Bakan Nihat Ergün Ağrı'da İş Adaları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Bakan Nihat Ergün Ağrı'da İş Adaları ile Bir Araya Geldi

Bakan Nihat Ergün Ağrı\'da İş Adaları ile Bir Araya Geldi

hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

21.04.2012 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ağrılı iş adamları ile bir araya gelerek yeni teşvik paketi

hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programına katılan Bilimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, burada katılımcılara hitap etti. Çıkarılan teşvik paketlerinde gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Ergün "Bütün şehirlerimizde 2002 yılından bu yana ihracat artışı var. İhracat yapmayan bir şehrimiz kalmadı. 2002 yılı sonunda bir milyar doların üzerinde ihracat yapan 5 tane ilimiz vardı. Ama aradan geçen 9 yıl içerisinde bu illerimiz sayısı 16'ya çıktı. Bugün 16 tane ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıyor. 2002 de sadece 3 milyon dolar ihracat yapan Ağrı, 2011 yılında 77 milyon dolar ihracat yapmayı başardı. Ancak biz bu rakamı yeterli bulmuyoruz. Çünkü Ağrı'da daha büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. İşte teşvik sistemleri bu potansiyelleri harekete geçirmek için mekanizmalardır. Ağrı'da çok daha fazla yatırım yapılabileceğine ve bu şehrin çok daha fazla üretebileceğine ve dünyaya çok daha fazla mal ihraç edebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle Ağrı ekonomisini bu bölgedeki sanayiciyi, esnafı, girişimciyi desteklemeye büyük önem veriyoruz. Bir ülke girişimcilerle zenginleşir. Bir ülkenin en büyük kaynağı girişimcileri müteşebbisleridir iş adamlarıdır. Onlar fırsatlar oluştururlar fırsatları değerlendirirler. Yatırım yaparlar üretim yaparlar ve istihdam meydana getirirler. Yanlarında insan çalıştırırlar. Sizin sayenizde birçok insan ekmek yer iş yapar. Girişimciler önemli adamlar. Onlar bir ülkenin omurgasıdır. Bizim ülke olarak asıl bütün büyüm zenginliğimiz yer üstünde. Yani sizlersiniz, insanlarımız arasında zenginliğimiz. Aklında, fikrinde çalışkanlığında. Biz zenginliği buradan yakalamak durumundayız" dedi.

Konuşmasında dünyada yaşanan krize dikkat çeken Bakan Nihat Ergün, Türkiye'nin bina rağmen hızla büyüdüğüne vurgu yaptı. Türkiye'nin 9 yıl içerisinde üretim gücünün 3 kat artığını ifade eden Bakan Ergün "2002 de Türkiye sadece 230 milyar dolarlık

üretim yapabiliyordu. Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen 9 yıl içerisinde biz üretim gücümüzü 3 kat daha fazla arttırdık ve 2011 yılı sonunda 230 milyar dolar olan milli gelirimiz, 772 milyar dolara çıktı. Türkiye bugün 772 milyar dolar üretim yapan, mal ve hizmet üreten bir büyük ekonomi. Dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldik. Bu iyi bir şey ama yeterli bir şey değil. Bizim hedeflerimiz daha büyük. Daha yapacak çok işimiz var.

Yine aynı dönemde 36 milyar dolar ihracat yapabiliyorduk.

Aradan 9 yıl geçti. Bu ihracatımız 130 140 milyar doları geçti. Siyasi istikrar sağlamazsanız ne olacak önümüzdeki seçimlerde? Kaç parti bir koalisyon olacak?

Böyle bir

soru işareti varsa insanların kafasında yatırım yavaşlar, yapmaz insan. Kardeşim bu memlekette ne olacağı belli değil. Acaba seneye darbe olur mu? Hükümeti darbeyle devirirler mi? İhtilal olur mu memlekette? Böyle bir soru işareti varsa insanların kafasında yatırım yapar mı insanlar? Yapmaz. Bunları ortadan kaldırmak lazımdı, bu tür endişeleri. Bütün endişeleri ortadan kaldırdık Allah'a şükürler olsun. Şimdi Türkiye'de hiç kimse yahu seneye darbe olur mu diye düşünüyor mu? ya hükümete birisi muhtıra verir mi diye düşünüyor mu? Hükümete partisine iktidara kapatma davası açılabiliyorsa bir memlekette

yatırım yapar mı insanlar orada.

Ne yapsın adam. Yargı yoluyla hükümet devireceksiniz. Mahkeme kararıyla hükümet devirmek var mı? Askeri darbe yapamadık. Mahkeme darbesi yapalım. Oraya geldiydi değil mi? 2008 yılının mart ayında memlekette bu manzarayı da yaşadık. Ama Allah'a şükür dik duruldu ve bu badireler atlatıldı. Şimdi bir daha Türkiye'de hiç kimsenin aklına darbe yapayım, muhtıra vereyim, post modern darbe yapayım, yargı yoluyla hükümet devireyim diye kimsenin aklına bir şey gelir mi? Gelmez.

Niye 2010 yılının 12 Eylülünde halk başka bir şey yaptı. Büyük bir anayasa değişikliği yaptı ve bu endişeleri ortadan kaldırdı" şeklinde konuştu.

Bakan Ergün konuşmasının sonunda tüm işadamlarından Ağrı'ya daha fazla yatırım yapmalarını istedi. Konuşmasının ardından Bakan Ergün'e işadamları tarafından yeni teşvik paketi ile ilgili sorular soruldu. Program, Ağrı Ticaret Sanayi odası Başkanı Mehmet Erat'ın Bakan Ergün'e İshak Paşa Sarayı'nın tablosunu hediye etmesiyle son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Nihat Ergün Ağrı'da İş Adaları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement