Bakan Nihat Zeybekci: "Türkiye Kesintisiz Bir Şekilde Yoluna Devam Edecekse, Yüzde Yüz Tek Başına... - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Nihat Zeybekci: "Türkiye Kesintisiz Bir Şekilde Yoluna Devam Edecekse, Yüzde Yüz Tek Başına...

Bakan Nihat Zeybekci: "Türkiye kesintisiz bir şekilde yoluna devam edecekse, yüzde yüz tek başına iktidar üreten bir sisteme geçmek zorunda" "Serbest Bölge Kanununu yeniledik"MUĞLA – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin kesintisiz bir şekilde yoluna devam edecekse, yüzde yüz tek...

19.03.2017 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Nihat Zeybekci: "Türkiye kesintisiz bir şekilde yoluna devam edecekse, yüzde yüz tek başına iktidar üreten bir sisteme geçmek zorunda"

"Serbest Bölge Kanununu yeniledik"

MUĞLA – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin kesintisiz bir şekilde yoluna devam edecekse, yüzde yüz tek başına iktidar üreten bir sisteme geçmek zorunda olduğu belirterek, "Bu sistemin hiçbir yerinde bu 16 Nisan'da seçim yok, herhangi bir partiye oy verin diye bir şey yok. Cumhurbaşkanı seçimi de yok. Bir sistem değişikliği var. İtiraz edenlerin de bir tane makul bir şeyi yok" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 'Muğla İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, işadamları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, istihdam seferberliği çerçevesinde 30 bin yeni istihdam sözünün çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karakuş, Göcek Tüneli ile ilgili sorunun devam ettiğini söylerken, Türkiye'nin en kısa tünelinden en yüksek ücret ile geçildiğini, Başbakanın ikinci tünel ile ilgili ücretsiz geçiş sözünün bulunduğunu hatırlattı. Karakuş ayrıca 15 Temmuz sonrası yapılan vatandaşların ellerindeki dolar ve Avro'yu bozdurma çağrısına destek verdiklerini, fakat Ereğli Demir Çelik ve Petkim'in hala iç piyasaya dövizle satış yaptığını, bunun önüne geçilmesini istedi.

"Türkiye ile ilgili hayali olanlar buyursun gelsin"

Çanakkale başta olmak üzere tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, "Türkiye ile ilgili hayali olanlar, bizim ödediğimiz bedeli iyi biliyorlarsa eğer, milyonlarca şehit kanı ile suladığımız bu vatan topraklarının bizim için ne anlam ifade ettiğini iyi biliyorlarsa eğer, bunun bedelini ödeyecek güçleri varsa eğer buyursunlar gelsinler. Bu anlamda bizim milletimiz, dünyanın en onurlu milleti tarihi boyunca hiç teslim olmadı. Asla aman demedi, asla dizlerinin üzerine çökmedi. ve tekrar dünyaya bir demokrasi destanı ve demokrasi devrimi hediye eden, dünya milletler tarihine altın harflerle 15 Temmuz'u bir demokrasi devrimi olarak, dünya demokrasi tarihine yazan bu milletin 15 Temmuz şehitleridir" dedi.

"Serbest Bölge Kanunu yenilendi"

Muğla'nın Türkiye'nin ortak bir değeri ve ortak bir varlığı olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Aynı zamanda koruyacağız ve korurken de hem ülkemize, hem de Muğla'mızın insanlarına en büyük ekonomik katkıyı mutlaka ve mutlaka sağlayacağız. Geçen sefer Muğla'ya geldiğimde 'Serbest Bölgeler' ile ilgili 'Turizm Ticaret Serbest Bölgeler' ile ilgili çalışmamızı başlamıştık. Şimdi geçtiğimiz ay bizim Serbest Bölgeler Kanunumuzu tekrar yeniledik, bitti. Artık hazır haldeyiz. Bunlar bizim Muğla için bundan sonraki dönemde yapabileceklerimiz. Tarım, tarıma dayalı teknolojiler, şu anki ihracatımızda Muğla'nın en önemli kalemi ihracatın yüzde 66'sı yapıyor yaklaşık 400 milyon civarında deniz ürünleri. Bu alanlarda biz çok daha destekliyor olacağız" dedi.

