Bakan Özlü, "Dijital Teknolojinin Ulaştığı En Son Noktayı Türkiye'nin Otomobilinde Görücüye... - Son Dakika
Güncel

Bakan Özlü, "Dijital Teknolojinin Ulaştığı En Son Noktayı Türkiye'nin Otomobilinde Görücüye...

Bakan Özlü, "Dijital Teknolojinin Ulaştığı En Son Noktayı Türkiye\'nin Otomobilinde Görücüye...

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın düzenlediği Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumunda (İBPF) konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dijital teknolojinin ulaştığı en son noktayı Türkiye’nin otomobilinde görücüye çıkaracağız" dedi.

07.04.2018 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın düzenlediği Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumunda (İBPF) konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dijital teknolojinin ulaştığı en son noktayı Türkiye'nin otomobilinde görücüye çıkaracağız" dedi.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı tarafından düzenlenen Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (İBPF) İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Başkanı Bahattin Aydın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, konuşmacılar, çok sayıda vakıf üyesi ve öğrenci katıldı.

3 ayrı oturumdan oluşan programda, Dijital Dönüşüm Hikayeleri, Dijital Dönüşüm Liderleri ve Kripto Paralar başlıkları altında düzenlenen panellerle konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları bilgilendirdi.

"Metal yakayı da konuşmanın zamanı geldi"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Her sanayi devrimi, kendinden önceki üretim, tüketim ve pazarlama yöntemlerini kökünden değiştirdi. Aynı şekilde içinden geçmekte olduğumuz dördüncü sanayi devrimi de bütün üretim süreçlerini kökünden etkilemeye devam ediyor. Robotlar, sensörler, yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik gibi kavramlar günlük hayatta kullandığımız kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda artık beyaz ve mavi yakanın yanında metal yakayı da konuşmanın zamanı geldi. Yapılan araştırmalar, ifade edilen bilgiler 2019 yılına kadar tüm dünyada 2 buçuk milyon endüstriyel robotun, metal yakalının iş başı yapacağını gösteriyor" dedi.

"Türkiye'de kullanılan endüstriyel robot sayısı, 12 bin rakamına ulaşmış durumda"

Türkiye'nin endüstriyel robot sayısında dünyada 22'nci sırada bulunduğunu aktaran Bakan Özlü, "Dünyada kullanılan endüstriyel robotların yüzde 65'i Avrupa ülkelerinde bulunuyor. Bu robotların yarısı otomotiv sektöründe kümelenmiş durumda. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de endüstriyel robot kullanımımız da artıyor. Türkiye'de kullanılan endüstriyel robot sayısı 12 bin rakamına ulaşmış durumda. Türkiye bugün endüstriyel robot sayısında dünyada 22'nci sırada bulunuyor. Dolayısıyla 'Sanayi 4.0'ın başrol oyuncuları olan robot teknolojilerinin üretim süreçlerinde ağırlığını hissedeceğimiz bir dönemin içindeyiz" dedi.

"Dijital milli yol haritamızı belirledik"

Bakan Özlü dijital atılım programının bu ay içinde paylaşılacağını dile getirerek, "Dijital kalkınma bizi geleceğe taşıyacak en etkili enstrümanların başında geliyor. Bu gerçekten hareketle Türkiye'nin dijital geleceği için dijital milli yol haritamızı belirledik. Dijital atılım programımızı hazırladık. '4. Sanayi devrimi' ve dijitalleşmeye bütünlük içinde bakan bir çalışma yaptık. Hem sanayi devrimindeki pozisyonumuzu güçlendirecek hem de dijital kalkınmamızın önünü açacak olacak dijital atılım programımızı bu ay içerisinde sizlerle paylaşacağız. Biz bakanlık olarak bu yol haritası çok önemsiyoruz. Bu yol haritasında temel amacımız bilgi teknolojilerinde ülkemizi dünyanın 10 ekonomisi arasına çıkarmaktır. Yol haritamızdaki ortak noktamız yerli ve ileri teknoloji üreten dijital bir Türkiye oluşturmaktır" ifadelerini kaydetti.

"Türkiye'nin otomobili dijital dönüşümün ve dijital teknolojinin bir ürünü olacak"

Türk sanayisinin yeni rotasının dijital atılım olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Dijital atılım yapan merkez ülkelerden biri olmak için doğru bir vizyon ortaya koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu manada 'Türkiye'nin otomobili' projesi dijital atılım vizyonumuzun somutlaştığı en önemli teknolojik platformlardan birisi olacak. Türkiye'nin otomobili dijital dönüşümün ve dijital teknolojinin bir ürünü olacak. Türkiye'nin sermayesiyle Türk mühendisleriyle ve elli yılı aşan otomotiv tecrübemizle küresel düzeyde dikkat çeken bir marka oluşturacağız. Dijital teknolojinin ulaştığı en son noktayı Türkiye'nin otomobilinde görücüye çıkaracağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Özlü, 'Dijital Teknolojinin Ulaştığı En Son Noktayı Türkiye'nin Otomobilinde Görücüye... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi
    16:24 Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu Gerçekleştirildi

    Suluova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 yılı 1. Dönem Olağan Genel Kurulu, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda, görev süreleri dolan encümenlerin yerine yeni encümenler seçildi. Birlik başkanı Kaymakam Şafak Gürçam, daha önce görev alanlara teşekkür ederek, amaçlarının köylerde yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Basri İnan ve Akın Yağız Demirelli, köy muhtarları Muhittin Çakır ve Yavuz Çarıkçı göreve getirildi. Toplantı sonunda muhtarların sorun ve talepleri dinlendi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi
    16:24 Bolu'da tartışma sonucu eş ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi

    Bolu'da yaşanan olayda, tartıştığı eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldüren damat, adliyeye sevk edildi. Olayda ayrıca kayınvalidesini de yaralayan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tartışmanın nedeni olarak geçimsizlik gösterildi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement