Bakan Özer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev ile bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Özer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev ile bir araya geldi

Bakan Özer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev ile bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakü'de iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi.

30.01.2023 12:26  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakü'de iki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi. İki Bakanın başkanlığında heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunduğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir araya geldi. İki Bakanın başkanlığında heyetler arası görüşmeler de gerçekleştirildi. Bakan Özer, Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha güçlü hale gelmesi için eğitimin en başat alanlardan birini oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Özer, şunları söyledi: "Yıllardan beri Azerbaycan'la eğitim alanında yapmış olduğumuz iş birliklerinden de büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten Türkiye son yirmi yılda eğitim alanında çok büyük bir dönüşüm geçirdi. Okullaşma oranlarından eğitimde dijitalleşmeye, öğretmenlerin eğitiminden mesleki eğitimdeki dönüşüme tüm bu biriken deneyimleri sizlerle paylaşmaktan gerçekten büyük mutluluk duyacağız. Zaten paylaşıyoruz ama bunları daha büyük bir çerçeve içinde daha ileri noktalara taşımaktan gerçekten büyük mutluluk duyacağız."Bugün de çok kapsamlı bir heyetle Azerbaycan'a geldiklerini vurgulayan Bakan Özer, "İsteğimiz, bu ilişkilerin çok daha sağlam bir zemine kavuşturup hızlı bir şekilde ilerlemesi. Sizin de deneyimlerimizden de biz yararlanmak istiyoruz. Hem de bizim deneyimlerimizi kazanımlarımızı sizlerle paylaşmaktan gerçekten büyük memnuniyet duyacağız" dedi. Türkiye Maarif Vakfı'nın açılmasındaki desteklerinden dolayı Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev'e teşekkür eden Bakan Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Maarif Vakfımız burada da çalışmaya başladı. İnanıyorum ki Türkiye Maarif Vakfı'nın açılması, bizim iş birliklerimizin güçlenmesinde çok büyük bir dönemeç oluşturacak. Yine iki Cumhurbaşkanının ahitleşmiş olduğu bir üniversitenin Azerbaycan'da kurulmasıyla ilgili sürecin hızlanmasından da bu bağlamdaki desteklerimizden de büyük memnuniyet duyacağız. Bir de buradaki Türk okulumuzun yeni bir açılımla kapasitesini artırmayla ilgili süreçlerde desteğiniz bizim için çok kıymetli. İnşallah, orada da güzel bir açılım yaparak bu ilişkilerimizi çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Tüm heyetimizle söz konusu Azerbaycan olduğu zaman çok farklı bir heyecan duyuyoruz. Bu ilişkilerin boyutunu geliştirebilmekten yapmış olduğumuz destekler bize mutluluk veriyor. Umut ediyorum ki bugünkü görüşmemiz Teknofest ziyaretinden sonra tekrar sizlerle de bir araya gelerek bu görüşmemiz Azerbaycan ile Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanındaki iş birliklerinde yeni bir dönemeç oluşturacaktır. Tekrar ev sahipliğiniz ve davetiniz için bütün heyetim adına teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev de Bakan Özer ve heyetini Azerbaycan'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek iki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin güçlendirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Görüşmede Bakan Özer'in yanı sıra Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Bakü Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da yer aldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Özer, Azerbaycan Eğitim Bakanı Amrullayev ile bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

  • Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlü, kamuya yararlı işte çalışma cezasını evlerde tıraş ederek çekiyor
    14:29 Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlü, kamuya yararlı işte çalışma cezasını evlerde tıraş ederek çekiyor

    Ordu'da denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan bir yükümlü, kamuya yararlı bir işte çalışma cezasını yaşlı, öğrenci, hasta ve maddi durumu iyi olmayanları evlerinde tıraş ederek çekiyor. Yükümlü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi sakinlerine, muhtaç durumdaki hastalara, yardım alanların aile bireylerine ve hafızlık eğitimi alan öğrencilere hizmet veriyor. Proje sayesinde yükümlülerin iş disiplini sağlanırken, kurumlardaki olumlu havadan etkilenme ve davranış değişikliği de oluşuyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.


Advertisement