"230 milyar dolarlık milli gelirden, 861 milyar dolarlık milli gelire ulaştık"

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin 2002 yılından 2017 yılına kadar 230 milyar dolarlık milli gelirden, 861 milyar dolarlık milli gelire ulaştığını belirterek, "Türkiye 2002'den 2016 sonuna kadar ortalama olarak kriz dönemi dahil yüzde 5,8 büyüdü. Son dönemde maalesef 2016 ile ilgili performansımız biraz sıkıntılı. 2002'de 3 bin 500 dolar olan milli gelirimiz bugün 11 bin dolar seviyesine geldi. Türkiye 2002'de dünyanın 21. büyük ekonomisi idi, bugün 16'ncı büyük ekonomisi haline geldi. Türkiye bugün Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline geldi" dedi.

"Petkim ve Ereğli Demir Çelik ile görüşeceğim"

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş'un Ereğli Demir Çelik ve Petkim'in hala dolar bazında satış yaptığı yönündeki açıklamasına değinen Bakan Zeybekci, "TL kullanımı ile ilgili bunları da derhal göreceksiniz gerek Petkim ile gerekse Ereğli Demir Çelik ile görüşeceğim. Oradaki sormak istediğim şey kur ile, o günlük kurdan TL mi istiyor, yoksa dolar olarak transfer edin mi diyor? Bunun gereğini yapacağım. Bundan emin olun. Çünkü daha yeni Bakanlar Kurulu kararı yayınlandı. Serbest bölgelerdeki işletici şirketlerin tüm faaliyetlerini TL'ye çektik, zorunlu. Serbest bölgeden yurt dışına satışı TL olarak, yine Türkiye'den serbest bölgeye satışta da TL olarak. Bunu getirdik. Bu arkadaşlarımız ile de bunun gereğini mutlaka ve mutlaka yapacağız" dedi.

"Isırılmadık yerimiz kalmadı"

2002'de toplanan verginin 100 lirasından 87 lirasının faize gittiğini belirten Zeybekci, "Şimdi 100 liranın 10 lirası faize gidiyor. Başımıza ne geldiyse bunlardan geldi. Türkiye'ye öyle bir sistem dayadılar ki, Türkiye'yi öyle bir sistemin içinde bir rol verdiler ki, bize düzenledikleri o sistemin yol haritası asla ve asla başka yere gitmiyor. Her seferinde bir köşede, kapının arkasında indiriyorlar aşağı, ne varsa basıyorlar sopayı, cebinde ne varsa alıyorlar ve gönderiyorlardı geriye. Müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz derler ya, bizim ısırılmadık yerimizi kalmadı. Hem de aynı delikten. Bize kurgulanan bu sistemin çıktıları belli. 1960, 71, 80, 90. Bu yıllarda Türkiye'ye dayatılan sistem hep koalisyonlar çıkardı. Sırf iktidara gelebilme hırsıyla bu millete yapılan haksızlık. Hıncını koalisyon kuracağım diye, ne yaptı, ne etti? Türkiye'ye ne faydası oldu" dedi.

"Bu sistem değişmeli"

Türkiye'nin kesintisiz bir şekilde yoluna devam edecekse, yüzde yüz tek başına iktidar üreten bir sisteme geçmek zorunda olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci, "Yeni sistem işte budur. Türkiye bu kayıpların hiçbirini yaşamadan bundan sonra yoluna devam edecekse bu sistemi değiştirmek zorundadır. Bakın bu sistemin hiçbir yerinde bu 16 Nisan'da seçim yok, herhangi bir partiye oy verin diye bir şey yok. Cumhurbaşkanı seçimi de yok. Bir sistem değişikliği var. İtiraz edenlerin de bir tane makul bir şeyi yok" dedi.

Bakan Zeybekci'ye konuşmasının sonunda Muğla ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş tarafından Milas el dokuması kilim hediye edildi.

Bakan Nihat Zeybekci: "Türkiye Kesintisiz Bir Şekilde Yoluna Devam Edecekse, Yüzde Yüz Tek Başına...
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci: 'Türkiye Kesintisiz Bir Şekilde Yoluna Devam Edecekse, Yüzde Yüz Tek Başına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement