Bakan Niğde’den Etkilendi - Son Dakika
Güncel

Bakan Niğde’den Etkilendi

Bakan Niğde’den Etkilendi

Bakan Günay; "Kültür Turizm Açısından Niğde'de Gördüğüm Potansiyeli Önemsedim"

07.03.2011 11:34  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Niğde Belediyesi ziyaretinde Niğde'de gördüklerinden etkilendiğini belirterek; "İki yılda Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan'ın yaptığı ve yapmak için hazırladığı projeler çok güzel ve heyecan verici" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Niğde Valiliği ziyaretinin ardından, Gümüşler Manastırında incelemelerde bulundu. Manastır ve çevresi yerleşim alanları hakkında Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Akdoğan'dan bilgi alan Bakan Günay, ardından Niğde Kalesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Kale çevresine uygulanacak proje hakkında Bakan Günay'a bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, Sungurbey camii yanında bulunan ve Niğde Belediyesine ait olan kilisenin restorasyonunu yaparak Belediye Kültür Merkezi olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Cullaz Sokakta da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aracına binmeden yeni çarşıdan parti binasına kadar vatandaşlarla sohbet ederek gitti.

Belediye çalışmaları hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sayın Bakanımızın ilimize ziyaretleri bizleri onurlandırmıştır. Bakanımızın programı harici davet edilen her yerleri de ziyareti bizleri ayrıca memnun etmiştir. Bu bakımdan Niğde halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Niğde Belediyesini devraldığımız noktadan daha iyi noktaya getirdik. Kültür ve Turizm açısından Niğde önemli bir dönemini yaşıyor. Belediye olarak kültür ve turizme önem veriyoruz. Bunun için Belediye logosunu tarihi özelliklere sahip şehrimize uygun hale getirdik. Tarihi eserlerden oluşan kolaj çalışması hazırlattık. Bunun yanı sıra Niğde'nin tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen Emit fuarına 2 yıldır katılıyoruz. Niğde'mize gelen bütün Bakanlarımızın ilimizi gezdikten sonra ki kanaatleri Niğde'yi bu şekilde bilmiyorduk, tarihi eserleri ve özellikleri ile çok güzel bir şehir şeklindedir" dedi.

Niğde'yi tanıtmak amacıyla Niğde Belediyesi olarak hazırlattırılan materyallerin tanıtımını Bakan Günay'a yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yirmi ayda Niğde'yi tanıtım noktasında önemli mesafeler kat ettik. Biz bu yaptıklarımızı yeterli olduğunu düşünmediğimizden tanıtımlarımızı desteklememiz gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Günay'a Kale ve çevresi için hazırlattığı proje çalışmasını dosya halinde sunan Başkan Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak Kale ve çevresini, kiliseleriyle, Sungurbey camii ile birlikte bir kültür vadisi haline getirmeyi planlıyoruz. Diğer yandan Kadıoğlu sokağı ile ilgili çalışmamız var. bu konuyla ilgili kamulaştırma çalışmalarına başladık. Kadıoğlu konağını Niğde Belediyesi Kültür ve Sanat evi olarak değerlendireceğiz. Niğde Belediyesi bizim dönemimizde hizmet noktasında epeyce bir mesafe aldı. Canla başla çalışmalarımıza devam ederek hizmetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Niğde'de önemli eserlerin olduğunu ve bunları inceleme fırsatı bulduğunu belirten Bakan Ertuğrul Günay; "İki yılda Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan'ın yaptığı ve yapmak için hazırladığı projeler çok güzel ve heyecan verici. Gerçekten Niğde'de gördüklerimden etkilendim. Çok da memnun oldum. Anadolu bir Açıkhava müzesi gibi. Kars'tan başlayın Edirne'ye kadar uzanın, Sinop'tan başlayın Anamur'a kadar uzanın bütün Türkiye'de dünyanın başka yerlerinde göremeyeceğiniz son derece güzel, tarihsel, doğal özellikler var. biz bunun farkındayız. Öteki dönemlerden üstünlüğümüzde burada. Bu tarihsel doğal güzellikleri ve insan doğa bereketinin farkındayız. Bunu ziyan etmeksizin birbiriyle çatıştırmaksızın harman etmeye ve bundan bereketli güzel bir hamur yapıp ekmek ortaya çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

Niğde'de restorasyon çalışmalarını arttıracaklarını belirten Bakan Günay; "Güzel mesafeler aldık. Sokak sağlıklaştırmamız, Niğde'de ki restorasyonlarımızı önümüzde ki günlerde Bakanlık imkanlarıyla çoğaltırız. Niğde'nin güneye yol bağlantısı kuzey'e devam ettikçe bilinirliğiyle birlikte ulaşımı, ulaşım imkanlarıyla birlikte gelen ziyaretçi sayısı da çok artacaktır. Niğde'nin sofrası da güzel. Bir yere gittiğiniz zaman temiz bir biçimde gelen ziyaretçinin karnının doyması sofrasından hoşlanması güzel. Niğde'nin el işleri güzel. Halıcılık konusunda Niğde bir merkez. Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek burada yemek yersiniz. Tarihi mekanları görürsünüz ve Türkiye'nin bir çok yerinde çok pahalıya aldığınız halıyı burada daha uygun fiyatlara alırsınız. Bunların duyulmasıyla Niğde'ye gelen sayısı daha çok artacaktır. İnşallah yakın gelecekte Niğde'ye birkaç nitelikli otel getirilmesini hep beraber sağlarız. Otellerin Niğde'ye teşviki konusunda Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Kültür turizm açısından Niğde'de gördüğüm bu potansiyeli önemsedim. Gelecek yıllarda bu potansiyeli Türkiye turizminin sunumu içine katmayı özel bir görev olarak üstlendim" şeklinde konuştu.

Belediye ziyaretinin ardından Kadıoğlu Sokağında da incelemelerde bulunan Bakan Günay, burada da Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan Kadıoğlu Konağı için yapacağı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Niğde’den Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement