ekonomik ve siyasi hayatta daha güçlü olmalarıyla ilgili adım adım bir mesafe katettik. Türkiye'de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23'lerden bugün yüzde 33'lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri, yüzde 33'lere geldi. 2023'te hedefimiz, yüzde 43'lere gelebilmek. Önümüzdeki dönemlerde, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürürken kadınımızla beraber yürüyeceğiz."

"Kadının emeğini korumak, herkesin görevi"

Müezzinoğlu, kadına pozitif ayrımcılıklar getirdiklerini vurgulayarak, "Tek ayakla yürünemez, tek ayakla yürüme, topal yürüyüştür. Ancak zıplaya zıplaya 10-20 adım gidersin ama bir süre sonra tıkanırsın. O nedenle sağ ve sol ayağın güçlü olduğu, Burada bir ayak erkekse diğer ayak, kadındır. Her ikisinin de güçlü olduğu bir yürüyüşü bu medeniyet yolculuğunda hep beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.

Esnaf kadınların hak ve hukuku, onların daha güçlü olması, esnaflıkla ilgili girişimlerini her zaman destekleyeceklerini belirten Müezzinoğlu, kadının emeğini korumanın ve bu emeğin yarınlara bereket olarak dönmesini sağlamanın herkesin görevi olduğunu anlattı.

"Birileri milletin ümüğünü ikide bir sıkamasın"

Müezzinoğlu, merkeze her zaman milleti aldıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnşallah önümüzdeki dönemde daha güçlü, istikrarlı, güvenli bir ortama hep beraber yürüyeceğiz. Önümüzde bir referandum var. Elinizi vicdanınıza koyacak aklınızla analiz edecek milleti merkez alacak. Milletin istikrarlı ve güvenli yolculuğunda vicdanınızdan ne demek geliyorsa onun kararını sandıkta değerlendireceksiniz. Biz, AK Parti olarak bunu parti, Cumhurbaşkanı için değil Türkiye için istiyoruz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o büyük hedefe istikrarlı, güvenli yürüsün, birileri milletin ümüğünü ikide bir sıkamasın, ipin ucu milletin elinde olsun diye bir dönüşüme ihtiyaç var. Millet, geleceğiyle ilgili kararı 16 Nisan'da verecek. İnşallah 17 Nisan'dan itibaren güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Türkiye olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu: '17 Nisan'dan Itibaren Güçlü, Istikrarlı ve Güvenli Bir Türkiye Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement