Bakan Müezzinoğlu "Yılın Fotoğrafı" Oylamasına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu "Yılın Fotoğrafı" Oylamasına Katıldı

Müezzinoğlu, haber kategorisinde "Kardeşe Elveda" ve yaşam kategorisinde "Afrika'nın Venedik'i Makoko" başlıklı fotoğrafları seçti.

10.12.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

TBMM'de, oylamaya sunulan fotoğrafları inceleyen Müezzinoğlu, haber kategorisinde oyunu sırasıyla Ali Hasan'ın "Kardeşe Elveda", Emin Mengüarslan'ın "Madenci'nin Çorabı" ve Ashraf Amra'nın "Morglarda Yer Kalmayınca" başlıklı fotoğrafları için kullandı.

"Kardeşe Elveda"  fotoğrafında, Filistinli 9 yaşındaki Ansam, küçük kardeşi Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinde son bir defa bakıyor. Sameh, bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken, bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

"Madencinin Çorabı" fotoğrafında, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciadan kurtarılan işçinin delik çoraplarına dikkat çekilmişti.

"Morglarda yer kalmayınca" başlıklı fotoğrafta ise İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu Refah'ta hayatını kaybeden Raghad Massoud'un, Kuveyt Hastanesi'nde, morglarda yer kalmaması nedeniyle dondurma dolabına konulması yer alıyor.

-Yaşam Kategorisi

Bakan Müezzinoğlu, yaşam kategorisinde ise oyunu sırasıyla Mohammed Elshamy'in " Afrika'nın Venedik'i Makoko", Fırat Yurdakul'un "Ankara'da Şimşekli Gece" ve Serhat Çağdaş'ın "Cirit Gösterisi" başlıklı fotoğrafları için kullandı.

"Afrika'nın Venedik'i Makoko" başlıklı fotoğrafta, Nijerya'da, 18. yüzyılda bir balıkçı köyü olarak suyun üzerine inşa edilen, kısmen yüzen evlerden oluşan Makoko'dan bir görüntü yer alıyor .

"Ankara'da Şimşekli Gece" başlıklı fotoğrafta da başkent semalarını aydınlatan şimşeklerin, şehrin ışıklarıyla ve silüetiyle bütünleşmesine dikkat çekiliyor.

"Cirit Gösterisi" başlıklı fotoğrafta ise Sivas Kongresi'nin 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sunulan cirit gösterileri anlatılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu 'Yılın Fotoğrafı' Oylamasına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement